HTML

A mi Józsefvárosunk

Budapest egyik pesti oldalon fekvő kerülete, nevét II. József után kapta 1777-ben. Területe 6,85 km², lakossága 71. 642 fő.

Facebook oldalunk

Utolsó szavak

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg a blogra felkerült összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2018.02.17. 17:00 Amijo

725. A farsangi példamutató

Címkék: romák kitüntetés rasszizmus gyűlöletkampány kocsis máté benga oláh

Annyira sokat tett a kerületi cigányságért, hogy a Fidesz-szövetséges Lungo Drom politikusa megtisztelte a jutalommal. 

Roma közösségekért végzett munkájáért tüntették ki Kocsis Mátét – és ez nem álhír. A kocsisos önkormányzat lapja nemrég megírta, hogy a Józsefvárosi Roma Önkormányzat a farsangi rendezvényén a roma közösségért végzett példamutató munkájáért kitüntette Kocsis Mátét. Na igen: az emlékezet mulandó – hol van már az a 2008-2009, mikor még a Jobbikkal szövetségben álló Kocsis Máté alpolgármester kiállt a Magyar Gárda mellett – helyeselve annak józsefvárosi gárdagrasszálását is – és az oktatásért felelős alpolgár- mesterként híve volt a kizárólag etnikai alapon történő szegregált oktatásnak.

kocsis2009.jpg

És ott van az, ahogy a neki nem tetsző Roma Parlamenttel is elbánt, akárcsak Iványi Gáborral és kisegyházával. Mindenesetre neki is erősen tudom ajánlani „A számolás joga" (Hidden figures) című filmet – és gondoljuk át, hogy vajon hány integrálódott – netán valamiben és bármiben a szó pozitív értelmében kimagaslóan tehetséges – roma hagyta el Magyarországot eddig mind a Fidesz, mind a Jobbik rasszista gyűlöletpolitizálásának köszönhetően – netán Józsefvárost Kocsis Máté alpolgármestersége és polgármestersége keretében lezavart gyűlöletpolitizálása következtében.

A számolás joga - Ez egy film címe, mely 2016-ban jelent meg. Nagyon jó a film, jó a koreográfiája és a dramaturgiája – könnyed és a maga módján pörgős film, annak ellenére, hogy igencsak súlyos társadalmi problémák által okozott súlyos problémákra is rámutat.

Frigyesmester

P.s.: 2017-ben a Kocsis vezette önkormányzat – az emlékezetes okok miatt megtartott időközi választás előtt alig egy hónappal – díszpolgárrá avatta Benga-Oláh Tibort. Most Benga-Oláh Tibor a kerületi roma önkormányzat vezetőjeként kitüntette Kocsis Mátét "az elmúlt tíz év során a józsefvárosi roma közösségekért és a cigány kulturális értékek megőrzéséért végzett kiemelkedő és példamutató munkájáért". Ha nem tudnám, hogy választások lesznek itt rövidesen, azt hinném, hogy itt választások lesznek rövidesen…

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1813676894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.02.18. 21:03:24

Szóval ott járunk hogy Magyar Gárdáznak a Jobbikkal többszáz helyen szövetkező ballib majmok.

Gratula.

Boar. 2018.02.18. 21:17:52

@Rettegek mert ballib vagyok: Ne aggódj, te is sorra kerülsz. Persze nem az ilyen jelentéktelen kis pöcsökkel kezdenek de a sorsod nem kerülheted el.