A mi Józsefvárosunk

439. Káosz és szabadrablás

2015. október 28. - Amijo

„Jelenleg leginkább a szabadrablás megy, az erősebb (szimpatikusabb) kutya lakhat, az összes többi meg keressen magának máshol megoldást.”

Lakásrulett a nyolckerben címmel jelent meg a tegnapi HVG-ben Virág Tamás újabb írása, annak apropóján, hogy a múlt héten – a nem éppen a szociális érzékenységéről híres polgármesterünk – Kocsis Máté bejelentette: valamennyi, a kerületben folyó kilakoltatás felfüggesztését kérte. Most – mielőtt tovább mennénk, és ha eddig még nem tették meg – tessék szíves lenni elolvasni a teljes írást a HVG-n, mert az bizony súlyos és elkeserítő tényeket tartalmaz mindezzel (és mással is) kapcsolatban.

mnp_bg6.jpg

Megvolt?

Jó. Akkor mehetünk is tovább: cikkhez Budaházy Gusztáv a 8ker fb-oldalán hozzáfűzte a maga megjegyzéseit, amit mi itt és most meg is osztanánk a Nagyérdeművel. Csak úgy, tanulságképpen. Ha már ilyen kurvarendes lett a mi kilakoltatós polgármesterünk…

***

Ehhez a lényeglátó látlelethez (lásd.: fent) legfeljebb két dolgot tehetnék hozzá. Itt volna az ideje, hogy e "rettenetes nagytotálhoz," mi – akik a Magdolna Program "rehabilitált" házaiban lakunk, és akik közül korábban sokan részt is vettünk a Program Bérlői Bevonással történő Felújítási Rendszerében –, s akik most nemcsak a kilakoltatás rémével nézünk farkasszemet, de megfelelő karbantartás miatt, még a "felújított állag" is lassan a fejünkre dől, nos, részleteiben csak mi tudnánk számot adni arról, hogy mi zajlott le itt, a dicsőséges Magdolna Projekt árnyékában.

És most hadd idézzek hosszabban a fenti cikkből: 

"Addig, amíg a gyakran hasonlóképpen véletlenszerű vagyongazdálkodás kizárólag rövid távú költségvetési kérdésként fontos, nincs esély a lakók ügyeinek méltányos és körültekintő vitelére, pedig az önkormányzatnak ez is feladata lenne."

szerdahelyi11-5.jpg

 

Bizony. Mert most, hogy a kilakoltatások réme, ha nem múlott is el végleg, de e kis haladéknyi időben vessünk egy pillantást a hét éve befejeződött M-1 Program azóta sem karbantartott, kívül-belül az enyészet martalékának kitett házaira. Azokra melyek fényes portáljait oly fennen mutogatták a Program EU-s potentátjainak, s melyek épp csak szociálisan teljesen szétzilálódott állapotaikat – benne a város legsűrűbb poloska-. és rágcsálófertőzetével, és a "hagyományosan csúcstartó" masszív bűnözésével, mely, hogy hogy nem, az önkori által "kezelt" házakban ütötte fel tanyáját – nos, csak ezeket felejtették el megmutatni azoknak, akik a milliárdokból egy ötödrésznyit ezen problémák orvoslására kötöttek ki.

Ezekről az infernális állapotokról senki nem számolhat be nagyobb hitelességgel, mint az ott-lakók. A lakhatási válságnak pedig ezek az emberi mértékkel alig élhető házai – melyekben a lakók mindennapi, minimális önregenerációs szükségletüket sem tudják kielégíteni – mind-mind a kilátástalan nyomor és a hajléktalanság rémének "sötét előszobái." S a cikkben felemlített "vagyongazdálkodás" mely a lakásállomány felét üresen állatja, vagy lakásüzérek átláthatatlan machinációinak szolgáltatja ki, a maradék még ép állományt is az idő előtti totál leromlásnak teszi ki.

mnp_bg4.jpg

Vajh, a fennen hirdetett "Európa Belvárosának" kellős közepén, mér nem tűnik ez föl itt senkinek, aki "pénzt, paripát, fegyvert" adott ehhez azoknak, akik ezt Csáki szalmájaként szórják szét?

Budaházy Gusztáv

***

És ha már erre játunk, szeretnénk gratulálni a polginak, hogy most épp a Fidesz budapesti elnökének választották. Mert van rá ideje, és mert biztosan megérdemli. Hisz a kerületé- ben már minden olyan ragyogóan működik, minden olyan nagyon rendben van. És csak néha-néha kell felfüggeszteni egy kis időre a kilakoltatásokat meg a szegények üldözését...

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr948029908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása