A mi Józsefvárosunk

553. Kampányidőszaki Kamumesék 1.

2016. szeptember 21. - Amijo

03.jpgMélyentisztelt Nagyérdemű! Jeleznénk, hogy ha minden jól megy, ezentúl rendszeresen lesznek a blogon új írások, új szerzőtől (mármint nálunk új) mégpedig Frigyesmester jóvoltából. Ez itt most mindenképp a legelső, a második meg a következő lesz, a többit meg majd meglátjuk, ha megéljük.

Most pedig csapjunk a lovak közé, hajrá!… (a Szerk.)

***

Kampányidőszaki Kamumesék
Teleki téri Térkövessy

Szeretek a szemétben turkálni, vagyis csemegézni a Önkormányzati Lakájmédia hírei között. A „Sebességcsökkentő küszöböt adtak át a Teleki téren” című cikket olvasva nem tudtam eldönteni, hogy ez vicc akar lenni, vagy valóban ilyen idióták az Önkormányzat és a Rezsim nyaloncai. Ez a czikk elmehetne a Hírcsárdában is, vagy bármely paródia- és kabaréműsorban is. Maga a történet arról szól, hogy a Teleki tér északi oldalán lévő úton (a 17. szám előtt) épült egy fekvőrendőr, melyet ünnepélyes keretek között avattak fel.

Önmagában már az egy nevetséges dolog, hogy egy fekvőrendőr vagy gyalogátkelőhely átadásához szalagátvágás, sajtófotó, országgyűlési képviselő is kell hogy legyen. Tulaj- donképp EZ minősíti az Önkormányzat „Józsefváros Újjáépül” kommunikációs lózungját. Szalagátvágás, sajtófotó, képviselő megnyilatkozás volt és van kampányidőszakban, ha elkészült egy fekvőrendőr, egy kapualj, egy térkövezés, egy csatornafedél és hasonló olyan, melyek megépítése egy NORMÁLIS városban, NORMÁLIS „üzemmód” mellett a minden- napok ÉSZREVÉTLEN RÉSZE kell hogy legyen. De nálunk, a Fidesz kommunikációs igazgatója, vagyis a Kocsis Máté vezette Józsefvárosban még egy fekvőrendőr átadása is minimum képviselő és több kormánypárti politikus jelenlétében történő sajtófotós szalagátvágásos hacacáré kell hogy legyen.

teleki_gyalog1.jpg

És akkor most nézzük meg részleteiben mind a szalagátvágásos hacacáré által, ország- gyűlési képviselő jelenlétével, sajtófotóval és veretes cikkel megspékelten átadott, gyalog- átkelőhelynek kombinált térköves fekvőrendőr témakörét. Ez a közúti műtárgy, mely a Teleki tér 17. szám előtt van, a 2014-es választási év kampányidőszakában felújított – és akkor is szalagátvágásos hacacáréval átadott úton épült meg. Vagyis: a két éve felújított utat bontották meg, ami azt is mutatja, hogy a 2014-es felújításnál a beruházási koncepció nem volt (vagy nem volt teljes), illetve akkor is csak a szalagátvágásos sajtófotós hacacáré volt a fontos – a megfontolt tervezés és racionalitás helyett.

És láss csodát, most is kampányidőszak van, tehát előkerült egy piszlicsáré beruházás (térkövezés röpke ötmillióért), és egy újabb szalagátvágásos hacacáré, melyről meg- ereszthetett egy czikkek a önkormányzati lakájmédia.

A röpke ötmillióba került térkövezés kommunikált indoka az volt, hogy a piac miatt megnövekedett a Teleki téren át vezető gyalogosforgalom. Ehhez képest kifejezetten nagy teljesítmény volt olyan helyre építeni a gyalogátkelőnek is szánt fekvőrendőrt, mely végében a kerítéssel körbekerített parknak nincs kapuja – a fekvőrendőr épp a park két kapuja közötti félúton van. Ez már azon Isteni Magaslat, mikor az egyiptomi kivonulás után Mózes negyven éven át vezetve a népét megtalálta azt az egyetlen helyet a Közel-Keleten, ahol kifejezetten nincs olaj. Valóban nem ártott oda egy fekvőrendőr… de ezt gyalogátkelőhelynek is kombinálva már barokkos túlzás volt szerintem… pláne ott, ahol a legkisebb esélye van annak, hogy egy gyalogos pont ott fog átkelni az úton.

teleki_gyalog2.jpg

A két képet külön feltettük nagyobb méretben az fb-oldalunkra, csak hogy mindenki teljes szépségében csodálhassa meg a térköves izét, ... az objektumot.

Szinte már Benny Hill-show magaslataiba illő az, hogy a czikk szerint az ötmillióért elkészült és átadott térkövezés „csak” az ELSŐ ÜTEM. Mert a második ütem a „közúti műtárgyat” jelölő tábla, illetve a térkövekre felfestendő zebra lesz. NORMÁLIS helyen, NORMÁLIS városvezetés és településüzemeltetés esetén a közúti műtárgy megépítését, útburkolati jelekkel való ellátását és az ehhez kapcsolódó közúti táblák kihelyezése EGYSZERRE, EGY IDŐBEN történik. De nem Józsefvárosban. Hiszen kampány van, kellenek a szalagátvágásos hacacárék, ahol sajtófotón mutathatja meg magát az eddig a hangját nem hallató országgyűlési képviselő, és produkálhatják magukat a Rezsim emberei, nyaloncai és kollaboránsai. Mert kell egy szalagátvágásos hacacáré a térkövezés befejezésekor, majd egy újabb a vonatkozó KRESZ táblának, illetve még egy az útburkolati jelek felmázolása után. Hiába no, Hofi és Örkény országa vagyunk… és Karinthy is nem győzné a parodizálható szituk közötti válogatásokat, eme Rejtői fordulatok közepette.

És ha ez még nem lett volna elég, szerintem az elmerokkantsági verseny 2016-os mezőnyében erősen esélyes a dobogós helyezésre Feicht Rezsőné, a „Társak a Teleki Térért Egyesület” elnökének czikkbeli megnyilatkozása, miszerint „az egyesület elnöke mosolyogva hozzátette: az autósok most már lassabban közlekednek a tér melletti szervizúton, így van idejük gyönyörködni a szép parkban”. Most vonatkoztassunk el attól, hogy szerintem a „Társak a Teleki térét Egyesület” is egy a sok álcivil, a Fidesz által klónozott, a Rezsimmel kollaboráns, politológiailag szintetikus organizáció közül. Az elmerokkantság ott mutatja meg magát az Elnök Asszony esetében, amikor azt nyilat- koztatja ki, hogy az autósok gyönyörködhetnek a tér szépségében, mert a „közúti műtárgy” miatt lassan haladnak a Teleki téren. Egy autós, autóvezetés közben az utat és a forgalmat figyelje, ne a „tájban” gyönyörködjön! Vagy az életben nem volt jogosítványa az Elnök Asszonynak, vagy ha van, akkor szerintem nem ártana azonnal bevonni.

Amúgy azon az úton haladva a Teleki tér parkjából úgysem látna sokat, az út szélén parkoló autóktól – legfeljebb a tér kerítésének tetejét. Az Elnök Asszony a czikkben beszél arról is, hogy a magas járdaszegélyek, melyek miatt nehezen közlekednek az idősek és a babakocsis kismamák. Halkan jegyzem meg, hogy a Teleki tér útjainak forgalmát elnézve, ott szinte senki nem kel át az úton, ahová a szalagátvágásos hacacáré keretében átadott ötmilliós fekvőrendőrös térkövezés került. Aztán az is érdekes, hogy a 2014-es választási év kam- pányidőszakában elvégzett felújításkor valahogy nem volt baja az Elnök Asszonynak az AKKOR épített magas járdaszegélyekkel. Ezek szerint AKKOR fontosabb volt neki a Kocsis Máté és a Fidesz melletti csápolás a több mint tízmillióba került avatóünnepség keretében. Vagy az Elnök Asszony nem volt képes észrevenni azt, hogy a Teleki térnek a villamos- vágányokat keresztező gyalogátkelőhelyein csak bokaficam veszélye mellett lehet átkelni – akár a LIDL, akár a Pohárcenter előtt.

Na igen: kampány van, kellenek a szalagátvágásos hacacárék, a sajtófotók vakuvillanásai, a Rezsim Vazallusainak megnyilatkozásai… na meg a térkövezések – még akkor is, ha értelem és józan ész nincs bennük. Eközben megnyílt a föld a Teleki téren, és lett egy Nagy Fekete Lyuk a villamosvágányok alatt a 2014-es választási év kampányidőszakában, a bő tízmillióba került ünnepélyes szalagátvágásos hacacáré keretében átadott téren.

Na igen: megint kampány van… és minek ide Hírcsárda, amikor itt van a Önkormányzati Lakájmédia.

Frigyesmester

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3711733843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Holsteinszelet 2016.09.22. 13:22:52

Kevesebb lakájmédia meg hacacáré több lett volna. Amúgy meg a szerzőnek igaza van. Fekvőrendőr-avatás, röhej!
süti beállítások módosítása