HTML

A mi Józsefvárosunk

Budapest egyik pesti oldalon fekvő kerülete, nevét II. József után kapta 1777-ben. Területe 6,85 km², lakossága 71. 642 fő.

Facebook oldalunk

Utolsó szavak

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg a blogra felkerült összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2014.06.09. 18:11 cbfm

164. Pünkösdi heti betevő

Címkék: szegénység civilek élelmiszerosztás pikó andrás heti betevő

06.jpgNos. Elvileg az mégse járja, hogy ugyanaz a szerző írjon a blogra, egymás után negyedszer is, de mit tegyünk, ha mindig CBFM kollégával történik valami. Így tehát addig is, amíg a három önkormányzati képviselő közül valaki véletlenül nem ír ide valamit (testületiről, kerületről, esetleg erről vagy arról), egy poszt erejéig nézzük mi történt pünkösd vasárnapján a Klauzál téren. (Tudom, tudom, nem nyolcker, de amiről ír, fontos.)

***

 "És mikor a pünkösd napja eljött, mindnyájan egy akarattal együtt valának.”
Apostolok cselekedetei 2. fejezet

Múlt hét elején megkeresett egy ismerősöm, mesélt a Heti betevő közösségről és érdeklő- dött van-e kedvem segíteni nekik ételt osztani. Válaszom persze hogy igen volt. A Heti betevő csapata minden vasárnap ételt oszt a Klauzál téren. A Kisüzem a bázis, itt készül a főtt étel és itt történik az aktivisták és támogatók által otthon készített sütemények és az esetlegesen hozott gyümölcs porciózása.

heti_bet1.jpg

Az alapvetés az, hogy több, mint tíz csatlakozott erzsébetvárosi vendéglátóhely kihelyez egy perselyt a pultjára, melyre magyarul és angolul is a következő van írva: "Rászorulók- nak főzünk. Beszállsz? / We cook for those in need. Wil You contribute?” . A befolyt összegből finanszírozott a heti osztás. A csoport Facebook-oldalán a résztvevő helyek listája mellett, folyamatosan nyomon követhetők az osztások és a kitett e-mail címen (hetibetevo@gmail.com) keresztül is lehet adakozni.

heti_bet3.jpg

heti_bet4.jpg

A csapat tevékenysége elismeréseképp nemrég megkapta a Fair Society Díjat.

heti_bet5.jpg

heti_bet6.jpg

(Sándor Kata fotói Pikó András oldaláról)

Mostantól, ha időm engedi vasárnaponként a Heti betevő csapatának tagjaként segítem a rászorulókat. Hosszútávon szeretném elérni, hogy ezt a kezdeményezést kiterjesszük Józsefvárosra is. Biztos vagyok benne, hogy az itteni helyek jó része is kész lenne csatla- kozni és így segíteni az arra rászorulókat, akikből Józsefvárosban (is) egyre több van.

CBFM – Józsefváros, Magdolna negyed

***

"2013. március 15-én Bodor Johanna táncművész és koreográfus kezdeményezésére művészek, alkotók, újságírók, kommunikációs és kulturális szakemberek megalapították a Fair Society Díjat. Ezt az időjárás okozta emlékezetes katasztrófahelyzetben kialakult civil szolidaritás inspirálta. Önkéntesek százai, ezrei – mindenféle felszólítás nélkül, maguk megtalálva a segítségnyújtás lehetőségeit és saját tevékenységüket hatékonyan megszer- vezve – segítettek a bajbajutottaknak, amivel azt a napot a civil szolidaritás nemzeti napjává tették. A díjjal – erre is emlékeztetve - az alapítók az egymás tiszteletén, megsegí- tésén alapuló magatartást és gondolkodásmódot, a humanista értékek terjesztését, a példaértékű emberi cselekedeteket szeretnék elismerni. Meggyőződésük, hogy a tolerancia, a szolidaritás, az együttérzés, a segítőkészség és a másikra figyelés az igazi értékálló elvek. A díjat 2013-ban a Szárnyas Fejvadásznak ítélték, 2014-ben pedig a kuratórium (Ferge Zsuzsa, Sándor Erzsi, Csányi Vilmos, Vekerdy Tamás, Klein Dávid) a Heti Betevő csapatát tartotta érdemesnek az elismerésre.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr316290166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.