HTML

A mi Józsefvárosunk

Budapest egyik pesti oldalon fekvő kerülete, nevét II. József után kapta 1777-ben. Területe 6,85 km², lakossága 71. 642 fő.

Facebook oldalunk

Utolsó szavak

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg a blogra felkerült összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

Utolsó kommentek:

malátabáró 2018.05.19. 01:47:13

Polgármesterkedhet 1 évet, jövő őszre úgyis össze lesz vonva a 6-7-8.

Bejegyzés: 755. Felszállt a füst

Amijo 2018.05.11. 05:22:28

„Azon gondolkodom, az emléktáblát is szétverik? Vagy legalább azt megmentik?” – A nyolcvanas évek végéig a Budapest Galéria feladata volt a felügyelet - a táblák dossziéit talán még ma is őrzik -, de a rendszerváltás után már nem kísérték figyelemmel sorsukat. Csak néhányról tudható, hogy megsemmisült, ellopták vagy levették és bevitték valamelyik helytörténeti gyűjteménybe. A galéria lemondott ugyanis a táblák kezelői jogáról (és gondjáról), s ez most a kerületek kötelessége volna. (Legalább is olyan 10 éve még így volt.)

Bejegyzés: 753. Házrombolás 2018.

balsteffl 2018.05.08. 13:23:51

A zenélő, táncoló gyerekek az 1838-ban épült kocsma megmaradt stukkódíszítése.

Bejegyzés: 297. Mátyás tér 9.

MolnárGyörgy 2018.05.07. 20:23:00

Az anekdotát nem érintő kiegészítés: az ábra Tarján Tamás Közgazdasági Szemlében megjelent cikkéből való.

Bejegyzés: 752. Agyagi tények

koszorumagdolna 2018.05.05. 02:33:41

Nos, mindkettőtöknek válaszolnék, mert hazug vagy/és megtévesztett embereknek, épp elég egyszer is írni.

Mondhatnám ugyan, hogy itt, nálunk, egyetlen olyan lakás sincs, ami ilyesmiért állna üresen, s azt is, hogy teljesen ép lakások állnak évek, sőt, évtizedek óta lakatlanul, melyeket csak az enyészet és persze, az elhanyagolt szigetelés miatti vizesedés pusztít, de persze, minek.

A mi házunkat, amelyet mi, magunk, a kétkezi munkánkkal tettük rendbe, ezeket a "mesék tején lógó" embereknél - akiket nem létező, fantombevándorlókkal lehet ijesztgetni, s a valóság helyett az óriásplakátok uszító hazugságaiban hisznek - nincs az az emberi szó, amely átütné konok megátalkodottságuk falát.

Egyszer, úgy két évvel ezelőtt, az akkori vagyonkezelő vezetője keményen megrótt, hogy mért terjesztek én rágalmakat az önkoris lakásokról, hisz csak azokban nem laknak, amelyek valamiért alkalmatlanok erre. Azt mondtam neki erre, jöjjön el, s én megmutatom, melyek azok az üres vagy jogellenesen lakott lakások, amelyek az ő állításainak ellentmondanak. Csak legyintett rám, és faképnél hagyott. De ő legalább fizetségért tette ezt. De ti, csak ostobaságból és vakságból.

Bejegyzés: 751. Lezártlakás-história

Több cseszlovák filmvígjátékot! 2018.05.04. 22:00:31

Inkább azt kellett volna megmutatni a hamvas ifjú belga szüzeknek, amikor éppen egy "jóhiszemű" bennlakó család begyújt a parkettával, hogy a szobáztatásra kiadott lakásban ne fázzanak meg a józsefvárosi szexmunkás lányok

Bejegyzés: 751. Lezártlakás-história

Gleccsertetű 2018.05.04. 21:54:02

El kell nekik magyarázni az igazságot. Hogy az előző lakók lepusztították a lakásokat, tetemes rezsihátralékot halmoztak fel és nincs se pénz lakhatóvá tenni se lehetőség normális bérlőt találni.

Bejegyzés: 751. Lezártlakás-história

koszorumagdolna 2018.05.04. 18:45:37

Igen, köszönöm, kedves szerkesztők, hogy megemlítettétek Bolba Márta evangélikus lelkészt, s hogy fontos megállapításait bérházügyben - melynek ő is elkötelezett munkása - az enyémmel együtt tettétek közzé!

Arról nem is beszélve, hogy a képet is az ő oldaláról "loptam," mert a lányok nem küldték el az ő felvételeiket, s én - most épp nem lévén gépem - nem tudtam saját fotókat készíteni. Bevallom azt is, nehezen tudunk úrrá lenni a Ház folyamatos lepusztulása láttán érzett elkeseredésünkön, hiszen - lévén két kezünk munkája is benne - olyan ez, mintha saját, közeli hozzátartozóink senyvedését kéne tehetetlenül néznünk.

És különben azért is röstelkedem kissé, mert lényegében Márta volt az, akinek jóvoltából méltóképp tudtuk fogadni vendégeinket, hisz ő volt, aki egy kulturált helyiséget és technikai segítséget (projektor, számítógép, stb) biztosítani volt szíves szerény vendéglátásunkhoz, amit ezúton köszönnénk meg.

Bejegyzés: 751. Lezártlakás-história

tommm 2018.04.09. 09:28:27

Nem ezen múlott a tisztes helytállás, de hozzájárult a csúfos bukóhoz. Sajnálom!

Bejegyzés: 740. Már csak ötöt kell aludni

Amijo 2018.04.04. 17:16:30

„Ellenzéki oldalon vagy csak teljesen inkomeptens hülyék ülnek (amit kétlek), vagy nincs valódi szándék kormányváltásra / a FIDESZ kilóra megvette a csapatot.”
Csak remélni tudom, hogy nincs igazad. 
De négy nap – és kiderül. (Ám ha így marad a felállás, akkor valóban Kocsis viszi a kerületet. Mindenesetre nem jósolok hosszú politikai karriert annak, aki miatt esetleg ez megtörténik. Bár ki tudja…)

Bejegyzés: 740. Már csak ötöt kell aludni

tommm 2018.04.04. 13:16:37

Természetesen tisztában vagyok a taktikai szavazás karakterisztikájával, éppen annak apropojan írtam, amit.

Nekem a számok alapján tipikusan egy olyan körzetnek tűnik a mienk, ami osszefogással nagy eséllyel nyerhető lenne. De csak úgy, más esetben biztosan bukó.

Ennek ellenére bővelkedünk a kihívókban, s lehet h Ara Kovacs tűnik a legerősebbnek,de ez teljesen irreleváns, hiszen borítékba lehet tenni Kocsis Maté győzelmét ha így marad a felállás.

Ellenzéki oldalon vagy csak teljesen inkomeptens hülyék ülnek (amit kétlek), vagy nincs valódi szándék kormányváltásra / a FIDESZ kilóra megvette a csapatot.

Mivel nyilvánvalóan a második verzió áll fent, úgy gondolom hipokrita viselkedés tépni a szánkat bármi máson a 8kerben.

Bejegyzés: 740. Már csak ötöt kell aludni

Amijo 2018.04.04. 12:28:14

@tommm: Kedves Szerkesztők!

Röviden:
Jobb híján Ara-Kovács Attila (Lásd.: semmit nem tett a kerületért)
Hosszabban:
Pl. a taktikaiszavazas.hu elemzői szerint a Budapest 6-os választókerületben jelenleg Ara-Kovács az az ellenzéki jelölt, akinek a legnagyobb esélye van arra, hogy a 2014-ben szoros versenyben elvesztett körzetet megnyerje. Most is szoros verseny várható a szétaprózódó ellenzéki szavazatok miatt; ezért lenne érdemes a kisebb pártoknak Ara-Kovács javára visszalépniük és a szavazóiknak is beállni a jelölt mögé. Persze csak ha győzni akarnak, és nem csak a töredékszavazatokra hajtanak.
Magánvélemény:
Személy szerint Baranyi Krisztinát tartanám/tartanánk a legjobb jelöltnek. Csak hát…
P.s.: Szívmelengető érzés lenne, ha vki a nagy arcot növesztő, és magabiztosnak látszó dr. Kocsis Mátét elkalapálná…

Üdv: a Szerk.

Bejegyzés: 740. Már csak ötöt kell aludni

tommm 2018.04.04. 11:53:21

Kedves Szerkesztők!

Ki az általatok preferált jelölt a kerületben? Úgy tűnik iskolapéldája leszünk az ellenzéki széthúzásnak. Ara-Kovács semmit nem tett a kerületért, most mégis esélyesnek tűnhetne, ugyanakkor Jakabfy érdemelné meg tisztességgel a szavazatot, hiszen megdolgozott érte. Csak gyengébbnek tűnik. S akkor ott van még Dúró Dóra...
Szavaznék én a legesélyesebb ellenzékire, de mintha kilóra megvette volna a FIDESZ az egész bagázst.

Üdv, www.facebook.com/corvinnegyed/ - Szerkesztőség

Bejegyzés: 740. Már csak ötöt kell aludni

Amijo 2018.03.10. 00:18:34

ó, mindez nem egyedi. Itt van pl. ez: Elolvasod a „független belvárosi újságot”, és a hálától zokogva rohansz a szavazófülkébe
444.hu/2018/03/09/elolvasod-a-fuggetlen-belvarosi-ujsagot-es-a-halatol-zokogva-rohansz-a-szavazofulkebe

De ugyanígy iderakhatnánk a hétkeres lapot is - bár abban legalább van egy Képviselői Híradó is, és minden képviselő egy-egy oldalt kapott. (Ja, majd elfeledtem: nincs többsége a Fidesznek...)

Bejegyzés: 729. Kampányidőszaki kamumesék 19.

szemésfül 2018.03.08. 21:34:24

Az időközi választáskor a Választási Bizottság természetesen elutasította az ellenzéki civil jelölt panaszát, ezek az elfogulatlan bizottságok már csak ilyenek. Meg kellett volna akkor fellebbezni.
Ahogy most Csepelen tette (tán az Együtt), és amely eredménnyel járt és például is szolgál: a Németh Szilárddal kitömött Hírmondót elmarasztalta a Kúria. Semmissé nyilvánítva a választási bizottság döntését, amely a józsefvárosihoz hasonlított.

Bejegyzés: 729. Kampányidőszaki kamumesék 19.

Ggábor 2018.03.05. 17:58:15

@Ggábor: visszavonom.
A no-go zóna nem 1848-ig, hanem 1876-ig állt fenn.

Bejegyzés: 730. A mókamester

Ggábor 2018.03.05. 17:21:47

@ígyszeretlek: azért megvan ennek a diszkrét bája, hogy ORSZÁGÉPÍTŐnek azt a királyt nevezzük, aki az ország demográfiai összeroppanását úgy oldotta meg, hogy betelepített tömérdek menekültet. Nem művelt, keresztény, a magyar lakosságnál fejlettebb technológiai ismeretekkel rendelkező svábot, mint később Mária Terézia, hanem pogány nomádot.
Valószínűleg a művelt stájer meg bajor nem akart idemigrálni.
Ha jól érzem, kis hazánk éppen a demográfiai összeroppanás felé tart.
Na innentől nem tudom, mi a megoldás, de a jó jászok mintha célozgatnának egy emlékéremmel ...

Bejegyzés: 730. A mókamester

ígyszeretlek 2018.03.05. 16:50:18

Nem Pócs beszélt a menekültekről. Ő csak nyelvészkedett. Vagy viccelt. Vagy mén valahová.

Bejegyzés: 730. A mókamester