HTML

A mi Józsefvárosunk

Budapest egyik pesti oldalon fekvő kerülete, nevét II. József után kapta 1777-ben. Területe 6,85 km², lakossága 71. 642 fő.

Facebook oldalunk

Utolsó szavak

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg a blogra felkerült összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2018.04.28. 20:00 Amijo

749. Tippjáték

Címkék: videó tüntetés városliget magyar narancs civilek kopaszok ligetvédők

A történet dióhéjban a következő: szerdán a Ligetvédők a faátültetések ellen tiltakoztak – állításuk szerint bejelentett rendezvényen, engedéllyel. A demonstrálók az építési terület előtt álltak fel, hogy megakadályozzák a járművek ki- és behajtását onnan. Aztán az építési terület ajtaja kinyílt, megjelentek a Valton biztonsági őrei – akik a 168 óra videója szerint minden további nélkül szétverték a közterületen tartott tüntetést, miközben a rendőrség seholse. A Magyar Narancs azt írja, hogy az egyik tüntetőt mentő szállította el.

ligetvedok_valton2018.jpg

Most pedig, csak úgy magunkban tippeljünk, játszunk el a gondolattal, hogy mi lesz, mi lehet a folytatás. Már úgy értem, itt nálunk, ma Magyarországon…

  1. Csoportos garázdaság miatt minden, az akcióban részt vevő őrző-védő megrovást kap, azokat, akikre a tettlegességet rábizonyítják, lesittelik.
  2. Súlyos testi sértés és egyéb bűncselekmények miatt egy biztonsági őrt látványosan elítélnek (de felfüggesztetik egy év próbaidőre).
  3. Egy biztonsági őr megrovást kap.
  4. Nem marasztalnak el senkit; az eljárás formai hibákra hivatkozva leáll.
  5. Kiderítik, hogy a tüntetést nem a kellő időben/módon jelentették be, az azon részt vevő ligetvédőket a bíróság figyelmezteti.
  6. Mint előző, de megrovással. A biztonsági őröknek a munkaterület megtisztításáért jelentős pénzjutalmat osztanak ki.

Csak tessék, tessék, urak és szép leányok!

Kiegészítések:
7. Lecsukják a leütött ligetvédőt.
8. A média erősen a szemünkbe néz, majd hangosan és érthetően elmondja, hogy ez az eset nem történt meg.

Fügedi Ubul

P.s.: Az építési területről a gépek kihajtásakor szervezetten többtucatnyi valtonos bizton- sági őr áradt ki és egyszerűen arrébb tuszkolták a Ligetvédőket, akiket állításuk szerint bántalmaztak is. A 168 Óra online felületén közzétett videón például jól látszik, hogy több valtonos egyszerűen lefog egy közterületen álló civilt, azaz kényszerítik, noha erre semmi- lyen jogi lehetőségük nem lenne. Külön kérdés, hogy ekkor a rendőrség mégis hol volt. (via Magyar Narancs)

De állítólag a rendőrség már nyomoz garázdaság miatt.

***

Az erőszakos valtonosok ellen tüntettek a ligetvédők - Pénteken körülbelül 100-150-en gyűltek össze a Dózsa György úton a Liget Center előtt, ahol a Liget Budapest irodája van, hogy tiltakozzanak a Városligetben történt erőszak ellen, ahol a Városliget Zrt. által felbérelt megbízott Valton cég biztonsági emberei durván bántalmazták a ligetvédőket. (Index)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr413877910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.