A mi Józsefvárosunk

721. Idén is lesz Budapest100

2018. február 05. - Amijo

Méghozzá május ötödikén és hatodikán, témája ebben az évben a fővárosi terek és az azokat körbevevő házak lesznek. De nem a középületekkel teli nagy terek, hanem a kicsi – vagy egy kicsit nagyobb – terekről lesz idén szó. Ha jól látom a szervezők honlapján, a kerületből hét, egymástól igencsak különböző teret választottak be a programba. Ezek: a Gutenberg tér, a Horváth Mihály tér, a Kálvária tér, a Lőrinc pap tér, a Mátyás tér, a Mikszáth Kálmán tér és a Rákóczi tér. (Megj.: hogy a Teleki tér miért maradt ki, azt nem tudni, de gondolom előbb-utóbb majd ez is kiderül...)

bp100_2018.jpg

Tavaly kimaradtunk, merthogy 2017-ben a pesti és budai rakpartot választotta témájául a Budapest 100, és hát Józsefvárosnak nincs túl sok rakpartja (semennyi sincs). Idén vi- szont minden a terekről szól majd, tereink pedig vannak. Tehát akkor még egyszer: május 5-én és 6-án (szombaton és vasárnap) kerül idén megrendezésre a Budapest100. Lehet jelentkezni, aztán hajrá!

LaMa

***

Hét éve, 2011-ben az OSA Archívum és a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) hagyomány- teremtő szándékkal indította útjára a Budapest100-at, hogy minden, akkor százéves ház ünnepeljen együtt az év századik napjához közeli hétvégén. A Budapest100 azóta egy roppant népszerű civil városi ünneppé nőtte ki magát, évente közel 60 helyszínnel, több mint 150 programmal és több tízezer látogatóval.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8113636594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása