HTML

A mi Józsefvárosunk

Budapest egyik pesti oldalon fekvő kerülete, nevét II. József után kapta 1777-ben. Területe 6,85 km², lakossága 71. 642 fő.

Facebook oldalunk

Utolsó szavak

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg a blogra felkerült összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

Utolsó kommentek:

koszorumagdolna 2017.06.04. 22:39:42

(BOCS, SZERKESZTŐ ÚR, DE EZT A KOMMENTET, VÉLETLENÜL AZ ELŐZŐ POSZTHOZ TETTEM FÖL, PEDIG HÁT IDE SZÁNTAM. HA LEHET, KORRIGÁLD VALAHOGY, HA NEM, HÁT NYUGODTAN RÖHÖGJETEK KI, MEA CULPA.)

Néhányan szemrehányást tettek nekem a fenti cikk kapcsán, elsősorban a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos kritikai észrevételeim miatt. "De hát ott vannak a világosan megkülömböztethető, különféle színű kukák! Hát mi az akadálya a rendeltetésszerű használatnak," kérdezték alig titkolt értetlenséggel hangjukban.
Nos, hát az még hagyján, hogy a lakók nem egészen értik, h miről is van itten szó, de hogy a "házkezeléssel" hivatalból foglalkozók is azt hiszik, h egy komplex új szemléletet - melyet anno, az MNP kezdetén, nagy hangon "ökológiai programnak" harangoztak be - pusztán néhány, különféle színre festett kukával meg lehet oldani, hát basszus, ezt még én, aki látott már egyet s mást a Program során, se akartam elhinni. Nem és nem bírom ugyanis fölfogni, h az önkori mire alapozza a bérházak "önjáró működését," egy olyan, a nap 24 órájában funkcionáló "gépezetét," melynek hardverét és szoftverét nem lehet sem ráolvasással, sem távirányítással kezelni, mint valami drónét. Büntető akciókkal meg még kevésbé...

Bejegyzés: 639. Kivirágos jókedvemben

koszorumagdolna 2017.05.23. 21:40:22

Lélegzetelállító történet. És mondd csak, kedves Ubul, biztos vagy abban, h a véletlenül kicserélt palackban, "ízesített izé vörösáfonya-citromlé" volt, és nem valami hallucinogén szer, pl, nadragulya, mákony, vagy más, ily költői magasságokba röptető varázsital, amitől még egy "feltűnően arabus külsejű fiatalember" is Másenykának érzi magát?

Bejegyzés: 635. Történéseim (1)

Kőrössy Zakeus 2017.05.02. 12:42:23

„A Marslakó egy szép napon szerencsésen megérkezett Pestre, szobát vett ki a Bristolban, lekefélte ruhájáról a csillagok porát és telefonált nekem, hogy megbeszélésünk értelmében mutassam meg neki a Várost”
(Szerb Antal: Budapesti kalauz: Marslakók számára)

Sok emlék fűz ehhez a házhoz. Itt éltek apai nagyszüleim, (a Bajza utcából telepítették ide őket),
a szemközti iskolába járt az apám, valamint bátyám is. Érdekes emberek éltek itt: (60-70-es évek),
egy híres prímás család, - a családfőt Ausztráliában egy társa hegedűvonóval meggyilkolta, a fia
a Rajkó zenekar tagja volt. - az udvar végi szuterénban egy Auswitzot megjár asszony élt, gyűjtögetésből tartotta el magát, nagymama egyik szomszédja önkéntes rendőr volt, a másik, Görögországból menekült "kommunisták", a hátsó udvarnál, a közös wc-k mellett állítólag egy volt nyilas élt, az udvaron egy pergola szerű épület állt, valamint az akkor még elmaradhatatlan poroló.
Köszönöm a megosztást.

Bejegyzés: 232. Jártomban-keltemben 10.

putyi8 2017.04.28. 21:04:49

választás után :Rauf Cukrászda És Kávézó Budapest.
Tegnap, 16:29 · Budapest ·
Képzeljétek mi történt!
A 8.ker önkormányzat hirtelen vissza vonta a területfoglalási engedélyünket (terasz).Tette ezt úgy hogy előző évben is megkaptuk és azóta is fizetem rendesen.Tök véletlen az is hogy az ellenzéktől rengetegen hozzánk járnak mint vendég és én is sokszor hangot adok erről arról.Egy évig a kutya nem jött ellenőrizni minket,most heti rendszerességgel többször is (nav,közterület,stb...)
Az ügyvédünk szerint is ez személyes ügy nem jogi kérdés!Mindent tisztességesen fizetünk és becsülettel végezzük a dolgunkat.
Itt tartunk most!EZ MAGYARORSZÁG!
Innen is üdvözlöm Kocsis Mátét és kedves zenekarát!Ez nem marad ennyiben

Bejegyzés: 627. Kampányidőszaki kamumesék 15.

Pop40 2017.04.26. 09:18:17

"És nehogy elkezdje most valaki mantrázni, hogy igen, de ha összeadjuk a két ellenzéki jelöltre leadott szavazatokat, akkor az több mint amennyit a Fidesz jelöltje kapott és nyerhettek volna! Ezt tessék villámgyorsan elfelejteni! Életemben először – és nagyon remélem, hogy utoljára – részben egyetértek Kocsis Mátéval, mikor is az eredménnyel kapcsolatban azt mondta, hogy az ellenzéki szavazatokat nem lehet összeadni, "aki egy kétgyermekes evangélikus lelkészre szavaz, az nem szavaz Pityinger Lászlóra és ez fordítva is igaz."

Baromság. Van az a szint, ami után a döglött macskára is leszavaz az ember, csak takarodjon a fideszes maffia.

Ez az ócska duma semmi másra nem jó, csak arra, hogy a tehetségtelen, dilettáns baloldal magyarázza a bizonyítványt, persze ismét utólag.

Hogy a szavazók biza meglettek volna, de a hülye balosok annyira nem voltak képesek, hogy egy szem közös jelöltet kiizzadjanak.
Inkább nyerjen a fideszmaffia, de nehogy a másik balos párt előttem fusson be. Röhej.

Bejegyzés: 626. Ez a hajó most elment

Magentax 2017.04.26. 07:24:34

Nyilván nem véletlen, hogy az alpolgi végigjárta a legszegényebb népséget.
Kis konzerv, pia, cigi - és máris megvan a szavazat.

Bejegyzés: 626. Ez a hajó most elment

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.26. 05:49:15

A cigányok többsége fideszes, ez a döntő szerintem.

Bejegyzés: 626. Ez a hajó most elment

szemésfül 2017.04.16. 17:19:12

A FIDESZ-KDNP jelöltjét az emberek (a rongálók is emberek) feje fölött magasan himbálja a magdolnai szél.

Bejegyzés: 621. Na igen, kampány van

tommm 2017.04.09. 12:23:05

...és ehhez mit szóltok? Úgy tűnik az önkormányzat inkább "elkeni a szart", mintsem megoldást keresne a kutyafuttató rendes használatának biztosítására. Pl nyitás-zárás és közte őrszolgálat, mint a 9 kerben.
jozsefvaros.hu/biz_dokumentumok/4693_20170410_javaslat_a_prater_u.pdf

Bejegyzés: 619. Korrepetálás - 6. lecke

Komássy Ákos 2017.04.03. 08:42:16

Vajda-balhé folytatás dióhéjban:
Városbizottság utolsó márciusi ülésén feltett képviselői kérdésemre adott válaszában Mészár Erika aljegyző jelezte, hogy a Képviselőtestület április 6-i ülésére készül az előterjesztés az önkormányzat álláspontjáról Vajda fenntartóváltás ügyben. A polgármester aznap esti szülői értekezleten elhangzott álláspontjából azt is tudjuk, hogy milyen tartalommal. A képviselőtestület április 6-i ülését közben "elnapolták", azaz nem került összehívásra. Ebből fakadóan április 13-án várható képviselőtestületi döntés Vajda ügyben.

Időközben a tantestület többsége a fenntartóváltás ellen foglalt állást, és hasonló hangulat alakult ki a szülői közösségben is, így a Vajda fenntartóváltása egyre valószínűtlenebbé vált... bár ki tudja még milyen miniszteri döntés születik...

Bejegyzés: 617. Einstand (2)

bodis.lajos 2017.04.02. 16:38:11

Hoppá, Komássy Ákos képviselőt érdekli valami a közéletből, és ezt - az ő összetéveszthetetlen stílusában - a hivatalon kívül is megosztja !

Egyébként szerintem a Vajda iskola kapcsán, ahogy a többi kapcsán is, szükséges és lehetséges volna foglalkozni azokkal a bizonyos problémákkal, amiket a cikkben konkrétum nélkül említ. Szülőként is, képviselőként is, nyilván mindegyik képviselőnek, de akár konfliktust is vállalva a Fidesszel és Kocsis Mátéval, ha ők nem látnak problémát, ha már valaki szülő is és ellenzéki képviselő is.

Az pedig érintett szülőként nem, de képviselőként szintén fontos lehetne, hogy ha lényeges különbségek vannak az iskolák színvonala között, akkor mi lesz azokkal a gyerekekkel, akiket a rossz iskolába vesznek fel, mert mondjuk az a kötelező körzetük, és nem vesznek át máshová.

Lesz folytatás?

Bejegyzés: 617. Einstand (2)

putyi8 2017.02.12. 20:15:06

Szomorunak tartom hogy hosszu évek után az MSZP-nek nincs jelöltje ...A most bejelentkező Dopeman önálló jelöltként jobb lenne ha indulna .Mérettessen meg minden párt aki nyerő az nyer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Szép kihivás érdemes harcolni érte s azokért akik itt laknak a kerületben.

Bejegyzés: 601. Időközi lesz (1)

FB77 2017.02.02. 19:21:16

@tommm: Véleményem szerint egyedül egy dologba lehet belekötni, és az a parkolóhelyek száma. Ahogy a cikk írja 86 db lakás lesz található az épületben, amelyek mindegyikének kéne biztosítaniuk legalább egy parkolóhelyet. Ezeknek a parkolóhelyeknek egy bizonyos százalékát kiválthatják, azonban így is kb. a lakások 60%ának kell parkolóhelyet biztosítani, ami durván 50 parkolót jelent. Viszont ahogy a cikk írja az adott épület földszint+8 emelet lesz, és (gondolom) a parkolóhelyek a földszinten lesznek biztosítva, ahol kétlem hogy ennyi autó el tudna férni. Nem tudom pontosan a jogszabályt hogy szól, én is még régebben hallottam róla és lehet azóta már változtattak is rajta, de véleményem szerint ez az egy dolog amibe esetleg bele lehetne kötni.

Bejegyzés: 597. Elgurult a gyógyszer? (1)

tommm 2017.01.31. 18:43:43

Milyen lehetőségek vannak blokkolni az építkezést amennyiben szabályos / törvényes? Az építési engedély már kb 2 hónapja kint van, a Corvin-negyed FB oldal szerint márciusban már kezdik az építkezést! www.facebook.com/corvinnegyed/

(Leonardo 43/B lakos)

Bejegyzés: 597. Elgurult a gyógyszer? (1)

koszorumagdolna 2017.01.07. 18:31:08

Igen találónak, sőt, szimptomatikusnak tartom a cikk befejező mondatát, miszerint az önkormányzatiak:" tudatosan megvezetik saját magukat (!), mint eljáró hatóságot, illetve az engedélyezési folyamatban részt vevő társszerveket is megvezetik, mint az engedélyezési eljárásban közreműködő társszerv. Na, ez a nem semmi!"

Tényleg, nekem is sokszor eszembe jut erről, h az önkori eljárásai gyakran emlékeztetnek Karinthy híres mondására, az "álmomban két macska voltam és játszottam egymással"-ra.
Ahogy például a közmeghallgatáson is - a tárgyilagosság látszatát keltve - látszólag elismerve az egyre inkább és egyre több válságos lakhatási körülményekbe sodródott lakos tarthatatlan helyzetét, mégis az őket segítő "álcivileket" vádolják meg sorsuk rosszra fordulásáért.
Az például fel se merül bennük, h az általuk "felújítottnak" mondott maradék bérlakásállomány valójában romokban áll, s páriasorba taszított lakói csak akkor vethetik meg tartósan a lábukat benne, ha lényegében maguk is a kriminalizálódott körülmények integráns részeivé válnak. És ez az, amire - Frigyesmesterrel szólva - mi is csak azt mondhatjuk, h "na, ez a nem semmi!"

Bejegyzés: 589. Kampányidőszaki Kamumesék 9.

koszorumagdolna 2017.01.05. 04:46:20

Annyi bizonyos, h ez a porfelhő, szinte csak jótékonyan elfedi azokat a sokkal nagyobb panamákat, amiket a nyolckernek a képen is látható, hírhedt "erős embere" az MNP-projekt farvizén hajózva maga mögött hagyott.
És persze az is igaz, h Kocsis dr az előző, "elmúltnyolcéves" rezsimtől már készen kapta ezt a nagyszájú, gátlástalan kolomanust, aki aztán megvette kilóra azokat, akik a legképtelenebb szélhámosságai felett is - minden figyelmeztetés és bizonyíték dacára - szemet hunytak. Nem vitás, ez az ember korunk szimptomatikus hőse, vagy inkább mélységes szimbóluma leend.

Bejegyzés: 588. Az ismeretlen ember

koszorumagdolna 2017.01.01. 21:14:20

@bodis.lajos: Hát, ez már igazán nem számít, de annak idején - és azóta is néhányszor - közzé tettem s szóban is elmeséltem ezt a históriát, sőt, még két kormánypárti képviselő is foglalkozott ímmel-ámmal vele. Személy szerint feledném is a dolgot, de az itt hagyott kontármunka, melynek - pláne egy esetleges privatizálás esetén - csak mi isszuk meg a levét, mégis csak baromian bassza a csőröm.
Arról nem is beszélve, h semmi - érted, semmi - nincs kijavítva, ami az azóta keletkezett meghibásodásokat illeti, de az itt hagyott kontármunka is csak nálunk, és csak erős hiányokkal, átabotában. Az udvarokon szétdobált szennyes-férges lomok, a tetőn és az alagsorban pedig befolyik a víz.
Fáj a szolidáris civilek feje a kipenderített, kiszolgáltatott szegények miatt? Értem, az enyém is! De meg kéne végre értenetek, h a bérlakáskérdés nem csak lakbérhátralékos páriák valóban szívet tépő kálváriájából áll, hanem egy összeomlófélben lévő, Csáky szalmájaként kezelt, kirabolt, megfélemlített s az emberi élhetőség legalapvetőbb feltételeitől megfosztott sokezres, "legitimált" közösség sorsáról is. S többnyire azokéról, akik - miután az ő valódi, fojtogató problémáikat nemhogy szolidaritás, de még csak értő figyelem se kíséri - nem vállalnak közösséget még szerencsétlenebb társaikkal sem, mert csak azt látják, h lakhelyük, környezetük gátlástalan lepusztításában, szinte versenyben állanak az efféle szerzetekkel, akik közül egy, most újra felütötte a fejét pusztuló házaink kies tájain.

Bejegyzés: 587. Boldog újévet, Józsefváros!