A mi Józsefvárosunk

223. Éljen éljen, hurrá!

2014. szeptember 09. - Amijo

05.jpgAz én világomban mindig kék az ég
hajamat borzolja a tavaszi szél
búza virág koszorú, itt senki se szomorú
Éljen, éljen hurrá! Éljen, éljen hurrá!

(Beatrice: Éljen éljen, hurrá! - Üzenetek)

Virág Tamás tegnap fb-oldalán megosztotta a Józsefvárosi Fidesz fényképét és annak szövegét. Mi meg nagyon megörültünk ennek, mert olyan szép és szívhezszóló ez az egész, hogy csak na! Ne is szaporítsuk tovább feleslegesen a szót, jöjjön a lényeg!

A Józsefvárosi Fidesz szövege:

Bezárt a Kék Pont, így kevesebb a drogszemét, de még bőven van mit tenni a Mátyás téren és környékén. Megerősítettük a polgárőrök jelenlétét, de a közbiztonság javítása a legfontosabb intézkedések között szerepel – mondta Gondos Judit a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltje, és a kerületi polgárőrség elnök helyettese, aki Vas Imre országgyűlési képviselővel, a közelmúltban felújított Mátyás térnél gyűjtötte a lakosság támogatói aláírását.

jozsefvar_fidesz.jpg

Egy kommentelő szövege:

Ő az a hölgy, aki januárban még "teljesen civilként" szervezett egy kék pont ellen szóló tüntetést és aki eutanáziának nevezte azt, amit a tűcsere program csinál. Sem előtte, sem akkor, sem utána nem volt kíváncsi a szervezet véleményére, munkájára, hiába kapott meghívást, mint egyik civil a "másiktól". Most indul a választásokon. Tehát adott esetben ő fogja képviselni a konszenzus-keresést, a kerületi nyílt vitákat és egyeztetéseket, a legsúlyosabb helyi kérdésekben.

Hát igen…

Gondos Judit, az Orczy Egyesület nevű civil szervezet vezetője idén januárban jelent meg a nyilvánosság előtt, amikor a józsefvárosi lakosokat arra szólította fel, hogy az általa vezetett Orczy Egyesület civiljeivel együtt tiltakozzanak a Kék Pont Drogközpont [sic!] és annak tevékenysége ellen.

kekpont_tuntetes.jpg

Gondos Judit még civilként a Kék Pont előtt... ((Fotó: Botos Tamás)

Az Orczy Egyesületről ezt megelőzően semmit sem lehetett hallani, és vállalt tevékenységével kapcsolatban is csak a bírósági bejegyzés nyújtott eligazítást. Gondos a Magdolna utcai tüntetésen hangsúlyozta, hogy a megmozdulásnak, valamint az egyesületnek semmi köze a kerületi önkormányzathoz. Ezt meg már a vs.hu írta, szintén tegnap megjelent cikkében. Ja, és szintén tegnap, minden előzetes bejelentés nélkül megjelent az NNI tucatnyi alkalmazottja készenléti rendőrökkel karöltve, a norvég civil pénzeket is kezelő Ökotárs irodájában házkutatni egy kicsit...

***

Nem tudom, van e még egyáltalán valaki, aki emlékszik a Ricsének fentebb idézett dalára, de nekem biza’ erről az egészről (és a képhez fűzött "hivatalos” szövegről) ez ugrott be, bocsánat, elnézést. Mindenesetre azoknak, akik akkor még nem éltek, vagy nagyon ifjú koruknál fogva még nem jártak koncertre, itt a Beatrice 1991-es felvétele.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr756683283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása