HTML

A mi Józsefvárosunk

Budapest egyik pesti oldalon fekvő kerülete, nevét II. József után kapta 1777-ben. Területe 6,85 km², lakossága 71. 642 fő.

Facebook oldalunk

Utolsó szavak

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg a blogra felkerült összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2018.06.27. 19:00 Amijo

769. Győri: Kettőből kettő

Címkék: kampány választás facebook plakát pintér attila győri péter

Győzelem, írja fb-oldalán Győri Péter. Miután fellebbezett a józsefvárosi választási bizottság igencsak furcsa, nyilvánvalóan elfogult és részrehajló határozatai ellen, most a Fővárosi Választási Bizottság neki adott igazat mindkét, általa kifogásolt esetben.

gyori_peter-csarnok.jpg

Győri Péter a Rákóczi téri vásárcsarnokban / fotó: Facebook

Ezt írja még minderről:

Független jelöltként a lehető legkorrektebb eljárás, ha az engem támogató pártokat, szervezeteket feltüntetem a plakátjaimon, ebben semmilyen meg- tévesztés nincs, és természetesen nem jelenti azt, hogy ne lennék valóban független jelölt. A fellebbviteli fórum megállapította, hogy a plakátjaim lefújása és megrongálása törvénysértő, a FVB megállapította a jogsértés tényét. A két döntés egyben ítéletet mond a helyi választási bizottság elfo- gulatlanságának kérdésében is.

P.s.: "Csendes kampányt" szeretne a 8. kerületi városvezetés. (Aki nem olvasta volna a Mérce cikkét a betiltott rendezvényről, itt megteheti). Ennek jegyében gondos kezek csendben a felismerhetetlenségig összefirkálták az ellenzéki jelölt plakátjait a kerületben. Ugyanaz a motívumrendszer: ikszek a szem helyén, lefelé görbülő ív a száj helyén, a név átsatírozva. Ugyanaz a fekete festékszóró. Sára Botond plakátjait békén hagyták. Ennek több oka lehet: például hogy följebb vannak, mint Győri Péter plakátjai. A Rákóczi téren ezt úgy oldották meg, hogy Győrit lejjebb tolták, hogy elférjen fölötte a főnök. Elvégre mindenkinek tudnia kell, hol a helye. Hát így élünk itt. Feljelentés persze lesz, legalább kiderül, mire használhatók az agyondicsért, sűrűn kihelyezett térfigyelő kamerák.
(via Nádori Lídia)

***

A józsefvárosi választási bizottsághoz a kifogást a Jobbikból nemrég kilépett, szintén füg- getlenként induló Pintér Atilla nyújtotta be, aki a be nem jegyzett Radikális Jobboldaliak Társasága mozgalom színeiben kampányol. Ezt a józsefvárosi hatóság helyben hagyta, ám a Fővárosi Választási Bizottság 10/2018 (VI.26.) számú határozatában azt megváltoztatta és a kifogást érdemi vizsgálat nélkül elutasította. (A megsemmisített, korábbi józsefvárosi határozat itt olvasható.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4814077813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.