A mi Józsefvárosunk

760. Listák népe

2018. május 31. - Amijo

Történt tegnap délután, hogy a házunkban ismeretlen fiatalok (hárman, középiskola vége, egyetem eleje korúak) jelentek meg. Egy valamivel idősebb, olyan vezetőnek kinéző valaki irányításával gyűjtöttek aláírásokat dr. Sára Botondnak. Akkurátusan, korrekt kis fekete mappát nézegetve csöngettek be szép sorban a lakásokba, és udvariasan köszönve kérték az ajánlást. Hozzánk, meg még egykét lakásba se be nem kopogtak, se be nem csöngettek.

alairasgyujtes1.jpg

El nem tudom képzelni, hogy miért nem próbálkoztak. Legalább egy apró, rövidke kis csöngetéssel. Már csak úgy, a látszat kedvéért. Most aztán azon gondolkodom, hogy vajon mi most nem vagyunk rajta egy listán, vagy – épp ellenkezőleg – rajta vagyunk egy listán. Egy másikon.

Igen/Nem elnevezésű, a kommunista diktatúra időszakáról szóló utazó kiállítás június közepéig tekinthető meg a Horváth Mihály téren. (via Sára Botond fb-oldala)

P.s.: Még a múlt héten olvastam, hogy dr. Sára Botond a munkaverseny frontján (lásd.: ajánlásgyűjtés) milyen ragyogóan teljesített; néhány órával az aláírásgyűjtések megkez- dése után 2000 ajánlással érkezett vissza, mely a szükséges előírás csaknem hétszerese. Mondjuk lehetett volna három vagy ötezer is, mert manapság újra a csillagos ég a határ, Sztahanov elvtárs meg élt, él és élni fog – isten hozott dicsőséges ’50-es évek!

Csak ha már megvolt az a vágyott csillagos ég, akkor most minek házalnak az utcánkban aláírást gyűjteni? (Megjegyezném – mivel nem egy aláírásgyűjtést láttam már egészen közelről – hogy néhány órával az ívek kiadása után nem lehet több mint 2000 ajánlást összegyűjteni, „hagyományos” módon.)

LaMa

***

Most kedden Győri Péter is leadta a hivatalos jelöltséghez szükséges ajánlásokat a válasz- tási irodában, és ugyanezen a napon mutatta be a 8 pont a VIII-ért című programját. A program főként szociális kérdésekkel foglalkozó pontokból áll, amelyek kitérnek a lakha- tás, a családalapítás, a köztisztaság és a közbiztonság kérdésére is; itt olvasható a nyolc pont. A múlt héten meg elkészült a nyomtassteis.hu józsefvárosi különszáma, benne egy összefoglaló Győri Péter polgármesteri programjáról és egy cikk arról, hogy az őt támogató demokratikus ellenzéki pártok szavazói többen voltak április 8-án, mint a Fidesz voksolói. Nyomtass Te is pár példányt, kerüljön minél több ismerős kezébe vagy postaládájába a kerületben!

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8714015088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása