HTML

A mi Józsefvárosunk

Budapest egyik pesti oldalon fekvő kerülete, nevét II. József után kapta 1777-ben. Területe 6,85 km², lakossága 71. 642 fő.

Facebook oldalunk

Utolsó szavak

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg a blogra felkerült összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2018.06.18. 14:00 Amijo

766. Úgy szép, ha csendes

Címkék: kampány választás fidesz romák civilek sántha péterné győri péter

És most vissza a kampányhoz. Közeleg az időközi polgármester választás időpontja, három hét – és Kocsis Máté helyett polgármestert választhat a kerület hőn szeretett népe. Ennek az örömteli eseménynek kapcsán az aHang platform és a Khetane Egyesület „Ne add el a szavazatod!” címmel a kampány hajrájára romáknak szóló programot kezdeményezett. A kimondottan pártfüggetlen rendezvényen koncertek, beszélgetések és fórumok lettek is volna. És azért csak lettek volna, mert a kerület vezetése simán beintett a rendezvénynek.

kocsis_ovodatunti2.jpg

Józsefváros alpolgármestere, Sántha Péterné ugyanis telefonon közölte a szervezőkkel, hogy nem engedélyezik programjaik megtartását a kerületben – mert a Fidesz csendes kampányt tervezett, amibe két nappal a választások előtt egy ekkora esemény már nem fér bele. És különben is jobban járnak, ha abbahagyják a téma feszegetését a kerületben. A részletek itt olvashatók a Mércén. (Megj.: nem is értem (de), hogy a Fidesz miért nem szeretne egy ilyen rendezvényt…)

A 8. kerületben a politikai kampány a Fidesz szerint úgy szép, ha csendes, és nem látható. Be is tiltják azt, ami nem a politikai érdekük szerint való. Helyette lehet kampányra irányított lakógyűléseket tartani a Fidesz jelöltjével, óvodai "tájékoztató" levelet átvetetni gyanútlan szülőkkel, választásokhoz igazított mozgó ünnepé tenni a Teleki téri piac születésnapját, olyan politikai propaganda-kiadvánnyá silányítani a helyi önkormányzati lapot, amelyben a fideszes jelölt tucatszor, az ellenfelei pedig egyszer sem szerepelnek. Egyenlő pályák, egyenlő esélyek? Ugyan már... Ők nem is kerékpárral, hanem felturbózott terepjáróval mennek. (Győri Péter polgármesterjelölt fb-oldal)

P.s.: Az ahang.hu és a Khetane bejelentett demonstráció formájában kívánja összevontan megtartani a letiltott, nem engedélyezett, nem ajánlott rendezvényt.

***

A választások tisztasága a demokrácia alapja! Július 8-án Budapest VIII. kerülete polgármestert választ. A Számoljuk együtt civil kezdeményezés 60 szavazókörbe vár össze- sen legalább 130 független önkéntes szavazatszámlálót. Ha már voltál szavazatszámláló, várnak ismét, ha nem, új jelentkezőket is szívesen látnak! A civil szavazatszámlálásról töb- bet megtudhatsz itt(via TASZ)

Szólj hozzá!

2018.06.15. 08:00 Amijo

765. Matricás házak

Címkék: kdnp civilek menekültek csillagos házak népszinház utca hollik istván

„Vannak idők, mikor menni kell, mikor feltűnik a ház falán a jel.”
(Százéves pályaudvar – Gerendás/Bródy) 

Kedden Hollik István, a Fidesz-KDNP-frakciószövetség szóvivője sajtótájékoztatót tartott az Amnesty International hatodik kerületi irodája előtt, majd a ház ajtajára „Bevándorlást támogató szervezet” feliratú matricát ragasztott. Példáját követve csütörtökön reggel az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (lásd.: IKSZ) jeltelenjei szintén egy ilyen feliratú matricát nyomtak a Népszínház u. 16. számú, a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület* irodájának helyet adó épületre, mintegy megjelölve a házat.

matrica2018.jpg

Egy olyan házat, amellyel történt már ilyen, csak akkor nem szép piros matricával, hanem szép sárga csillaggal tették ugyanezt.

A Népszínház utca 16-ban laktunk. A ház egy kétszer hatemeletes, illetve ötemeletes kétudvaros ház, falunyi emberrel. Sok, nem túl jómódú zsidó család lakta. A németek bejövetele után, már március 21-én elhurcolták apukámat, és mint utóbb megtudtuk Mauthausenben ölték meg. Június vége felé a házat csillagos házzá nyilvánították A zsidó lakókat rendszeresen összeterelték az udvaron és a munkaképes nőket elvitték munkára – így emlékszik vissza Fabó Andrásné, a csillagoshazak.hu weboldalon a vészkorszakra. 

Régen csillag, most matrica. Aljasok vagytok ti, nem keresztények.

a Szerk.

P.s.: Ezután mi jön ifjú kereszténydemokraták? Megjelölitek a nem rátok szavazók házait, lakásait? Vagy azt már magunknak kell megtennünk?

*A Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület több mint 20 éve támogatja a Magyarországon élő külföldiek társadalmi integrációját. Az Egyesület azokat a menekülteket segíti, akik átjutottak a magyar menekültügyi rendszeren, azaz a Menedék munkája nem valamiféle embercsempészet és az illegális bevándorlás támogatása, hanem a már a magyar kormány által elismert menedékkérők beilleszkedésének segítése. Olyan emberekkel foglalkoznak, akiket maga a kormány engedett be Magyarországra, és akik teljesen legálisan tartózkodnak az országban.

17 komment

2018.06.12. 20:00 Amijo

764. Óvodai kampánylevél

Címkék: kampány hírtv levél óvodák józsefváros újság sára botond győri péter

Tegnap este ismét Győri Péter volt Kálmán Olga vendége az Egyenesen című műsorban. A civilek által felkért, a demokratikus ellenzéki pártok által támogatott polgármester jelölt Sára Botond legutóbbi akcióiról, illetve magáról a kampányról beszélt. De elsősorban az alpolgi tájékoztatólevélnek álcázott óvodai kampányüzenetéről esett szó, melynek átvételét a szülőknek aláírással kellett igazolniuk. (Azért ez szép, nem?)

gyori_kampany4.jpg

A szülővel átvételi íven aláíratott alpolgármesteri óvodai
választási örömhírlevél itt nézhető meg - via Virág Tamás

A kedves szülőknek küldött önfényező levélében különben doktor Botond – aki az elmúlt hetekben szorgosan mos, főz, takarít a kerület összes zegzugában – arról ír, hogy a derék önkormányzat ingyen tisztasági csomagot és gyümölcsöt ad a gyerekeknek, így aztán – sejteti – nemsokára itt leszen a kánaán. Persze csak ha…

Azt tanácsolnám leendő alpolgármesteremnek, hogy vonja vissza ezt a levelet és inkább bátran próbálja fölvenni a versenyt korrekt eszközökkel. (Győri Péter)

P.s.: Botrány Józsefvárosban - Győri Péter józsefvárosi bérlakásállomány privatizációjáról szóló bejegyzése. Az ügy túlmutat a kerület határain, de hatásai józsefvárosiak százainak lakhatását, életét lehetetleníti majd el. Tessék szíves lenni elolvasni!

***

Eheti lapszemlénkben kicsi öröm is vegyül az ürömbe: a "Józsefváros" végre beszámolt a tényről, hogy július 8-án időközi polgármester választást tartanak a kerületben, sőt, még az induló polgármesterjelöltek neveit is leírták! Ez azonban csak épphogy színezi a megle- hetősen egyszínűre sikeredett összképet: a Fidesz jelöltje 14 említést kapott megint, egy másfél oldalas interjúfélében és még négy cikkben. Emlékeztetőül: ezt a lapot több tízmi- lliónyi közpénzből állítják elő, és akkor még vegyük hozzá azt is, hogy Józsefváros önkor- mányzata egyoldalas, teljesen felesleges hirdetést vásárol több éve, heti rendszerességgel a Habony Árpád-féle Lokálban, annak az ára már jócskán meghaladta az 50 milliót.

Nekünk sokba van, de nekik láthatóan minden pénzt megér ez a "tájékoztatás". (Győri Péter polgármesterjelölt)

Szólj hozzá!

2018.06.09. 20:00 Amijo

763. Csak a láncainkat

Címkék: kampány választás klubrádió rehabilitáció magdolna-negyed győri péter

A hét végére, röviden. Pár napja hallottam a rádióban, hogy Győri Péter polgármesterjelölt a miniszterelnökhöz fordult a Józsefvárosban terjedő suttogópropaganda miatt, miszerint a fideszes vezetés esetleges alulmaradása az időközi választáson, egyben a kormányzati támogatások elapadását is jelentené a kerületben. 

gyori_peter2018-2.jpg

Igen, ilyesmit én is olvastam még ellenzéki beállítottságú oldalakon is, mint jogosnak tűnő aggályt, de Győri érvei – hogy ugyanis számos ellenzéki vezetésű kerület, de vidéki is, sem- miben nem szenved hátrányt a kormánypártiakkal szemben – eléggé jogosnak látszanak. De ha hozzáteszem azt is – amit személyes tapasztalatokból tudok – hogy a Magdolna-ne- gyedben, a sok EU-s milliárddal támogatott városrehabilitációs program után – még a programházakban is! – felújítatlan házak százai, XIX. századi állapotokat tükröző, bűzös folyosói vécék és kaotikus élet- és lakhatási viszonyok maradtak, hát nem látok okot ag- gódni egy ellenzéki győzelmet követő, esetleges fideszes megtorlás miatt.

De mondhatnám azt is, hogy "csak a láncainkat veszíthetjük," és remélni meg azt, hogy a lopott aranyláncok viselőit is elszámoltatják egyszer!

Budaházy Gusztáv

P.s.: Ajánlott olvasnivaló estére: Győri Péter - Botrány Józsefvárosban

***

Az óvodában osztogatták a fideszes polgármester-jelölt levelét - Hajmeresztő levéllel lepte meg Sára Botond józsefvárosi alpolgármester és polgármesterjelölt csütörtökön a kerületi óvodákat. A szülőkkel meg papírt írattak alá arról, hogy átvették. Akik kiakadtak. Nagyon. (via 168 óra)

Szólj hozzá!

2018.06.06. 20:00 Amijo

762. Virág nyílott 15.

Címkék: kampány választás facebook virág tamás sára botond győri péter

Jó estét, jóestét. Valamikor, talán úgy egy éve volt itt a blogon nekünk utoljára ilyenünk, de most, hogy a kerületi lapból csak annyit tudhatunk meg a közelgő választásról, hogy doktor Botond fúr, farag, ültet, átad – itt az ideje, hogy megint virágozzék száz virág. Virág Tamás fb-oldalán a Hogyan tartsuk karban Józsefvárost c. albumához írt ugyanis az épp tejjel-mézzel folyó „hivatalos” kampányhoz pár észrevételt. Feltesszük ide is – remélve, a tisztelt szerzőnek nem lesz kifogása ez ellen – hátha így többen látják, esetleg olvassák is. Ami elég sokat segíthet a megértésben és az egy hónap múlva esedékes döntéshez.

valaszt_gyori2018.jpg

***

A kerületiek a fát ültető, virágot öntöző, aszfaltozó városvezetőt bemutató fotók/videók alapján okkal gondolhatják, hogy a karbantartásnak nálunk ez a bevett módja. Mégsem ez a megoldás, és nem csak azért, mert ezért a munkáért erősen túlértékelt a havi csaknem kilencszázezres fizetés (plusz autó, fotós, videós költsége), hanem mert látványosan nem visz előre. Amennyiben nincs más terv, mint hogy a mindenhez értő „legény a gáton” javít-szerel, igyekezni kell, mert egy hónap múlva választás.

Tegnap délután rászántunk egy órát, hogy megmutassuk, van itt mit csinálni. Amolyan „vegyesfelvágottat” hoztunk, nagyobb területen rengeteget fotót lehetne még készíteni. (Mindegyikhez leírom, hogy hol és miért készítettem.)

A polgármesternek üzemeltetni kell a várost, működtetni az önkormányzati cége(ke)t, és nem sármos fotókkal üzenni azt, hogy minden rendben van, hiszen csinálja. A hurráopti- mista "ennyivel többet költünk erre-arra" bejelentések helyett rendszeres aprómunkára van szükség. Győri Péterre vár, hogy beépítse ezt a kerület működésébe.

Néhány javaslat, amit a Győrit támogató jelöltek már összeszedtek:

  • Tegye érdekeltté a városüzemeltetés által alkalmazott parkolóőröket az úttest- és járdahibák bejelentésében, a kókadó növények, szemét, stb. jelzésében. Náluk többet senki nem tölt a közterületen, ráadásul a lakosokkal a kommunikációra is felkészültek, és a városüzemeltetési céget is ismerik, hiszen ott dolgoznak.
  • Oldja meg a jobbkezes utcák megbízható előre jelzését, gondoskodjon útjelről, tábláról, tükörről, és ellenőriztesse mindez a helyén van-e, szükség esetén pótolja. Nem sok pénz, az eredmény pedig sokkal kevesebb koccanás.
  • Készíttessen nyilvántartást az összes kerületi útkereszteződésről, ahol a járdák még nem akadálymentesítettek, kezdje el a munkát úgy, hogy tudják a lakosok, mit mikorra terveznek. Mérje fel, hova kell még zebra.
  • Működtessen telefonos és online hibabejelentést lehetővé tevő rendszert, aminek része a javítási határidőt is tartalmazó visszajelzés.

További javaslatokat, vagy akár fotókat is lehet küldeni akár ide a poszt alá, akár közvet- lenül Győri Péternek. Gyűlhet minél több, az is jó, ha néhányan közösen elmegyünk megnézni, miben bukunk orra. Akinek kedve hozzá, jelezzen, politikusok előtt is nyitva ez a remek lehetőség.

P.s.: “Ha a lakosság rendet és tisztaságot akar, ahhoz jól szervezett közfunkciókat végző intézmények kellenek. Én is a lakosság része vagyok, és én rendet és tisztaságot akarok.”Győri Péter polgármesterjelölt

***

Rákapcsolt a kamugyár – A Város Mindenkié nevű, a kerületben is aktív civil csoport Facebook-oldalán jelentette be, hogy a Demokrata Párt jelöltje Mester Márton Tamás és segítői azzal kopogtatnak, hogy A Város Mindenkié támogatásával indul. Ez nem igaz, nem is találkoztunk még soha vele és kérjük, hogy ha ezt halljátok, szólítsátok fel a hírvivőt, hogy ne éljen vissza a nevünkkel. Nem ez az első furcsaság a kampányban: a közpénzből fenntartott kerületi lapban a Fidesz jelöltjének, Sára Botondnak a nevét összesen 8 oldalon 22-szer írták le. Mindezt úgy, hogy sem a közelgő választásról, sem az ellenzéki jelöltekről egy sort sem írtak. Az esetről a civilek közös jelöltje dr. Győri Péter számolt be. (via 24.hu)

Szólj hozzá!

2018.06.03. 19:00 Amijo

761. Elismerően csettintve

Címkék: kampány ellenzék civilek józsefváros újság sára botond győri péter

Június harmadika, Klotild napja volt ma, és ahogy a dátumból is látszik alig több mint egy hónap van már csak az időközi választásig. Ezt többek közt – a dátumon kívül – onnan is lehet tudni, hogy Sára Botond alpolgármesterrel van tele a kerület önkormányzati lapja. És miközben virágot oszt és szoroz, még arra is maradt ideje, hogy kerületi lap megtöltése mellett a Demokratának is adjon egy baráti interjút. Ez utóbbiban két fontos demográfia megállapítást is tett az alpolgármester úr – írja a 444.hu.

sara_botond-kampany1.jpg

Az egyik, hogy a fejlesztések hatására „Józsefváros lakossága rendkívül homogén össze- tételű.” A másik: „Kerületünkben 13 egyetem található, a lakosság egy része fiatalokból áll.” (Megj.: személy szerint én nem igazán értem ezt a „homogént”, de előbb utóbb majd csak jön valaki és elmagyarázza. Az meg hogy a lakosság egy része fiatalokból áll, egészen megdöbbentő felfedezés...)

Miután mindezt megtudtuk doktor Botondtól, nézzük Győri Péter véleményét is a mi kis közpénzes kerületi lapunk mostani, ámde egyáltalán nem meglepő dobásáról:

Demokratikus nyilvánosság vagy pártpropaganda?

A "Józsefváros" c. ingyenes önkormányzati hetilapot közpénzből állítják elő. Ehhez képest egyetlen sort sem írnak a legfrissebb lapszámban az időközi polgármester választásról, az induló jelöltekről. Pontosabban, a Fidesz jelöltjéről, Sára Botond alpolgármesterről írnak: összesen 8 oldalon 22-szer írják le a nevét, egy interjúféle- ségben és még 6 másik cikkben. Erre az egykori MSZMP KB Agitációs és Propaganda Osztályán is elismerően csettintenének, szóval, úgy tűnik rendszert váltottunk ugyan, de gyakorlatot nem. (Győri Péter polgármesterjelölt)

Mindig akkor válik valaki elengedhetetlenül érdekes képtémává Józsefváros igényes lapjában, amikor elindul egy újabb tisztségért – mint tavaly Sántha Péterné (alpolgármester2), most meg Sára Botond (alpolgármester1), a botcsinálta virág- és faültető, szemetesedényszerelő reneszánsz ember (aki amúgy jogász). A többi – nem fideszes – indulóról csak a szájról-szájra járó hírek tudatják a választópolgárokat. (via Facebook)

Röviden ennyit mára, további szép estét mindenkinek.

P.s.: Győri Péter május végén mutatta be a 8 pont a VIII-ért című programját. A prog- ram főként szociális kérdésekkel foglalkozó pontokból áll, amelyek kitérnek a lakhatás, a családalapítás, a köztisztaság és a közbiztonság kérdésére is; itt olvasható a nyolc pont.

***

A választások tisztasága a demokrácia alapja! Július 8-án Budapest VIII. kerülete polgármestert választ. A Számoljuk együtt civil kezdeményezés 60 szavazókörbe vár össze- sen legalább 130 független önkéntes szavazatszámlálót. Ha már voltál szavazatszámláló, várnak ismét, ha nem, új jelentkezőket is szívesen látnak! A civil szavazatszámlálásról többet megtudhatsz itt. (via TASZ)

Szólj hozzá!

2018.05.31. 19:00 Amijo

760. Listák népe

Címkék: kampány választás sára botond kubatov-lista győri péter

Történt tegnap délután, hogy a házunkban ismeretlen fiatalok (hárman, középiskola vége, egyetem eleje korúak) jelentek meg. Egy valamivel idősebb, olyan vezetőnek kinéző valaki irányításával gyűjtöttek aláírásokat dr. Sára Botondnak. Akkurátusan, korrekt kis fekete mappát nézegetve csöngettek be szép sorban a lakásokba, és udvariasan köszönve kérték az ajánlást. Hozzánk, meg még egykét lakásba se be nem kopogtak, se be nem csöngettek.

alairasgyujtes1.jpg

El nem tudom képzelni, hogy miért nem próbálkoztak. Legalább egy apró, rövidke kis csöngetéssel. Már csak úgy, a látszat kedvéért. Most aztán azon gondolkodom, hogy vajon mi most nem vagyunk rajta egy listán, vagy – épp ellenkezőleg – rajta vagyunk egy listán. Egy másikon.

Igen/Nem elnevezésű, a kommunista diktatúra időszakáról szóló utazó kiállítás június közepéig tekinthető meg a Horváth Mihály téren. (via Sára Botond fb-oldala)

P.s.: Még a múlt héten olvastam, hogy dr. Sára Botond a munkaverseny frontján (lásd.: ajánlásgyűjtés) milyen ragyogóan teljesített; néhány órával az aláírásgyűjtések megkez- dése után 2000 ajánlással érkezett vissza, mely a szükséges előírás csaknem hétszerese. Mondjuk lehetett volna három vagy ötezer is, mert manapság újra a csillagos ég a határ, Sztahanov elvtárs meg élt, él és élni fog – isten hozott dicsőséges ’50-es évek!

Csak ha már megvolt az a vágyott csillagos ég, akkor most minek házalnak az utcánkban aláírást gyűjteni? (Megjegyezném – mivel nem egy aláírásgyűjtést láttam már egészen közelről – hogy néhány órával az ívek kiadása után nem lehet több mint 2000 ajánlást összegyűjteni, „hagyományos” módon.)

LaMa

***

Most kedden Győri Péter is leadta a hivatalos jelöltséghez szükséges ajánlásokat a válasz- tási irodában, és ugyanezen a napon mutatta be a 8 pont a VIII-ért című programját. A program főként szociális kérdésekkel foglalkozó pontokból áll, amelyek kitérnek a lakha- tás, a családalapítás, a köztisztaság és a közbiztonság kérdésére is; itt olvasható a nyolc pont. A múlt héten meg elkészült a nyomtassteis.hu józsefvárosi különszáma, benne egy összefoglaló Győri Péter polgármesteri programjáról és egy cikk arról, hogy az őt támogató demokratikus ellenzéki pártok szavazói többen voltak április 8-án, mint a Fidesz voksolói. Nyomtass Te is pár példányt, kerüljön minél több ismerős kezébe vagy postaládájába a kerületben!

Szólj hozzá!

2018.05.28. 20:01 Amijo

759. Egy beszélgetés margója

Címkék: kampány ellenzék civilek munkáért lakhatást lakásbérlők győri péter

A Magyar Narancs május 24-i számában „Hibajavítás” címmel kétoldalas interjút olvashatnak Győri Péterrel a kerületről, a jelöltségéről, és arról, hogyan látja a hazai politikát és a civilek helyzetét. 

Az a néhány perc, amit sikerült beszélnem evvel a legrejtettebb, sötét ügyekről is meglepő tájékozottsággal bíró emberrel, arról győzött meg, hogy személyében egy olyan jelölt pá- lyázik a polgármesteri posztra, aki végre akar és tud is szembenézni a kerület legakutabb problémáival is. Rövid beszélgetésünket ugyanis – szerencsére! – meg- megszakították azok az elkeseredett emberek, akik egyre súlyosbodó élet- és lakhatási problémáikkal eddig reménytelenül bolyongtak a hivatal útvesztőiben, s sokan olyanok is, akiket ille- galitásba kényszerítettek a kaotikus, áttekinthetetlen bérleményi viszonyok.

gyori_bg2018-2.jpg

Igen, a kormányzó Hivatal és ellenzék által egyaránt forró krumpliként dobált, illegálisan továbbalbérletesített önkormányzati lakások ügyéről esett a legtöbb szó, melyek még az ún. "üreslakások" előtérben lévő kérdésénél is súlyosabb és komplexebb problémát jelen- tenek a teljes katasztrófa szélére sodródott, önkormányzati bérlakásrendszerben.

A Magyar Narancs különben, nem először foglalkozik ezzel a témával, s ha jól emlékszem, úgy három éve, „Élni és meghalni Józsefvárosban” címmel, házról házra járva a "gettóne- gyedben," megrázó riportban számolt be az ottani végállapotokról.

Az ott élő embereknek ugyanis épp akkor hozták tudomására, hogy az önerőre és önkor- mányzati segítségre alapozott, általunk beterjesztett "Munkáért Lakhatást" programot – a kezdeti elfogadás után – indoklás nélkül elkaszálta a Hivatal, s ezzel, a minden reménytől megfosztott "gettónegyed" sok-sok lakójának, a kilakoltatás rémével kellett farkasszemet néznie. S aki itt él, az azt is tudja, hogy a helyzet azóta csak rosszabbodott, hisz a minden felújítást, karbantartást nélkülöző házak, úgy épített, mint "szociális állagukat" tekintve, a végső leromlás küszöbére értek.

Budaházy Gusztáv, május 26.

***

A napokban elkészült a nyomtassteis.hu józsefvárosi különszáma, benne egy összefoglaló Győri Péter polgármesteri programjáról és egy cikk arról, hogy az őt támogató demokrati- kus ellenzéki pártok szavazói többen voltak április 8-án, mint a Fidesz voksolói. Nyomtass Te is pár példányt, kerüljön minél több ismerős kezébe vagy postaládájába a kerületben!

Szólj hozzá!

2018.05.25. 18:00 Amijo

758. CBFM: Kampány van

Címkék: kampány választás polgármester ellenzék sára botond győri péter

„Egyetért-e ön azzal, hogy sárabotond?” 

Már megint. Merthogy időközi polgármester választás lesz nemsokára Józsefvárosban, mivel Kocsis Máté inkább a parlamentet választotta a polgármesterség helyett. Pünkösd hétfőjén így aztán elkezdődött az ajánlások szorgos gyűjtése, a Választási Iroda ugyanis azon a reggelen adta ki a polgármesterjelöltek támogatói aláírásgyűjtő íveit. Azóta minden nap gyűjtünk, tegnap a Teleki téren, előtte meg a Práter utcában voltunk, többek közt Korózs Lajossal.

alairasgy2018cbfm.jpg

A civilek és a baloldali ellenzék a független Győri Pétert ültetnék Kocsis Máté helyére. (Fotó: Török Zsolt)

Találkozzunk és beszélgessünk! Aki szeretne beszélni Győri Péterrel, az az alábbi helyszíneken és időben megteheti meg; ezeken a helyszíneken tart köztéri fogadóórát:
05.26., szombat 10.00–12.00 Teleki tér
05.27., vasárnap 10.00–12.00 Mátyás tér
05.27., vasárnap 16.00–18.00 Gutenberg tér
06.01., péntek 16.00–19.00 Mikszáth tér
06.02., szombat 10.00–12.00 Rákóczi tér

Várunk mindenkit!

UPDATE 2018.05.26.: Elkészült a nyomtassteis.hu józsefvárosi különszáma, benne egy összefoglaló Győri Péter polgármesteri programjáról és egy cikk arról, hogy az őt támogató demokratikus ellenzéki pártok szavazói többen voltak április 8-án, mint a Fidesz voksolói. "Nyomtass Te is" pár példányt, kerüljön minél több ismerős kezébe vagy postaládájába a kerületben!

Camara-Bereczki (CBFM), Magdolna-negyed

P.s.: Közben megjelent az a hír, hogy a Fidesz nyolcadik kerületi polgármester-jelöltje, Sára Botond, pár óra alatt összeszedte a jelöltséghez szükséges aláírások hétszeresét. A 444-en az egyik látogató a következő hozzászólást tette: "Adott Sára Botond, aki a kila- koltatási moratórium után előlépett a legfőbb kilakoltatóvá, – több száz esetben – (talán a leghíresebb, mikor egy agydaganatos nő a vesebeteg férjével és 10 éves gyerekével az utcára került, és bár Kocsis vagy Sára egyetlen aláírása elég lett volna, hogy maradja- nak, de Sára külön intézkedett, hogy menniük kell.) És van a másik jelölt, aki a Menhely Alapítvány vezetője. Na vajon kire fog szavazni Józsefváros [...] népe?"

***

Győri Péter nem ismeretlen a VIII. kerületben. A 63 éves közgazdász és szociálpolitikus helyi lakos, az első szabad önkormányzati választáson, 1990-ben az SZDSZ jelöltjeként jutott be a Fővárosi Közgyűlésbe, ahol 12 éven át dolgozott, és vezette a testület Szociál- politikai és Lakásügyi Bizottságát. 2002-től 2018 áprilisáig a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei szakmai igazgatóhelyetteseként tevékenykedett, vala- mint szerepet vállalt a Fővárosi Szociális Közalapítvány, a Hálózat Alapítvány, a Menhely Alapítvány elnökeként az önkormányzatiság és a civil szerveződések hatékony fejleszté- sében. (via HVG)

Szólj hozzá!

2018.05.22. 18:00 Amijo

757. Alakul ez

Címkék: kampány választás polgármester ellenzék civilek flashmob győri péter

Pünkösd hétfő idén a Józsefvárosban egyben a demokrácia ünnepévé vált – a Választási Iroda ezen az ünnepi reggelen adta ki a polgármesterjelöltek támogatói aláírásgyűjtő íveit. Így a civilek által felkért és a demokratikus ellenzéki pártok által támogatott független jelölt, Győri Péter és népes aktivista csapata egy jó hangulatú flashmob keretében el is kezdte az aláírások gyűjtését a Rákóczi téri csarnok előtt.

gyori20180521.jpg

Már most is sokan voltunk, a következő napokban pedig még többen leszünk Győri Péter támogatói. (A kitelepülések helyszíneit és időpontjait rövidesen itt olvashatjátok - Közösen Józsefvárosért Győri Péter polgármesterjelölt)

Tájékozódni is a fentebb belinkelt fb-oldalon lehet, aki pedig szívesen bekapcsolódna Győri Péter kampányába (kopogtatással, kitelepüléssel, szórólapozással, események szervezésével), az itt jelentkezhet: kozosen@gyoripeter.hu

További szép napot mindenkinek!

***

Mondhatjuk, hogy a józsefvárosi önkormányzat nem nagyon törődik az olyan, ön számára fontos értékekkel, mint a rászorulók segítése vagy a szegények méltósága? Ez így nagyon általános, valamennyire azért odafigyelnek a szegényekre. De az az arrogancia, amit Máté – és nem véletlenül mondom így, mert emberként nagyon respektálom – a képviselő-testülettel együtt megvalósított, az bántó, sértő, improduktív és visszaépít. (Kocsis Mátéról, a kerület fideszes polgármesteréről van szó). Hiába ölök milliárdokat egy kerületbe, ha nem becsülöm meg, sőt olykor lebecsülöm a benne lakók egy részét. Ezt az itt élők is érzékelik. (via Abcúg interjú)

Szólj hozzá!