HTML

A mi Józsefvárosunk

Budapest egyik pesti oldalon fekvő kerülete, nevét II. József után kapta 1777-ben. Területe 6,85 km², lakossága 71. 642 fő.

Facebook oldalunk

Utolsó szavak

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg a blogra felkerült összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2018.08.05. 18:00 Amijo

782. Megújul a Blaha?

Címkék: közlekedés tarlós istván felújítás blaha lujza tér józsef körút bkk

Győztest hirdetett a Blaha Lujza tér felújítási terveinek elkészítésére kiírt tenderen a BKK. A Közlekedés Fővárosi Tervező Iroda Kft. és az UVATERV Út-, Vasúttervező Zrt. nyert, ők 139,2 millió forintért vállalták a munkát, ami messze a legjobb ár volt. A munka teljes ellenértékét eredetileg 145 millióra becsülték – írja a Magyar Narancs.

blaha1.jpg

A Corvin Áruház bádogborításának májusvégi eltüntetésével azonban hamarosan új fejezet nyílik az ország egyik legforgalmasabb tere, a Blaha Lujza tér életében. Ennek kapcsán veszi górcső alá a tér és jelentékenyebb épületeinek történelmét Vizy Márton.

A tér felújítása már 2011 óta napirenden van, azóta számos terv, elképzelés született, hogy a város egyik legforgalmasabb csomópontját, ahol naponta 200-300 ezer ember halad át autóval, villamossal, metróval vagy gyalog, és ahol az állapotok egyre áldatlanabbak.

A komplex rendezés a Rákóczi út – József Körút – Europeum – Corvin áruház – Márkus Emília utca területét foglalja magában, amelyhez hozzá tartozik a Somogyi Béla utca is, valamint a Blaha Lujza téri aluljáró és a nyilvános illemhelyek. Mindemellett a Nagykörút és a Rákóczi út csomópontjának akadálymentesítése. A szerződést már meg is kötötték. A rekonstrukciót márciusban jelentette be Tarlós István, a tér felújítására mintegy 2 milliárd forintot szánnak. Várhatóan 2019 végére el is készül(het) a teljes körű felújítás.

Kíváncsian várom, milyen lesz. És mennyiért.

LaMa

Megj.: Ugye mindenki számára világos, hogy csak a Blaha felújításához szükséges enge- délyezési és kiviteli tervek elkészítése, valamint a szükséges engedélyek megszerzése kerül 140 millió forintjába az adófizetőknek? Nem lesz olcsó mulatság tér felújítása.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9714163537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.