HTML

A mi Józsefvárosunk

Budapest egyik pesti oldalon fekvő kerülete, nevét II. József után kapta 1777-ben. Területe 6,85 km², lakossága 71. 642 fő.

Facebook oldalunk

Utolsó szavak

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg a blogra felkerült összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2018.01.15. 20:00 Amijo

714. Befektetés a jövőbe?

Címkék: fidesz eu egészségügy egyházak

 Ennek a nemrég megjelent cikknek a margójára... 

Egy európai uniós pályázat révén másfél milliárdért szervezi a Székesfehérvári Egyházmegye „A Magyar Szent Család nyomában – Tematikus zarándokút fejlesztése a Székesfehérvári Egyházmegyében” elnevezésű projektjét. Mondom, másfél milliárdért.

zarandok.jpg

Ez a másfél milliárd, ez 1500 millió. Krámli Kinga műtétje 2 millió. Az 1500 millióból 750 ilyen műtét telne ki. Kevesebb mint harmada négy évről nullára csökkentené a komoly endometriás műtétek várakozási idejét, és még maradna is hasonló várólisták kurtítására (a jelenlegi heti egy finanszírozott műtéttel a négy év mintegy 210 várakozót jelent).

Amikor az a kérdés, hogy zarándokutat fejlesszünk vagy segítsünk 750 olyan, súlyosan beteg emberen, akik kapnának fejenként négy év szenvedés helyett ugyanannyi teljes értékű életet, nem lehet kétséges, hogy kormányunk melyiket választja.

Kiemelendő a program címe: "Befektetés a jövőbe". Ebben a vágyott jövőben a betegek nem a sebészhez mennek, hanem zarándokútra. Közben szorgosan imádkoznak, és a végén kijelentik, hogy meggyógyultak.

Fügedi Ubul

***

Nézzük azért meg, hogy a magyar szent család az uniós támogatások lehívásából mivel is költözhet a szívünkbe: a püspöki palota kertjének végében, a Lakatos utcában látogató- központot alakítanak ki; amelyben kőtár, látványraktár, tematikus kiállítótér kap helyet; az emeletén múzeumpedagógiai foglalkoztató-termek létesülnek. Megújul az egyházme- gyei múzeum épülete: a homlokzat részleges rekonstrukciója mellett a belső udvart a zarándokok fogadására alkalmas térré alakítják... stb.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7513578141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.