A mi Józsefvárosunk

759. Egy beszélgetés margója

2018. május 28. - Amijo

A Magyar Narancs május 24-i számában „Hibajavítás” címmel kétoldalas interjút olvashatnak Győri Péterrel a kerületről, a jelöltségéről, és arról, hogyan látja a hazai politikát és a civilek helyzetét. 

Az a néhány perc, amit sikerült beszélnem evvel a legrejtettebb, sötét ügyekről is meglepő tájékozottsággal bíró emberrel, arról győzött meg, hogy személyében egy olyan jelölt pá- lyázik a polgármesteri posztra, aki végre akar és tud is szembenézni a kerület legakutabb problémáival is. Rövid beszélgetésünket ugyanis – szerencsére! – meg- megszakították azok az elkeseredett emberek, akik egyre súlyosbodó élet- és lakhatási problémáikkal eddig reménytelenül bolyongtak a hivatal útvesztőiben, s sokan olyanok is, akiket ille- galitásba kényszerítettek a kaotikus, áttekinthetetlen bérleményi viszonyok.

gyori_bg2018-2.jpg

Igen, a kormányzó Hivatal és ellenzék által egyaránt forró krumpliként dobált, illegálisan továbbalbérletesített önkormányzati lakások ügyéről esett a legtöbb szó, melyek még az ún. "üreslakások" előtérben lévő kérdésénél is súlyosabb és komplexebb problémát jelen- tenek a teljes katasztrófa szélére sodródott, önkormányzati bérlakásrendszerben.

A Magyar Narancs különben, nem először foglalkozik ezzel a témával, s ha jól emlékszem, úgy három éve, „Élni és meghalni Józsefvárosban” címmel, házról házra járva a "gettóne- gyedben," megrázó riportban számolt be az ottani végállapotokról.

Az ott élő embereknek ugyanis épp akkor hozták tudomására, hogy az önerőre és önkor- mányzati segítségre alapozott, általunk beterjesztett "Munkáért Lakhatást" programot – a kezdeti elfogadás után – indoklás nélkül elkaszálta a Hivatal, s ezzel, a minden reménytől megfosztott "gettónegyed" sok-sok lakójának, a kilakoltatás rémével kellett farkasszemet néznie. S aki itt él, az azt is tudja, hogy a helyzet azóta csak rosszabbodott, hisz a minden felújítást, karbantartást nélkülöző házak, úgy épített, mint "szociális állagukat" tekintve, a végső leromlás küszöbére értek.

Budaházy Gusztáv, május 26.

***

A napokban elkészült a nyomtassteis.hu józsefvárosi különszáma, benne egy összefoglaló Győri Péter polgármesteri programjáról és egy cikk arról, hogy az őt támogató demokrati- kus ellenzéki pártok szavazói többen voltak április 8-án, mint a Fidesz voksolói. Nyomtass Te is pár példányt, kerüljön minél több ismerős kezébe vagy postaládájába a kerületben!

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6214009082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása