HTML

A mi Józsefvárosunk

Budapest egyik pesti oldalon fekvő kerülete, nevét II. József után kapta 1777-ben. Területe 6,85 km², lakossága 71. 642 fő.

Facebook oldalunk

Utolsó szavak

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg a blogra felkerült összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2018.07.27. 17:00 Amijo

779. Bezárni, bármi áron

Címkék: önkormányzat civilek auróra jegyző józsefváros.hu auróra utca

"Dehát az emberek kétharmada
az Auróra bezárására szavazott áprilisban!” 

Kedden, az előző, szavazatvásárlós/nyomozós poszt aljára még odabiggyesztettük röviden a hírt, hogy szorgos önkormányzatunk újra (meg újra) be akarja zárni az Aurórát. Ezt a hírt már jóval korábban a kerületi honlap is megírta, méghozzá úgy, hogy „bezáratták” az Aurórát. Igen így, múlt időben. Aztán majd' két hetes huzavona után végül az Aurórába is eljutott a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal határozata*.

aurora2018-2.jpg

Ami ellen azonnal be is adták a felülvizsgálati keresetet, és jogvédelmet kértek. Az Auróra közösségi oldalán is reagált az eseményekre:

Mint kiderült, az önkormányzatnak az a problémája az Aurórával, hogy 2014. július 1-jére dátumoztuk a ház bérleti szerződését, a Marom Klub Kft.-t viszont csak július 4-én jegyezte be a cégbíróság. Ezért mondják, hogy jogcím nélkül használjuk az ingatlant.

Az Auróra az adminisztratív hiba ellenére négy éve fizeti a bérleti díjat és működtetik a vendéglátást a Kioszkban.

Tehát két elég furcsa dolog is történt: egyrészt a szerződés érvénytelenségére hivatkozni eleve abszurd, az Auróra 4 éve teljesen jogszerű megállapodással tartózkodik az ingatlanban. Másrészt, ha az önkormányzat szabályosan akart volna eljárni, először fel kellett volna szólítania bennünket, hogy pótoljuk a hiányosságot.

A hely tehát jelenleg érvényes szerződéssel és működési engedéllyel nyitva tart.

Saját hatáskörben rendelte el a józsefvárosi jegyző  július 16-án kelt határozatában az Auróra vendéglátó-tevékenység beszüntetését, a káoszba forduló esetről a hvg.hu több cikkben is beszámolt

***

A hely régóta csípi az önkormányzat szemét, tavaly nyáron például olyan hirtelen zárták be a szórakozóhelyet szintén egy jegyzői döntéssel, hogy az előző nap még senki sem sejtett semmit. Akkor – az indoklás szerint – “lakossági nyomásra”, ill. “közbiztonsági érdekből” csaptak le a helyre. Az meg bizonyára csak véletlen egybeesés, hogy az Aurórában több olyan civil szervezet működtet irodát, melyek finoman szólva sem hívei a kormánynak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9714145299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.