HTML

A mi Józsefvárosunk

Budapest egyik pesti oldalon fekvő kerülete, nevét II. József után kapta 1777-ben. Területe 6,85 km², lakossága 71. 642 fő.

Facebook oldalunk

Utolsó szavak

  • bizottsagiirnok: Minek tartja az ember az ellenzéki képviselőt, e... (2017.10.08. 17:58) 681. Rend a lelke
  • Amijo: Gondolom úgy gondolták, hogy ez a téma alig érin... (2017.10.08. 13:17) 681. Rend a lelke
  • bizottsagiirnok: Sára Botond alpolgármester a vitában elmondta az... (2017.10.07. 22:19) 681. Rend a lelke
  • Utolsó 20

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg a blogra felkerült összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

Utolsó kommentek:

bizottsagiirnok 2017.10.08. 17:58:38

Minek tartja az ember az ellenzéki képviselőt, ehhez elég lenne a kormánypárt.

Bejegyzés: 681. Rend a lelke

Amijo 2017.10.08. 13:17:12

Gondolom úgy gondolták, hogy ez a téma alig érint valakit, így aztán senkit nem is érdekel... Vagy mén valahová.

Bejegyzés: 681. Rend a lelke

bizottsagiirnok 2017.10.07. 22:19:00

Sára Botond alpolgármester a vitában elmondta az airbnb szabályozási tervét, majd a jelenlévő 16 képviselő egyhangúlag támogatta az előterjesztést. Az ott ülő 5 ellenzéki közül ezt követően sem tartotta senki fontosnak jelezni bármit is a lakosoknak.

Bejegyzés: 681. Rend a lelke

koszorumagdolna 2017.09.29. 16:08:45

(Ezer bocs, kedves szerkesztők, az alábbi kommentet ide, a LaMa posztjához szántam, s nem oda, ahová véletlenül felraktam. Ha lehet, kérem, töröljétek ki onnan, és - ha gondoljátok - hagyjátok itt, ahová eredetileg szántam.)

Kicsit igazságtalanok vagytok Alföldi dr-ral! Megfeledkeztek egyik korszakos jelentőségű művéről, a "Bérlői kisokos" című opuszáról, melyben szakszerű türelemmel magyarázza el, hogy miként lehet az MNP-s felújítások következtében rendre beázó lakásokat némi szellőztetéssel(!) emberi lakhatásra alkalmassá tenni. (Nem vicc, el lehet olvasni!) Gondolom, a nagydoktori disszertációjában, ez az alapvető felismerés központi szerepet játszik!

Bejegyzés: 678. Rózsaszín sikersztori

hullajelölt88 2017.08.02. 20:18:46

Én már rég leszoktam arról, hogy a belvárosba menjek. A hányinger kerülget, ahogycmindent szétbasztak (Kossuth tér, Margitsziget, Városliget stb.) Ée évről, évre több a rombolás.

Bejegyzés: 659. Orczy-kert: felújították?

koszorumagdolna 2017.06.04. 22:39:42

(BOCS, SZERKESZTŐ ÚR, DE EZT A KOMMENTET, VÉLETLENÜL AZ ELŐZŐ POSZTHOZ TETTEM FÖL, PEDIG HÁT IDE SZÁNTAM. HA LEHET, KORRIGÁLD VALAHOGY, HA NEM, HÁT NYUGODTAN RÖHÖGJETEK KI, MEA CULPA.)

Néhányan szemrehányást tettek nekem a fenti cikk kapcsán, elsősorban a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos kritikai észrevételeim miatt. "De hát ott vannak a világosan megkülömböztethető, különféle színű kukák! Hát mi az akadálya a rendeltetésszerű használatnak," kérdezték alig titkolt értetlenséggel hangjukban.
Nos, hát az még hagyján, hogy a lakók nem egészen értik, h miről is van itten szó, de hogy a "házkezeléssel" hivatalból foglalkozók is azt hiszik, h egy komplex új szemléletet - melyet anno, az MNP kezdetén, nagy hangon "ökológiai programnak" harangoztak be - pusztán néhány, különféle színre festett kukával meg lehet oldani, hát basszus, ezt még én, aki látott már egyet s mást a Program során, se akartam elhinni. Nem és nem bírom ugyanis fölfogni, h az önkori mire alapozza a bérházak "önjáró működését," egy olyan, a nap 24 órájában funkcionáló "gépezetét," melynek hardverét és szoftverét nem lehet sem ráolvasással, sem távirányítással kezelni, mint valami drónét. Büntető akciókkal meg még kevésbé...

Bejegyzés: 639. Kivirágos jókedvemben

koszorumagdolna 2017.05.23. 21:40:22

Lélegzetelállító történet. És mondd csak, kedves Ubul, biztos vagy abban, h a véletlenül kicserélt palackban, "ízesített izé vörösáfonya-citromlé" volt, és nem valami hallucinogén szer, pl, nadragulya, mákony, vagy más, ily költői magasságokba röptető varázsital, amitől még egy "feltűnően arabus külsejű fiatalember" is Másenykának érzi magát?

Bejegyzés: 635. Történéseim (1)

Kőrössy Zakeus 2017.05.02. 12:42:23

„A Marslakó egy szép napon szerencsésen megérkezett Pestre, szobát vett ki a Bristolban, lekefélte ruhájáról a csillagok porát és telefonált nekem, hogy megbeszélésünk értelmében mutassam meg neki a Várost”
(Szerb Antal: Budapesti kalauz: Marslakók számára)

Sok emlék fűz ehhez a házhoz. Itt éltek apai nagyszüleim, (a Bajza utcából telepítették ide őket),
a szemközti iskolába járt az apám, valamint bátyám is. Érdekes emberek éltek itt: (60-70-es évek),
egy híres prímás család, - a családfőt Ausztráliában egy társa hegedűvonóval meggyilkolta, a fia
a Rajkó zenekar tagja volt. - az udvar végi szuterénban egy Auswitzot megjár asszony élt, gyűjtögetésből tartotta el magát, nagymama egyik szomszédja önkéntes rendőr volt, a másik, Görögországból menekült "kommunisták", a hátsó udvarnál, a közös wc-k mellett állítólag egy volt nyilas élt, az udvaron egy pergola szerű épület állt, valamint az akkor még elmaradhatatlan poroló.
Köszönöm a megosztást.

Bejegyzés: 232. Jártomban-keltemben 10.

putyi8 2017.04.28. 21:04:49

választás után :Rauf Cukrászda És Kávézó Budapest.
Tegnap, 16:29 · Budapest ·
Képzeljétek mi történt!
A 8.ker önkormányzat hirtelen vissza vonta a területfoglalási engedélyünket (terasz).Tette ezt úgy hogy előző évben is megkaptuk és azóta is fizetem rendesen.Tök véletlen az is hogy az ellenzéktől rengetegen hozzánk járnak mint vendég és én is sokszor hangot adok erről arról.Egy évig a kutya nem jött ellenőrizni minket,most heti rendszerességgel többször is (nav,közterület,stb...)
Az ügyvédünk szerint is ez személyes ügy nem jogi kérdés!Mindent tisztességesen fizetünk és becsülettel végezzük a dolgunkat.
Itt tartunk most!EZ MAGYARORSZÁG!
Innen is üdvözlöm Kocsis Mátét és kedves zenekarát!Ez nem marad ennyiben

Bejegyzés: 627. Kampányidőszaki kamumesék 15.

Pop40 2017.04.26. 09:18:17

"És nehogy elkezdje most valaki mantrázni, hogy igen, de ha összeadjuk a két ellenzéki jelöltre leadott szavazatokat, akkor az több mint amennyit a Fidesz jelöltje kapott és nyerhettek volna! Ezt tessék villámgyorsan elfelejteni! Életemben először – és nagyon remélem, hogy utoljára – részben egyetértek Kocsis Mátéval, mikor is az eredménnyel kapcsolatban azt mondta, hogy az ellenzéki szavazatokat nem lehet összeadni, "aki egy kétgyermekes evangélikus lelkészre szavaz, az nem szavaz Pityinger Lászlóra és ez fordítva is igaz."

Baromság. Van az a szint, ami után a döglött macskára is leszavaz az ember, csak takarodjon a fideszes maffia.

Ez az ócska duma semmi másra nem jó, csak arra, hogy a tehetségtelen, dilettáns baloldal magyarázza a bizonyítványt, persze ismét utólag.

Hogy a szavazók biza meglettek volna, de a hülye balosok annyira nem voltak képesek, hogy egy szem közös jelöltet kiizzadjanak.
Inkább nyerjen a fideszmaffia, de nehogy a másik balos párt előttem fusson be. Röhej.

Bejegyzés: 626. Ez a hajó most elment

Magentax 2017.04.26. 07:24:34

Nyilván nem véletlen, hogy az alpolgi végigjárta a legszegényebb népséget.
Kis konzerv, pia, cigi - és máris megvan a szavazat.

Bejegyzés: 626. Ez a hajó most elment

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.26. 05:49:15

A cigányok többsége fideszes, ez a döntő szerintem.

Bejegyzés: 626. Ez a hajó most elment

szemésfül 2017.04.16. 17:19:12

A FIDESZ-KDNP jelöltjét az emberek (a rongálók is emberek) feje fölött magasan himbálja a magdolnai szél.

Bejegyzés: 621. Na igen, kampány van

tommm 2017.04.09. 12:23:05

...és ehhez mit szóltok? Úgy tűnik az önkormányzat inkább "elkeni a szart", mintsem megoldást keresne a kutyafuttató rendes használatának biztosítására. Pl nyitás-zárás és közte őrszolgálat, mint a 9 kerben.
jozsefvaros.hu/biz_dokumentumok/4693_20170410_javaslat_a_prater_u.pdf

Bejegyzés: 619. Korrepetálás - 6. lecke

Komássy Ákos 2017.04.03. 08:42:16

Vajda-balhé folytatás dióhéjban:
Városbizottság utolsó márciusi ülésén feltett képviselői kérdésemre adott válaszában Mészár Erika aljegyző jelezte, hogy a Képviselőtestület április 6-i ülésére készül az előterjesztés az önkormányzat álláspontjáról Vajda fenntartóváltás ügyben. A polgármester aznap esti szülői értekezleten elhangzott álláspontjából azt is tudjuk, hogy milyen tartalommal. A képviselőtestület április 6-i ülését közben "elnapolták", azaz nem került összehívásra. Ebből fakadóan április 13-án várható képviselőtestületi döntés Vajda ügyben.

Időközben a tantestület többsége a fenntartóváltás ellen foglalt állást, és hasonló hangulat alakult ki a szülői közösségben is, így a Vajda fenntartóváltása egyre valószínűtlenebbé vált... bár ki tudja még milyen miniszteri döntés születik...

Bejegyzés: 617. Einstand (2)

bodis.lajos 2017.04.02. 16:38:11

Hoppá, Komássy Ákos képviselőt érdekli valami a közéletből, és ezt - az ő összetéveszthetetlen stílusában - a hivatalon kívül is megosztja !

Egyébként szerintem a Vajda iskola kapcsán, ahogy a többi kapcsán is, szükséges és lehetséges volna foglalkozni azokkal a bizonyos problémákkal, amiket a cikkben konkrétum nélkül említ. Szülőként is, képviselőként is, nyilván mindegyik képviselőnek, de akár konfliktust is vállalva a Fidesszel és Kocsis Mátéval, ha ők nem látnak problémát, ha már valaki szülő is és ellenzéki képviselő is.

Az pedig érintett szülőként nem, de képviselőként szintén fontos lehetne, hogy ha lényeges különbségek vannak az iskolák színvonala között, akkor mi lesz azokkal a gyerekekkel, akiket a rossz iskolába vesznek fel, mert mondjuk az a kötelező körzetük, és nem vesznek át máshová.

Lesz folytatás?

Bejegyzés: 617. Einstand (2)

putyi8 2017.02.12. 20:15:06

Szomorunak tartom hogy hosszu évek után az MSZP-nek nincs jelöltje ...A most bejelentkező Dopeman önálló jelöltként jobb lenne ha indulna .Mérettessen meg minden párt aki nyerő az nyer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Szép kihivás érdemes harcolni érte s azokért akik itt laknak a kerületben.

Bejegyzés: 601. Időközi lesz (1)

FB77 2017.02.02. 19:21:16

@tommm: Véleményem szerint egyedül egy dologba lehet belekötni, és az a parkolóhelyek száma. Ahogy a cikk írja 86 db lakás lesz található az épületben, amelyek mindegyikének kéne biztosítaniuk legalább egy parkolóhelyet. Ezeknek a parkolóhelyeknek egy bizonyos százalékát kiválthatják, azonban így is kb. a lakások 60%ának kell parkolóhelyet biztosítani, ami durván 50 parkolót jelent. Viszont ahogy a cikk írja az adott épület földszint+8 emelet lesz, és (gondolom) a parkolóhelyek a földszinten lesznek biztosítva, ahol kétlem hogy ennyi autó el tudna férni. Nem tudom pontosan a jogszabályt hogy szól, én is még régebben hallottam róla és lehet azóta már változtattak is rajta, de véleményem szerint ez az egy dolog amibe esetleg bele lehetne kötni.

Bejegyzés: 597. Elgurult a gyógyszer? (1)