HTML

A mi Józsefvárosunk

Budapest egyik pesti oldalon fekvő kerülete, nevét II. József után kapta 1777-ben. Területe 6,85 km², lakossága 71. 642 fő.

Facebook oldalunk

Utolsó szavak

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg a blogra felkerült összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2017.06.09. 18:01 Amijo

641. Dr. Zordonbordon

Címkék: gyerekek játszótér kettős mérce testületi ülés kocsis máté konzultácó

Mától az erdőn 14 felett tilos a bukfenc!
dr. Kisfejű Nagyfejű Zordonbordon (Pápai Gábor) 

Nem bír magával ez a "derék" polgármester, mindig van egy egetrengetően kiváló ötlete, soroljam? A képviselő-testület most csütörtökön néhány módosítással például elfogadta azt a rendvédelmi rendeletcsomagot, amit állítólag a beérkezett 11 ezer kerületi konzultá- ciós lap alapján állítottak össze. Kocsis Máté a gyerekek és a szülők érdekeivel indokolta az új szabályok tervezett bevezetését.

kocsis_ovodatunti3.jpg

"Szerda délután felkerestünk több józsefvárosi játszóteret is, az ott hallott vélemények nem fedték a konzultáció eredményét, a gyerekek pedig hülyeségnek tartották a módosítást." (HVG)

Az elfogadott javaslatban így már nem tiltják meg, hogy a 14 évesnél idősebb gyerekek használják a játszóteret. A frissen elfogadott javaslat alapján azokat büntetik majd meg, akik a játszóteret vagy a játszótéri eszközöket nem megfelelően használják. Jelentsen ez bármit. (HVG: Kocsis Máté meggondolta magát)

Korábban, a szerdai sajtótájékoztatóján a polgi még "életszerűnek" nevezte az eredeti rendeletet. Szerintem meg az lenne "életszerű", ha a megválasztott polgármester nem Budáról a hivatalba heti háromszor bejárva okoskodna, hanem itt élne a kerületiek között. Talán így nem a lakosok többsége számára érdektelen "kerületi nemzeti konzultációra" hivatkozva alakítaná ki veretes véleményét...

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM) - Józsefváros, Magdolna negyed

P.s.: Elsőként a Mérce írta meg, hogy Kocsis Máté olyan rendelet bevezetésére készül, amely a 14 évnél idősebbeket büntetné, ha játszótereznek a nyolcadik kerületben. A csütörtöki testületi ülésen aztán Kocsis Máté némi hisztériázás után lényegében úgy módosította a javaslatot, ahogy a Kettős Mérce is ajánlotta. Bővebben itt.

***

A tervezetben eredetileg az szerepelt, hogy ha 14 évesnél idősebb személy használja a játszótéri játékokat, akkor 200 ezer forintig büntethető. A hivatali oldal most azt írja, "az önkormányzat szankcióval él majd", ha nem rendeltetésszerű a játszótérhasználat. Danada-Rimán Edina jegyző elmondta, hogy a hatóság a fokozatosság elvén jár majd el, legtöbbször elég a figyelmeztetés. A polgármester jelezte: az önkormányzatnak nem a bírságolás a célja, hanem a közterületeket rendeltetésszerűen használók érdekeinek védelme. Kíváncsiak vagyunk, jól működik-e majd az új rendszer. (ittlakunk.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1112581041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.