HTML

A mi Józsefvárosunk

Budapest egyik pesti oldalon fekvő kerülete, nevét II. József után kapta 1777-ben. Területe 6,85 km², lakossága 71. 642 fő.

Facebook oldalunk

Utolsó szavak

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg a blogra felkerült összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2017.12.12. 15:00 Amijo

703. Mit találtam! (2)

Címkék: múltidéző leonardo utca lebontott házak

És akkor most megint egy régi kép az egykori Óriás (most Leonardo da Vinci) utcából. Gera Lajos asztalosmester valaha volt háza és műhelye mellett állt a 37. szám alatt egy kétemeletes lakóház. Ennek földszintjén működött – a környék lakóinak legnagyobb elégedettségére – hosszú éveken át a Hőnig Károly hentes- és mészáros mester üzlete.

leo37r.jpg

A Budapesti Czim- és Lakásjegyzék szerint 1910-ben már itt árulta portékáját Hőnig mester. A képeslapon a „húscsarnok” szemmel láthatón büszke tulajdonosa, felesége és segédei láthatók – de hogy a kép baloldalán pipázó alak ki lehet, arról fogalmam sincs. Hőnig Károlyról annyit tudni még, 1888-ban Budapesten született, tanulmányait is itt folytatta, és a szintén hentes mester édesapjánál szabadult fel 1905-ben. Az üzletet szak- képzett mesterként 1909-ben vette át, és 1913-ban nősült. Az eseményről a vendéglősök lapja, a Salvator is beszámolt 1913. március 20-i számában, imígyen:

Hőnig Károly fővárosi hentes mester folyó hó 9-ikén déli 12 órakor esküdött örök hűséget a Deák-téri evang. templomban Schoditsch Katicza kisasszony- nak, néhai Schoditsch Adolf volt Sándor-utczai vendéglős bájos szép leányá- nak. Az esketést Broschkó Gusztáv Adolf ev. lelkész végezte, emelkedett szellemű beszédet intézett az uj párhoz. Násznagyok voltak Gebaner József kávéháztulajdonos és Schoditsch Lajos, a menyasszony fivére. A templomban nagyszámú előkelő közönség vett részt. Boldogság legyen frigyük kísérője.

Nem tudni, hogy a kívánságok szerint frigyüket kísérte-e boldogság, annyi azonban bi- zonyos, hogy a hentes-üzlet hosszú időn át virágzott, a Budapesti Czim- és Lakásjegyzék 1928. évi jegyzéke szerint még létezett a bolt. Aztán hogy később merre mentek, hová lettek, nem tudni; a feljegyzésekből eltűnt a bolt, eltűnt Hőnig mester és neje, Schoditsch Adolf vendéglős bájos szép leánya – és azóta eltűnt maga a kétemeletes ház is.

leonardo37-1.jpg

leonardo37-2.jpg

* Déry Attila építészettörténész a kerület épületeiről írt monográfiája szerint a ház 1897/98-ban épült, Bergmann Irén és Gizella megbízásából. Tervezőjéről és építőjéről azonban semmilyen adatot nem őriz a Fővárosi Levéltár. Maga az utca a XVIII. sz. végén alakult ki, az 1800-as évek elején Óriás utca (Riesen Gasse); a név magyar formáját 1874-ben a Fővárosi Közmunkák Tanácsa hivatalosan is jóváhagyta. 1928-tól Thék Endre utca, mai nevét 1952-ben kapta.

LaMa

Szólj hozzá!

2017.12.09. 06:00 Amijo

702. Trágyaszagúék

Címkék: fidesz facebook rasszizmus soros györgy gyűlöletkampány pócs jános

Már jó ideje úgy gondolom, hogy igen, ez már maga a sötét, rettenetesen buta pince, innen már nincs lejjebb. Aztán folyamatosan meglepődök, hogy de, mindig van lejjebb. Most ez a Pócs János meg az fb-képe a lejjebb. Amit se feltenni, se belinkelni nem vagyok hajlandó, felfordul tőle a gyomrom, aki akarja, úgyis megtalálja. Helyette itt van ennek a trágyaszagú humorú fideszes országgyűlési képviselőnek képe, amikor éppen új tagjává választotta a jászsági pálinka lovagrend. Gondolom, most büszkék rá kurvára. Ahogy a pártja is.

pocs_janos2017.jpg

Megírtam ugyan erről hosszabban a magam keresetlen véleményét, de aztán annyi szót – vagy ha úgy tetszik, kifejezést – kellett volna ki(ön)cenzúráznom, hogy kidobtam a francba az egészet. Így csak két, máshonnan vett idézetet tennék ide, ez az első:

Ez az a kép, amire 1932-ben Adolf Hitler azt mondta volna kissé elbizonytalanodva a Völkischer Beobachter imprimatúráját javítgató Göbbelsnek, hogy „Te Göbbi, baszki, nem lesz ez egy kicsit erős?” (via 444)

Ez meg a második, merthogy időközben ez az ostoba pálinka-lovag kikérte magának, hogy bármiféle áthallás lenne a képen szereplő szövegben, ill. az ő képhez fűzött kommentjében.

Ha feltették volna a kérdést, hogyan lehetne fokozni azt a hatást, amit az ostoba gyűlölködésnek ez a képi megjelenítése kelt egy ép lelkű emberben, bizony komolyan el kellett volna gondolkodnom. Pócs János ezt most megspórolta nekem:

"Hányszor használjuk a mindennapi életben azt a fordulatot, hogy ki a soros valamiben. Rossz, aki rosszra gondol. Ismerem azokat az embereket [akik a fotót készítették], nekik mégcsak eszükbe sem jutna ilyesmi, az biztos."

Ez igen. Aki horogkeresztet rajzol a Dob utcában a házfalra, az meg nyilván a szanszkrit kultúra iránt elkötelezett.

Egyébként nem vagyok vegetáriánus, szerintem álszent sem, viszont erősen felindulok, ha egy leölt állatot meggyaláznak. (Neki persze már mindegy, de nekem valamiért nem, na.) Így meg, hogy ő képviselte a történetben a gerinceseket, pláne. (via Borsi Vera)

Magyarországon hónapok óta államilag, közpénzből kampányolnak Soros György ellen. És most már magánszorgalomból is teszik. Azt hiszem, hogy az elmúlt huszonvalahány évben még soha nem voltunk ilyen mélyen. Hányinger az egész.

a Szerk.

26 komment

2017.12.06. 06:07 Amijo

701. Igazgyöngy

Címkék: karácsony szegénység klubrádió igazgyöngy civilek pikó andrás

Itt a tél, és lassan itt a karácsony is. Kinek így, kinek úgy. Sokaknak úgy. Sok civil szervezet különböző jótékonysági akciókkal próbál a rászorulók segítségére lenni, sokan igyekeznek enyhíteni a bajokon. Köztük az Igazgyöngy Alapítvány, Ritók Nóra vezetésével – évek óta. Pikó András két napja tette fel alábbi bejegyzését az fb-oldalára, mi most teljes egészében közöljük. Hátha egy csöppet tudunk ezzel is segíteni…

igazgyongy1.jpg

Mohácsi Dorina, 13 éves

Csak dolgozni akarunk. Azért, hogy ne éljen ennyi ember szegénységben, esélytelenségben. Akiken mi segítünk, azok nem tudják, mi az a civil törvény. Nem tudják, mit jelent a választási kampány. Ők csak azt értik, hogy van, aki segíteni akar és tud is rajtuk. Még van. Még vagyunk. (L. Ritók Nóra)

Három éve indítottuk el az Ajándékozz Karácsonyt-akciót.

Az erkölcsi felháborodás és az együttérzés közösen hozta létre kezdeményezésünket. Felháborítónak tartottuk, hogy létezhetnek olyan családok ma Magyarországon, akik rettegve várják a Karácsonyt és a téli szünetet, mert gyerekeiknek az iskolai szünet alatt nem tudnak enni adni, nem tudnak felfűteni még egyetlen szobát sem.

Úgy éreztük, segítenünk kell.

Több száz ilyen gyerek él azokban a Berettyóújfalu környéki kis falvakban, ahol Ritók Nóra vezetésével az Igazgyöngy Alapítvány munkálkodik. Iskolával, tehetség- és családgondozással segítik ezeknek a gyerekeknek és családjaiknak a mindennapi túlélését és mentik meg a gyerekek számára egy, a jelenüknél jobb jövő esélyét. Csodálatos a munka, amit Nóráék végeznek nap, mint nap, de egyedül ők sem képesek arra a csodára, hogy Karácsonyt varázsoljanak a szegény fűtetlen falusi házakba,

Ehhez már a Ti segítségetek kell! 

13-án szerda reggeltől elindul az idei adománygyűjtő kampány, Nóra lesz a vendégem a Klubrádió reggeli műsorában és hallhatjátok majd a szokásos rádióspotot is. Min- den nap egy-egy igazgyöngyös, segítségre szoruló gyermek alkotását posztoljuk ezen az oldalon karácsonyi képeslapként – használjátok ezeket, amikor barátaitoknak, szeretteiteknek az interneten keresztül karácsonyi jókívánságokat küldtök, mert ezzel az akció hírét is továbbítjátok. (Addig is Nóra minden nap posztol egy képet a gyere- kektől, látogassatok el értük az Ajándékozz Karácsonyt FB oldalára és készüljünk velük az ünnepre.) 

Az alapítvány munkatársai tüzelő- és ételcsomagokat készítenek az összegyűlt adományokból. Már ezer forint is nagy segítség – kitelik belőle egy tüzelőcsomag vagy egy kiadósabb vacsora ára egy gyermek számára. 

Az Igazgyöngy Alapítvány számlaszáma: 11738046-20048343 (OTP)

Ha igazán egyedi ajándékokat kerestek a fa alá és segíteni is akartok, keressétek fel az alapítvány webshop-ját és vásároljatok a gyerekek és szüleik által készített alkotások- ból, termékekből. Megértjük, ha nem áll módodban az anyagi támogatás – ám ha támogatod a kezdeményezésünket, kérlek, ajánld az ismerőseid figyelmébe és oszd meg az oldalt. 

Köszönjük!

***

Az Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a berettyóújfalui kistérségben működik 1999 óta. Fő tevékenysége a tehetséggondozás és személyiség- fejlesztés, különös tekintettel a hátrányos helyzetű gyerekekre. Az alapítvány igazgatója L. Ritók Nóra, aki az alapítvány munkájáról blogot is vezet. 2010-ben az alapítvány elnyerte a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat Az év civil szervezete díját. Az alapítvány magánado- mányokból, pályázatokból és a programjaiból befolyó bevételekből tartja fenn magát és a projektjeit. (Wikipédia)

Szólj hozzá!

2017.12.03. 12:37 Amijo

700. Osztani, kondérborításig

Címkék: szegénység polgári engedetlenség ételosztás balogh zoltán pápai gábor

Pápai Gábor: Remélem, zavargok! margójára 

Pár napja – így nem sokkal szent karácsony előtt – az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) méltóztatott megszólalni, ám friss közleményében sem cáfolta azt a másfél hete megjelent hírt, hogy a közterületeken történő ételosztásból ki akarják zárni a pártokat és a civil szervezeteket, kizárólag állami, önkormányzati és egyházi szervezetek kaphatnának területfoglalási engedélyt ebből a célból. Más nem.

zavargok_papai.jpg

Ha ezek az úri ficsúrok meglépik azt az aljasságot, hogy a nekik nem tetszők nem oszthatnak ételt, akkor nem önsajnálni kell, hanem venni egy nagy levegőt, és megszegni ezt a törvényt. Kimenni együtt, és osztani, osztani, kondérborításig, letartóztatásig. Ha a törvény erkölcstelen, azt megszegni erkölcsi kötelesség! Az már katalizálhat fölkelést, ha az ételt közvetlenül az éhezők sokasága elől veszik el. Lehet, hogy eljött az idő.
(Pápai Gábor)

És mindezt a cinikus mocsokságot pusztán csak azért akarják meglépni, hogy a választók ne láthassanak nyomort, éhező embereket nap mint nap, hosszan kígyózó sorokban állva egy tál meleg ételért az utcai ételosztásokon.

Megjegyezném – ahogy már más is megtette – hogy ha eddig az önkormányzati, egyházi és állami szervezetek rendszeresen osztottak volna ételt a kormánypropaganda ellenére mé- gis csak létező szegényeknek – a civileknek és pártoknak nem maradt volna feladat. Így viszont – ha ez utóbbiakat kizárják – a rászorulók éhen maradnak, de ez úgy látszik Balo- géknak semmiféle lelkiismereti problémát nem okoz. (Apropó, önkormányzati és állami szervezetek: Debrecen önkormányzata már be is vezette a töltöttkáposzta-adót, használati díjakkal akadályozva, hogy az éhes emberek legalább egy tál meleg ételhez jussanak.)

P.s.: Ha elfogadja Balog embertelen minisztériuma ezt a rendeletet, tényleg nem marad más, mint a polgári engedetlenség: osztani, kondérborításig.

***

Büszke és erős ország. Büdös francot, azt. Ez akkor lesz egyáltalán ország és társadalom, amikor vegetáló, mindent eltűrő alattvalók tömegéből cselekvő közösséggé szerveződik. Amikor a propaganda előtti ájult kockára butulás helyett kiáll azok mellett, akik nem ké- pesek kiállni magukért. És azokért is, akik az év minden egyes napján tesznek azért, hogy embertársaik számára elviselhetőbb legyen a nélkülözés. Azt hiszem, polgári engedet- lenségnek hívják. Csak egyszer kellene úgy igazán kipróbálni és ki fog derülni, mennyit veszített ez az ország az elmúlt nyolc év alatt. Vagy kell hagyni a francba az egészet, és szurkolni kell a kormánynak, hogy holnapra meglegyen a 30 millió beküldött ív. Vagy amennyit akarnak. (Kolozsvári Szalonna)

Szólj hozzá!

2017.11.30. 18:00 Amijo

699. Közmeghallgatás 2017.

Címkék: önkormányzat közügyek civilek közmeghallgatás

A nagy Karácsony Sándor utcai vendégjárás után (lásd. előző poszt, de erről azóta már jóval részletesebben Budaházy Gusztáv fb-oldalán lehet olvasni), itt van ez is: ma estig lehetett jelentkezni az idei, évente egyszer kötelezően megtartandó közmeghallgatásra, melyet – ki tudja miért – de idén is a szeretet nagy ünnepe elé szerveztek önkormányza- ték. Tavaly is „érdekes” volt, gondolom idén is nagy karácsonyi műsorra számíthatunk.

kozpankracio.jpg

Tehát: közmeghallgatás lesz 2017. december 19-én 18 és 20 óra között a Polgár- mesteri Hivatal harmadik emeleti 300-as termében. A részletek, a felhívás és előzetes felszólalási lap az önkormányzat honlapján itt található.

Előzetes bejelentkezés nélkül is részt vehetsz, kérdezhetsz, véleményt mondhatsz! Hajrá, kiszámíthatatlan, aktív polgárok! (via 8ker)

P.s.: Vegyél részt a közügyekben! – közelmúltban a TASZ adott közre egy általuk össze- állított útmutatót azoknak, akik aktívan részt szeretnének venni a környezetüket érintő kérdések eldöntésében, az életüket befolyásoló események megvalósulásában. Az útmu- tató a Helyi Aktivizmus projekt keretében készült – csak hogy örüljön mindenki, például a mi kis kerületünk ragyogó vezetése (is).

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM) – Józsefváros, Magdolna negyed

***

A közmeghallgatás fogalma:
– A közmeghallgatás a helyi hatalom gyakorlásának intézménye, amely alkalmas a helyi közakarat megnyilvánulásának kifejeződésére, a választó polgárok közösségével való párbeszédre, az önkormányzati testület közösségi ellenőrzésére.
– A közmeghallgatáson az állampolgárok mellett a helyben érdekelt szervezetek is szerephez jutnak. Ez összhangban van a képviselő-testületnek az önszerveződő közösségek támogatásának, illetve a velük való együttműködés kötelezettségével.

A képviselő-testület évente egyszer az éves munkatervben előre meghatározott időpontban tart közmeghallgatást.

Szólj hozzá!

2017.11.27. 15:17 Amijo

698. Vendég jő a házhoz

Címkék: fogadóóra kaiser józsef magdolna-negyed karácsony s. utca lakásbérlők

Ma, 2017. november 27-én 16 órakor, a Karácsony S. utca 22. számú önkormányzati ház udvarán, Kaiser József képviselő kihelyezett önkormányzati fogadóórát tart. Téma: lakhatási, rendtartási és állagmegóvási ügyek, és az ápr. 6-án, az MNP kezdő négy házában meghirdetett bérlakás-megvásárlási lehetőséggel kapcsolatos fejlemények.

karacsony_u22.jpg

P.s.: Részemről azt se bánnám, ha más házak lakói is eljönnének, de tekintettel néhány, személyre szólóan kényes témának, nem hinném, hogy mindenki díjazná ezt. Annyi bizonyos, hogy a megbeszélésről – már csak az előzőleg másik három házzal történt áprilisi bejáráson elhangzottakra tekintettel is – nyilvános beszámolót teszünk közzé.

Budaházy Gusztáv

***

UPDATE 2017. november 27. 22:42

Csak annyi hozzátenni valóm lenne ehhez az eseményhez, hogy a képviselő úr – sztem nagyon helyesen – egy olyan önkormányzati szakértő társaságában érkezett, akinek mun- kájáról már akkor elismeréssel szóltunk, amikor őt magát még nem is ismertük. Egy-két éve ugyanis, amikor más irányú munkám mellett volt még energiám mások ügyeivel is foglalkozni, néhány egészen reménytelennek látszó lakhatási ügyben – ha nem is minden esetben szerencsés kimenetelű, de – szakmailag igen korrekt és az adott körülményekhez képest emberséges eljárással találkoztunk az ő részlege által.

Mindezt nem a kötelező udvariassági kűr miatt mondom – nem kenyerem az ilyesmi – hanem amiatt, hogy a bérházak közvetlen ellenőrzésével megbízott részleg munkájával kapcsolatos sorozatos kifogásaink mögött nem egy ádáz ellenségeskedés áll, hanem annak a szemléletnek bírálata, mely az ingatlanszolgáltatási iroda "hozzáállását" meghatározza. A bérházak táján ugyanis, a lakhatási és rendtartási ügyek nagy része, ún. "lakossági bejelen- tések" alapján működik, ami – hogy most csak a karbantartási és házirend-betartási szempontokat vegyem – nemcsak hogy tök hatástalan, de egy hamis és inkább közönséges besúgásra hajazó rendszer alapjait vetik meg anélkül, hogy egy szemernyit is előmozdítanák egy minden szempontból optimális működés feltételrendszerét.

Magától értetődőnek kéne lenni ugyanis, hogy a bérlő – lévén, hogy az ilyesmi meghaladja a kompetenciáját – nem adhat hiteles beszámolót, sem személyi-lakhatási ügyekben, sem az épített állagban keletkezett meghibásodásokról, melyeket csak egy szakszerű helyi szerv tarthat érdemben nyilván, s melyet házfelügyeletnek neveznek. Az a szerv ugyanis – nevezzék bárhogy is – amelyik év számra be se teszi a lábát az általa "kezelt" lakóépületbe, s akinek fel se tűnik a házat elárasztó lomok, az évek óta töredezett cserép és a tárolókban felhalmozott bűzős szemét, az nem alkalmas a "házkezelő" titulus viselésére.

És csak azt ne mondjátok, hogy a lakók az elsőrendű hibások, mert ha egy nem saját tulajdonú, mindenben a bérbeadótól függő lakóépület fenntartása a benne lakókra lenne hagyva, akkor mi a frásznak a költséges fenntartó szervezet? Csak azért, hogy a suskát beszedje, mindegy, kitől, akár holmi drogdíler az, vagy bivalybasznádi "vállalkozó", netán csak egyszerű kétkezi verőlegény, aki józsefvárosi szobáztatásban utazik? Az, amelyik nemhogy a lakói magatartásáért, esetleges szabályszegő életmódjáért se felel, s a rábízott ingatlan minimális állagmegőrzéséről is képtelen gondoskodni? Az, aki nem bírja felfogni, hogy egy lakóház egy, a nap 24 órájában működő, veszélyes(nek is mondható) üzem, melyet – ahogy pl. egy sétahajót sem – nem lehet a távolból irányítani? Pláne, ha azt se tudják, ki utazik rajta, azaz, akarom mondani, ki lakik benne. De hogy még saját zsebre, hamis jegyet is forgalmaz néhány bennfentes utas számára, hát az már az abszurd téma- körébe tartozik...

(Mindezt azoknak ajánlom elsősorban, akik különféle üzikkel kerestek meg itt a fészen e témában, s akik közül most azért is csak az egyetlen Pongrácz Erzsébetet említem meg, mert ő nem kért névtelenséget. A véleményem az ugyanis, hogy aki annyira fél ez ügyben a nyilvánosságtól – mint a mi lakóink közül, többen is – azok úgy se lehetnek valódi partne- rek egy ilyen, kib@szottul elgennyedt ügyben.)

Budaházy Gusztáv

Szólj hozzá!

2017.11.24. 18:00 Amijo

697. Magdolna utca - anno

Címkék: magdolna utca dankó utca magdolna-negyed karácsony s. utca

Pontosabban Magdolna és Dankó utca sarka, a képet – hol máshol, mint a Józsefváros régi fotókon fb-csoport oldalán találtam. A hozzá írt szöveg szerint a fotó 1970. szeptember 10-én készült, az akkoriban még Koltói Annáról elnevezett Magdolna utcáról.

magdolna1970.jpg

VIII., Koltói Anna (Magdolna) utca részlete a temető felé nézve a Dankó utca sarokról
(Homoródy Károly felvétele, 1970.)

És ha figyelmesebben nézzük a fenti képet, baloldalt a távolban – az utca Karácsony Sán- dor utca felöli végén – még nem látható a Karácsony S. utca 19. szám (Magdolna u. 32.) alatti négyemeletes, jókora sarokház teteje, így aztán az egészen biztosan 1970 után épült.

magdolna_ma.jpg

De különben nem sok minden változott az elmúlt majd’ 50 évben…

Ez a ház most is így néz ki, ha nem ígyebbül – és kijelölték arra – még tavasszal – hogy eladják a lakóknak, társasházzá alakítják. (via Dallos Jutka)

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM) – Józsefváros, Magdolna negyed

Szólj hozzá!

2017.11.21. 18:00 Amijo

696. Vegyél részt a közügyekben!

Címkék: önkormányzat közügyek emberi jogok civilek helsinki bizottság TASZ

A fenti címen pár napja a TASZ adott közre egy általuk összeállított útmutatót azoknak, akik aktívan részt szeretnének venni a környezetüket érintő kérdések eldöntésében, az életüket befolyásoló események megvalósulásában. Az útmutató a Helyi Aktivizmus projekt keretében készült – csak hogy örüljön mindenki, például a mi kis kerületünk ragyogó vezetése (is).

tasz1.jpg

A Társaság a Szabadságjogokért emberi jogi jogvédő civil szervezet. 1994-es megalakulásuk óta azért dolgoznak, hogy Magyarországon bárki megismerhesse alapvető emberi jogait, és érvényesíthesse azokat a hatalom indokolatlan beavatkozásaival és mulasztásaival szemben.

A benne felsorolt önkormányzati rendeletek az önkormányzat holnapján megtalálhatók (megtalálhatónak kell lenni). A bizottsági, testületi ülések, közmeghallgatások meghívói- nak szintén a honlapon a helyük.

Menj be egy önkormányzati képviselő-testületi ülésre, vegyél részt a közmeghallgatásokon, az üléseken készíts felvételt, vagy kérd el a jegyzőkönyvet is. (TASZ)

***

És ez ma sem maradhat le: Kocsis Máté nem zaklatott, és immár papírja is van róla. Az emberi méltósághoz való jogot ugyan megsértette, de ez a bíróságot nem érdekelte. Merthogy szerintük nincs hatással a menekültek helyzetére az, ha egy polgármester késelő tolvajként hivatkozik rájuk. Pöpec. (A Helsinki Bizottság közölte, fellebbez az ítélet ellen.)

Szólj hozzá!

2017.11.18. 20:02 Amijo

695. Frédi meg a Béni

Címkék: önkormányzat mol tállai andrás vas imre lakásbérlők

Nyugi emberek, nyugi! A Mol már meg is magyarázta, miért csökkentették Mezőkövesden az üzemanyagok árát. Mindenkit megnyugtattak: istenuccse nem a politika miatt, becsszó! Nekem mindenesetre erről a fasziról (lásd.: Tállai) mindig a Frédi jut eszembe a Hanna és Barberából, bár ez utóbbi (lásd.: Frédi) félő, hogy megsértődne, a hasonlatért, ha tehetné...

fred_flintstones.jpg

Mellesleg, Vas Imre képviselő úrnak mi, önkormányzati bérlők is írtunk egy levelet megválasztásakor, asszem, még '14-ben. Na, nem ilyen fontos ügyben, mint néhány közszükségleti cikk árának a mérséklése, hanem a kábé 15 ezres létszámot kitevő, önkormányzati bérlakásban élők problémáinak ismertetése végett. Szerettük volna vele megosztani a házakban akkor épp csúcsra járatódó poloskavésszel kapcsolatos és az önkormányzat által egyszerűen nemlétezőnek mondott problémáinkat, hátha, mint "új seprő," próbál valamit takarítani, ebben a tök szennyes ügyben. Aki kitalálja, hogy mit intézett ebben, s úgy egyáltalán válaszolt-e más akut problémára is kitérő levelünkre, annak felteszek ide egy Frédi-Béni filmet.

(Igen, Ön nyert: soha, semmit. Frédi és Béni - Szolgálati iszony. Azoknak meg, akik nincsenek oda a rajzfilmekért: B-52's Meet The Flintstones)

Budaházy Gusztáv

***

Ezt pedig nem győzzük elégszer közzétenni: Kocsis Máté nem zaklatott, és immár papírja is van róla. Az emberi méltósághoz való jogot ugyan megsértette, de ez a bíróságot nem érdekelte. Merthogy szerintük nincs hatással a menekültek helyzetére az, ha egy polgár- mester késelő tolvajként hivatkozik rájuk. Pöpec.

Szólj hozzá!

2017.11.15. 18:01 Amijo

694. Levélke Vas Imrének

Címkék: fidesz orbán viktor mol tállai andrás vas imre

Vas Imre országgyűlési képviselő úr részére (Fidesz) 
Tállai András képviselőnek Orbán Viktor által támogatott és tetszett példáján felbuzdulva, kérem szíveskedjen hatni – odaszólni – annak érdekében, hogy nálunk, Józsefvárosban is csökkenjen az üzemanyag (benzin és gázolaj) ára. MOST! Itt is élnek szegények, és itt is drága az üzemanyag.

tallai2017.jpg

Orbán Viktor gratulált Tállai Andrásnak, amiért az olyan ügyesen csökkentette az üzemanyag árát a saját választókörzetében. Igen, megint az jön, hogy márpedig ilyen ország nincsen. Bármelyik civilizált közösségben egy ilyen pozícióban lévő ember ilyen húzásért már a bíróság előtt állna. Az más kérdés, hogy civilizált helyen az életben nem jutna ilyen pozícióhoz egy hasonló kaliberű ember, ezt most hagyjuk. … Erre jön a miniszterek elnöke, aki pont úgy leszarja az összes demokratikus normát, mint a slapajai és kinyilatkoztat. Pöpec. (Kolozsvári Szalonna)

P.s.: És a sör is legyen olcsóbb. Ja, meg a tojás is baromi drága.

Frigyesmester

***

Viszont megnyugodhatunk mindannyian: Kocsis Máté nem zaklatott, és immár papírja is van róla. Az emberi méltósághoz való jogot ugyan megsértette, de ez a bíróságot nem érdekelte. Merthogy szerintük nincs hatással a menekültek helyzetére az, ha egy polgár- mester késelő tolvajként hivatkozik rájuk. Ez is pöpec.

Szólj hozzá!