A mi Józsefvárosunk

432. Korrepetálás plusz (1)

2015. október 10. - Amijo

Még augusztus közepén – amikor a polgi Orczy-negyedhez kapcsolódó korrepetálását megkezdtük – Budaházy Gusztáv egy kommentjében szolidan megjegyezte, az is megérne egy misét, hogy a Magdolna Negyed Program III. során lelkendezve mutogatott, megújult homlokzatú, ámde belül rohadó házakat is bemutathatnánk. Igaza volt.

szerdahelyi11-3.jpg

szerdahelyi11-2.jpg

szerdahelyi11-1.jpg

Itt van például a Szerdahelyi utca 11. szám alatti négyemeletes bérház. Szó se róla, tényleg csodaszépen megújult. Kívül. A homlokzata. Aztán ha átlesünk a szomszédos foghíjtelek kerítése felett (bemenni a házba ott jártunkkor nem tudtunk), ezt látni:

szerdahelyi11-5.jpg

szerdahelyi11-4.jpg

Józsefváros megújul? Így?! Patyomkin* herceg párás szemekkel és büszkeségtől dagadó kebellel tekintene mai, legnagyobb élő józsefvárosi tanítványaira…

(A képeket nagyobb méretben – meg még pluszba párat – feltettük fb-oldalunkra is, ott elérhetők teljes „szépségükben”. - a Szerk.)

*A Patyomkin-falvak olyan állítólagos "ál-falvak” voltak, melyeket Grigorij Alekszandro- vics Patyomkin miniszter állíttatott fel II. Katalin cárnő látogatása előtt a Dnyeper folyó partján, hogy megtévessze a cárnőt. Úgy tartják, Patyomkin, aki a hadjáratot vezette a Krím-félszigetre, falusi házak homlokzatait állíttatta fel, hogy lenyűgözze az uralkodót az újonnan meghódított terület gazdagságával.

***

Még tavaly szeptemberében került fel a Hír24-re egy videóriport (sajnos ma már nem elérhető), miszerint a Szerdahelyi utca 11. szám alatti 1910 körül épült, négyemeletes bérházat – mint Báthory Róbert riportjában is elhangzik – felújította az önkormányzat, csaknem 28 millió forintból. De csak a homlokzatot és a bejáratot, magához belül a házhoz érdemben hozzá sem nyúltak. (A Hír24 videója helyett azért itt van egy ”leszakad a plafon” videó az egyik lakótól a 8ker fb-oldaláról).

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr437954890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása