HTML

A mi Józsefvárosunk

Budapest egyik pesti oldalon fekvő kerülete, nevét II. József után kapta 1777-ben. Területe 6,85 km², lakossága 71. 642 fő.

Facebook oldalunk

Utolsó szavak

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg a blogra felkerült összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2016.08.13. 20:02 Amijo

540. A tükörtojás

Címkék: önkormányzat feljelentés palotanegyed gutenberg tér kétfarkú-kutya párt

A múlt héten (én csak most szerdán tudtam kimenni és megnézni) megint nagyot – és az most tényleg szó szerint értendő, hogy nagyot – alkottak a Kétfarkú Kutyások a Gutenberg térnél. Pontosabban Kölcsey, Békési és Rökk Szilárd utca találkozásánál, kissé kijjebb a tértől. Merthogy van ott egy apró teresedés, közepén egy megemelt kör alakú valamivel, ezt alakítottak át tükörtojássá. Ami most már a miénk, de jó. Én mindenesetre a magam és családom nevében újfent emelem kalapom a Kétfarkú Kutya Párt előtt.

tojas1.jpg

tojas2.jpg

Egyébként tudja valaki, hogy mi az a sárga? Tudom, tudom, tojás – de egyébként a sima, festetlen hétköznapokban micsoda? Csatornafedő nem lehet, megnéztem közelebbről, minden oldalról, csak annyit tudtam megállapítani, hogy vagy valami, vagy valami más…

tojas3.jpg

tojas4.jpg

(A tükörtojást nagyobb méretben, több irányból fényképezve feltettük az fb-oldalunkra, hátha azok alapján nálunk okosabb lesz valaki.)

Bő egy hónapja különben a Kétfarkú kutyások – a Blahás útjelző táblák kirakása után – a Magdolna-negyed egyik dadaista buszmegállóját alakították át a 99-es vonalán, hogy az ne csak eszméletlen drága, hanem használható is legyen. Egyébként a párt aktivistái ellen a szomszédban – állítólag lakossági bejelentésre – rendőrségi eljárás indult rongálás (!) miatt, merthogy pár napja a Dob utca – Kisdiófa utca sarkánál a „bulinegyedben” színesre festették a romos, szétrohadt járdát.

P.s.: Bicskanyitogató, amikor egy önkormányzat úgy gondolja, hogy ő aztán tudja mi (lenne) a dolga! (Nem, véletlenül sem a járda és az úttest kijavítása, hanem a feljelentés, ugyám. Méghozzá sumákolva lakossági bejelentés mögé bújva. Ezt tuttta?)

LaMa

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6810408526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bodis.lajos 2016.08.14. 23:09:26

A Kétfarkú Kutya nekem is kedvencem (2006 óta pártoló tagnak tekintem magam), ámde a józsefvárosi szocialista pártszervezetről van valami hír?

Tudom, hogy tavasszal megújult a vezetőség, és azt is hallottam, hogy a nyári szünet után (bár a kerületi problémák vajon tartanak nyári szünetet?) a közéletbe való visszatérést tervezik.

Ámde engem konkrétan az önkormányzati politizálás érdekel, ami szerintem a választások óta lényegében megszűnt a józsefvárosi szocialisták részéről. A leköszönt pártelnök, ám azóta is képviselő Komássy Ákos részéről szerintem már 2013 óta megszűnt a közéleti ambíció, ami azért is baj, mert ő a párt egyetlen képviselője a testületen. (A kampányban pedig ez a passzív ember a polgármester legveszélyesebb kihívójának nevezte magát, amivel szerintem nagy szolgálatot tett Kocsis Máténak.)

Volt és rövid kihagyással van viszont nagy összegű tanácsadói szerződés, amiről legalább a "feketekassza" ügy óta arra lehet sejteni, hogy a helyi párt működtetésének fontos alapja lehet. Csakhogy ez a helyi párt nem folytat észrevehető önkormányzati politizálást, a tanácsadói szerződés pedig a többségtől, végső soron Kocsis Mátétól függ.

Van ezekkel kapcsolatban vélemény és elképzelés a jövőre nézve? Hogyan lesznek aktívabb szervezet egy passzív önkormányzati képviselővel? Van-e elképzelés arra, hogy anyagilag függetlenedjenek Kocsis Mátétól (ne költsenek olyanra, és ne számítsanak semmilyen pénzre, ami nem normatívan jár, hanem az önkormányzati többség jóindulatától függ)?

bodis.lajos 2016.08.17. 10:47:45

@bodis.lajos:

Hát, itt nem látszanak a változások. Közleményeket írni bárki tud, a politikusnak reagálni sokkal nehezebb. Nem is megy sem Hunvald Györgynek, sem Komássy Ákosnak (aki úgy lett képviselő, hogy már a választások évében is csökkentette a nyilvánosságot, azóta a hivatalon kívül nem mutatkozik), sem Tóth Csabának.

Nyáron különben sincsenek problémáik az embereknek, mert mindenki nyaral, ugye? Változott a vezetőség, és több hónapos nyaralással kezd, mint a képviselők (kivéve CBFM és a blogszerkesztő)?