A mi Józsefvárosunk

762. Virág nyílott 15.

2018. június 06. - Amijo

Jó estét, jóestét. Valamikor, talán úgy egy éve volt itt a blogon nekünk utoljára ilyenünk, de most, hogy a kerületi lapból csak annyit tudhatunk meg a közelgő választásról, hogy doktor Botond fúr, farag, ültet, átad – itt az ideje, hogy megint virágozzék száz virág. Virág Tamás fb-oldalán a Hogyan tartsuk karban Józsefvárost c. albumához írt ugyanis az épp tejjel-mézzel folyó „hivatalos” kampányhoz pár észrevételt. Feltesszük ide is – remélve, a tisztelt szerzőnek nem lesz kifogása ez ellen – hátha így többen látják, esetleg olvassák is. Ami elég sokat segíthet a megértésben és az egy hónap múlva esedékes döntéshez.

valaszt_gyori2018.jpg

***

A kerületiek a fát ültető, virágot öntöző, aszfaltozó városvezetőt bemutató fotók/videók alapján okkal gondolhatják, hogy a karbantartásnak nálunk ez a bevett módja. Mégsem ez a megoldás, és nem csak azért, mert ezért a munkáért erősen túlértékelt a havi csaknem kilencszázezres fizetés (plusz autó, fotós, videós költsége), hanem mert látványosan nem visz előre. Amennyiben nincs más terv, mint hogy a mindenhez értő „legény a gáton” javít-szerel, igyekezni kell, mert egy hónap múlva választás.

Tegnap délután rászántunk egy órát, hogy megmutassuk, van itt mit csinálni. Amolyan „vegyesfelvágottat” hoztunk, nagyobb területen rengeteget fotót lehetne még készíteni. (Mindegyikhez leírom, hogy hol és miért készítettem.)

A polgármesternek üzemeltetni kell a várost, működtetni az önkormányzati cége(ke)t, és nem sármos fotókkal üzenni azt, hogy minden rendben van, hiszen csinálja. A hurráopti- mista "ennyivel többet költünk erre-arra" bejelentések helyett rendszeres aprómunkára van szükség. Győri Péterre vár, hogy beépítse ezt a kerület működésébe.

Néhány javaslat, amit a Győrit támogató jelöltek már összeszedtek:

  • Tegye érdekeltté a városüzemeltetés által alkalmazott parkolóőröket az úttest- és járdahibák bejelentésében, a kókadó növények, szemét, stb. jelzésében. Náluk többet senki nem tölt a közterületen, ráadásul a lakosokkal a kommunikációra is felkészültek, és a városüzemeltetési céget is ismerik, hiszen ott dolgoznak.
  • Oldja meg a jobbkezes utcák megbízható előre jelzését, gondoskodjon útjelről, tábláról, tükörről, és ellenőriztesse mindez a helyén van-e, szükség esetén pótolja. Nem sok pénz, az eredmény pedig sokkal kevesebb koccanás.
  • Készíttessen nyilvántartást az összes kerületi útkereszteződésről, ahol a járdák még nem akadálymentesítettek, kezdje el a munkát úgy, hogy tudják a lakosok, mit mikorra terveznek. Mérje fel, hova kell még zebra.
  • Működtessen telefonos és online hibabejelentést lehetővé tevő rendszert, aminek része a javítási határidőt is tartalmazó visszajelzés.

További javaslatokat, vagy akár fotókat is lehet küldeni akár ide a poszt alá, akár közvet- lenül Győri Péternek. Gyűlhet minél több, az is jó, ha néhányan közösen elmegyünk megnézni, miben bukunk orra. Akinek kedve hozzá, jelezzen, politikusok előtt is nyitva ez a remek lehetőség.

P.s.: “Ha a lakosság rendet és tisztaságot akar, ahhoz jól szervezett közfunkciókat végző intézmények kellenek. Én is a lakosság része vagyok, és én rendet és tisztaságot akarok.”Győri Péter polgármesterjelölt

***

Rákapcsolt a kamugyár – A Város Mindenkié nevű, a kerületben is aktív civil csoport Facebook-oldalán jelentette be, hogy a Demokrata Párt jelöltje Mester Márton Tamás és segítői azzal kopogtatnak, hogy A Város Mindenkié támogatásával indul. Ez nem igaz, nem is találkoztunk még soha vele és kérjük, hogy ha ezt halljátok, szólítsátok fel a hírvivőt, hogy ne éljen vissza a nevünkkel. Nem ez az első furcsaság a kampányban: a közpénzből fenntartott kerületi lapban a Fidesz jelöltjének, Sára Botondnak a nevét összesen 8 oldalon 22-szer írták le. Mindezt úgy, hogy sem a közelgő választásról, sem az ellenzéki jelöltekről egy sort sem írtak. Az esetről a civilek közös jelöltje dr. Győri Péter számolt be. (via 24.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5714028366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása