HTML

A mi Józsefvárosunk

Budapest egyik pesti oldalon fekvő kerülete, nevét II. József után kapta 1777-ben. Területe 6,85 km², lakossága 71. 642 fő.

Facebook oldalunk

Utolsó szavak

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg a blogra felkerült összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2017.12.28. 16:09 Amijo

708. Kampányidőszaki kamumesék 17.

Címkék: önkormányzat felújítás sára botond tömő utca szigony és corvin-negyed

Kampányidőszaki kamumesék - Tömő-tuning 2017. 

Józsefvárosban van olyan, hogy Tömő utca. Eléggé ramaty állapotban van elejétől a végéig – az Andy Vajna Corvin Sétányon lévő kaszinójától egy sarokra lévő kezdetétől az Illés utcánál lévő végéig. A macskaköves útburkolat még valamikor a Kiegyezés idején épült, és ez az útburkolat van még meg a Leonardo és a Balassa utca között. A Tömő utca nem a Palotanegyedben van, és jellemzően nem használják a Corvin Sétányon élő, vagy épp a NOKIA SkyParkban dolgozó „Magasabb Társadalmi Státuszúak”, így nem is csoda hogy az állapota nem fontos a fideszes többségű képviselőtestület tagjainak.

Tömő utca a Bókay és a Leonardo utca között. Erről az útszakaszról is állította 2016/12/19-én Sára Botond alpolgármester, hogy felújítása megkezdődött, és 2017 elején be is fejeződik.

2016. december 19-én Sára Botond alpolgármester egy sajtófotósan vakuvillanásos sza- lagátvágásos hacacáré keretében eltévedt Józsefváros térképén, és az interjúban azt találta kinyilatkoztatni a Szegregátum* úthálózatának felújítására vonatkozó ígéretcunami köz- ben, hogy a Tömő utca felújítása 2017 elején BEFEJEZŐDIK. A valóság az, hogy a Tömő utca felújítása EL SEM KEZDŐDÖTT. Jól mutatja mindezt az írásom mely olvasása és a jelen írásom olvasásánál oda kell figyelni a dátumokra, és nem keverendő 2016 és 2017, valamint lassan már 2018. Igaz, Sára Botond alpolgármester nem hagyja magát össze- zavarni, pláne tények által – főleg ha kampányidőszaki kamumesékről van szó. Aztán eljött 2017 eleje, elment a közepe, itt a vége és a Tömő utca felújítása el sem kezdődött.

Viszont 2017 végével volt egy közmeghallgatás, illetve igencsak közel van az újabb válasz- tási szezon és annak kampányidőszaka. Biztosra veszem, hogy újabb kampányidőszaki kamumesék fognak születni, többek között a Tömő utca felújítására vonatkozóan is. Addig is nézzük meg, hogy mi a helyzet valójában a Tömő utcában mostanság.

Áldott Karácsonyt Kívánok mindenkinek, így utólag is: Frigyesmester

***

*Szegregátum: szegénytelep, nyomortanya, gettó. Városok, falvak szélein kialakult szegények, etnikai kisebbségek által lakott terület. Szegregátumnak nevezem Józsefváros azon részét, mely a Corvin Sétánytól keletre, a lakóteleptől és a Polgárok Házától délre, a Tisztviselőteleptől nyugatra, valamint a Ludovika és a SOTE Külső Klinikák tömbjeitől északra van. Területi apartheidpolitikának nevezem azt, amikor egy településen belül az adott településrészre tendenciózusan minden tekintetben kevesebb forrás jut, mind fejlesztés, beruházás, fenntartás, településüzemeltetés és szociális ellátások tekintetében.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7513529935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.