HTML

A mi Józsefvárosunk

Budapest egyik pesti oldalon fekvő kerülete, nevét II. József után kapta 1777-ben. Területe 6,85 km², lakossága 71. 642 fő.

Facebook oldalunk

Utolsó szavak

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg a blogra felkerült összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2018.03.31. 16:00 Amijo

739. Jól van ez így?

Címkék: kampány polgárőrség józsefváros újság kocsis máté kaiser józsef

Pár napja történt, hogy átkopogott az egyik szomszéd, legyek kedves átmenni hozzá, mert nem igazán érti, mit akarnak tőle. Átmentem vele hozzájuk. Ott volt egy hölgy; leveleket hozott a házba Orbán Viktortól. Névre szólókat. Kedélyesen elbeszélgettünk. Rákérdeztem, hogy milyen indíttatásból csinálja ezt? Talán közmunkás? Kellemetlenül érezte magát. Ezt válaszolta: "Most mondjam azt, hogy polgárőr vagyok?!"

kocsis-pszichologiai-elemzes.jpg

Egy lista is volt nála, amin be kellett jelölnie, hogy a listán szereplő illető átvette-e a levelet vagy sem, illetve elhunyt-e, elköltőzött-e vagy egyéb (gondoljunk amire akarunk).

Mondtam neki, hogy nem kellene ezt csinálnia. Hümmögött. Megkérdezem, hogy legalább pénzt kapnak-e ezért, mint négy éve? Nem túl meggyőzően azt mondta, hogy nem. Csak jelképes összeget, ha sok munkaórát dolgoznak le. Önkéntesen. Hát persze...

Üdvözletem küldtem Kaiser Józsinak. Mosolygott s azt mondta, átadja. Jól van ez így? Nem hiszem. Április 8-án erről is döntünk!

Camara-Bereczki (CBFM), Magdolna-negyed

P.s.: És bár sem olyan idős, sem olyan élettapasztalt nem vagyok, mint Kaiser képviselő úr, bizton állíthatom, hogy a polgárőrség nem azért van, hogy egyik vagy másik párt (kép- viselő) seggéből kilógva – akár civil, akár polgárőr egyenruhában – magánhadseregként kampányoljon. Hanem hogy a rendőrség és a közterület-felügyelettel együtt hatékonyan és törvénytisztelő eszközökkel segítse a kerület lakóinak mindennapi életét – hasznos szere- pet betöltő önkéntes társadalmi szervezetként.

***

Arról már Mérce adott hírt, hogy a Momentum fellebbezése nyomán a Józsefváros új- ságot mégiscsak elmeszelte a Nemzeti Választási Bizottság, amiért a 20 oldalas lapban 25 alkalommal szerepelt Kocsis Máténak a neve, és tízszer a fényképe. Miközben az ellenzéki jelöltekről egy árva szó sem esett a lapban. Az NVB döntését azzal indokolta, hogy ez már kampányolásnak felel meg, a helyi jelöltek között pedig sérült az esélyegyenlőség. 138 ezer forintra büntették ezért a lapot. Az újság viszont fellebbezett a döntés ellen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4313796544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.