A mi Józsefvárosunk

407. Mindennapi Kocsis (1)

2015. augusztus 12. - LaMaa

"A mindennapi gyűlölködést add meg nekünk ma.” Is.

Dr. Kocsis mélymagyar macsóként csak nem tud leállni, mindennap bele kell szórnia valami szemetet az éterbe. Röviden: a mi derék polginknak múlthét kedden fb-posztjában volt képe azt kamuzni, hogy a nemrég felújított – leánykori nevén – Köztársaság teret nem csak tönkretették a “népvándorlók”, de ott sátraznak, szemetelnek, sőt őrjöngenek, lopnak, késelnek. Kocsis állításairól persze még aznap kiderült, hogy nem igazak, a 444.hu meg kis kutakodás után megállapította, hogy duplán nem igazak.

Ez feltűnt a Helsinki Bizottságnak is, akik tegnapi közleményükben bejelentették, hogy pert indítanak a polgi ellen, képviselői bírósághoz fordulnak dr. Kocsis menekültekre vonatkozó kijelentései miatt. Erre dr. Kocsis Máté azonmód újra hadba vonult, hisztérikusan toporzékolt egyet, mondván, hogy „teljesen mindegy, hogy melyik, Soros György által pénzelt, álcivil ’jogvédő’ szervezet perel be, mindig Magyarország, a magyar emberek és a józsefvárosiak érdekei mellett fogok kiállni.”

kocis_nemzetisz1.jpg

Túllépve Soros György meg az „álcivil jogvédők” emlegetésén, meg azon az apróságon is, hogy a menekült nem azonos a bevándorlóval, vagy a „népvándorlóval”, azért volt még egy-két állítása dr. Kocsisnak, amit most már bizonyítania kellene. Mert ameddig fekete- fehéren nem bizonyítja, hogy a menekültek Józsefvárosban tömegesen szemetelnek, őrjöngenek, késelnek, addig mindenki joggal hívja gyűlöletkeltő, ócska kis hazudozónak.

Annyit azért még megjegyeznénk: a magyar emberek és a józsefvárosiak érdekei mellett – állítása szerint – mindig kiálló dr. Kocsis Máté menekültellenes kirohanása után/közben valahogy véletlenül sem ejtett egy szót sem az általa vezetett kerület egy jó részének min- dennapjairól. Azokról a mindennapokról, amelyek naponta köszöntenek ránk például itt az Orczy-negyedben (de mondhatnám a Magdolnát is). Nem beszél a szegénységről, a látható nyomorról, a szétrohadó önkormányzati lakásokról, a drogterjesztésről, a mocskos közutakról. Sem az állati-emberi ürülékkel teli füves sávokról az Orczy úton, a szeméttől, kutyaszartól túlcsorduló szemetesekről ugyanott, vagy a naponta összeszart kapualjakról a Kőris, Diószegi, Dugonics vagy épp a Sárkány utcában. (Újfent megjegyzendő, hogy a kerületben – az EU-s pénzek felnyalása ellenére – 0 darab köztéri WC található,)

Ez ellen miért nem tiltakozik ez a nemzet- és közvagyon-védő jóember, ki mellékesen a kerület polgármestere, és nem mellékesen bőven felelős ezekért az állapotokért?

(És a fentebb leírtakat nem fedik el a minden sarokra kipakolt "Józsefváros újjáépül" táblácskák. Meg az egy-egy nagyhírtelen előrángatott gyűlöletkampány. Sem.)

LaMa

***

És egy mai hír: Ázsiára is kiterjeszti a kormány plakátkampányát - Elsőre Hírcsárdának hittük, de nem… Az Index információi szerint az afgán és szír népességet akarják tájékoz- tatni, hogy Magyarország kerítést épített a déli határára, hogy megnehezítse az országba való bejutást. Úgy tudni, hogy azt is érzékeltetni akarják, hogy a magyar kormány nem várja tárt karokkal a migránsokat. Alig hisszük el, hogy ilyesmi létezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr507701018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása