A mi Józsefvárosunk

770. Csak azért is

2018. június 30. - Amijo

Mivel "valakik" kerületszerte lefújták fekete festékszóróval Győri Péter polgármesterjelölt plakátjait, matricákkal üzentünk nekik és a szavazópolgároknak. De új plakátokat is kihelyeztünk, csak hogy örüljenek azok a fekete festékszórós „valakik”. (CBFM)

cbfm_plakat2_1.jpg

Nem elég, hogy visszaélnek a regnáló alpolgármester helyzeti előnyével: a Józsefváros újság lényegében csak vele foglalkozik, a többi jelöltet meg se említik, mindenhol kampányolnak, ahol nem kéne, az óvodától a társasházi közgyűlésekig, elfoglalják a helyi választási bizottságot, ahol abszurd, a joggal köszönő viszonyban se lévő döntésekkel próbálják megzavarni a választási kampányt. Mindez nem elég. Még pusztítanak is. Meg se jelenjen az ellenzéki jelölt neve. Töröljük ki, semmisítsük meg. Úgy látszik, amit nem tudnak megszerezni, azt megpróbálják elpusztítani. Csak azért is szavazz Győri Péterre! (via Molnár György)

Sajtóközlemény

Bár a VIII. kerületi önkormányzat megpróbálta letiltani, mégis lesz egy kulturális színezetű politikai tudatosító esemény a romák számára a Józsefvárosban a Ne add el a szavazatod! kampány keretében az időközi választások előtt. Köszönjük, hogy korábban foglalkoztak a hírrel, miszerint a VIII. kerület vezetése megpróbálta megakadályozni egy pártoktól független, romáknak szóló politikai tudatosító fórum megrendezését, kérjük, kísérjék figyelemmel a fejleményeket az üggyel kapcsolatban.

A szervezők a jegyzőtől írásban megtudták, hogy a közterület használata nem engedélyköteles, de azt is, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat „a hasonló típusú rendezvények megtartásával nem ért egyet”. Ez is azt jelzi: van miért politikai felvilágosító kampányt vinni a „VIII-ban”, ahol a lakók már nem hisznek az önérdekérvényesítő erejükben, ahol a vezetés sokszor a legkiszolgáltatottabbakkal szemben él vissza a hatalmával, érezteti függőségi helyzetüket.

A Khetane Egyesület és az aHang kampányplatform jövő pénteken, július 6-án a Mátyás téren tartja meg a Szoszi van a nyolcban! címmel koncertekkel színezett fórumát, amelyen fellép Báró, az Aranyszemek Együttes és a Lashe Shane. Beszédet mond Balogh Lajos és Hidvégi Attila.

Az esemény apropóján témának ajánljuk a romák kiszolgáltatott helyzetét a kerület- ben, politikai szerepvállalásukat, illetve annak hiányát, azt, hogyan használják őket a politikai erők saját céljaikra. Megszólaltatható az ügyben a rendezvény egyik szerve- zője, Balogh Lajos, aki az országgyűlési választások előtt indította el országos szinten a romáknak szóló Ne add el a szavazatod! című kampányt, valamint a helyi – VIII. kerületi – roma közösség jó ismerője.

P.s.: Köztéri fogadóra Győri Péterrel

  • Július 2. – Muzsikus Cigányok Parkja 16.00-18.00
  • Július 3. – Kiscsibész tér 16.00-18.00
  • Július 4. – Muzsikus Cigányok Parkja 16.00-18.00
  • Július 7. – Rákóczi tér, kampányzáró beszélgetés 18:00

***

Kiszorítanák a szegényeket Józsefvárosból - Közeleg a polgármester-választás: Józsefvárosban a fideszes városvezetők számára hirtelen fontossá lettek a lakhatási prob- lémák. Lassan kétheti rendszerességgel ülésezik a józsefvárosi önkormányzat társasházi pályázatokat elbíráló bizottsága, amely korábban csupán néhány havonta ült össze. Hiába, közel a július 8-a, az előrehozott polgármester-választás időpontja - olvasható az e heti HVG Gazdaság rovatában.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6714084825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása