A mi Józsefvárosunk

740. Már csak ötöt kell aludni

2018. április 03. - Amijo

Szavazat van nálam és nem félek használni. (Földes Péter) 

Tegnap Fekete-Győr András (Momentum) az általa megrendelt Medián kutatás után visszalépetta V. Naszályi Márta (MSZP-Párbeszéd) javára. Korábban ugyanitt Juhász Péter (Együtt) lépett vissza, mondván sok az ellenzéki jelölt, így nincs esély legyőzni a Fideszt. Ma meg olvasom, hogy Bokros Lajos, a MoMa elnöke jelentette be visszalépését a VI.-VII. kerületben (5. számú választókerület) dr. Oláh Lajos javára, ott ahol az LMP Moldován Lászlót, a Jobbik Stummer Jánost, a Momentum Soproni Tamást indítja.

valaszt2018.jpg

Moldovánról érdemes megemlíteni, hogy egy múlt heti lakossági fórumon jelentette ki igen határozottan, hogy ő aztán az atyaúristen kedvéért sem lép vissza, mert

nem teljes az ellenzéki összefogás, kormányváltásra amúgy sincsen esély.

Különben is, ő – az összes felmérés, közvélemény kutatás ellenére – saját magát tartja a legesélyesebb jelöltnek, és pont. Nem minősítve a fenti csodaszép mondatot azért itt és most rögtön eszembe jutott a kerületi LMP-es jelölt, aki – hogy hogy nem, de szintén kizárólag saját magát tartja a legesélyesebb jelöltnek – és a felmérések igazán őt sem zavarják. Idézzünk tőle is:

Minden abba az irányba mutat, hogy az LMP kell legyen az ellenzék vezető ereje.

Aha. Ellenzék. Vezető erő. Kormányváltó LMP. Csak emlékeztetőül: 2014-ben Jakabfy Tamás 3.474 szavazattal 8,32 százalékos eredményt ért el az o.gy. választáson. Ennek akár egy kis töredéke is elég lett volna a fideszes Vas Imre győzelmének a megakadályozására...

A demokratikus oldal legesélyesebb jelöltjei - szerintünk. Ki nyerhet április 8-án? Listánkon a 106 esélyes demokrata. (via Népszava)

No de félre bánat, félre bú, ha jól számolom, már csak ötöt kell aludni – és sok minden ki- derül. Április 8-án választás, tessék használni azt a fránya szavazatot!

P.s.: Értem én, hogy megy a reszketés a töredékszavazatokért, melyek nagyon kellenek, kellenének a parlamentbe jutáshoz, csak akkor nem kéne verni a nyálat, hogy ők a kor- mányváltó erő. Ki kell szépen sétálni a nép elé azzal, hogy lesz@rjuk a kormányváltás esélyét (még ha oly halovány is), de be akarunk jutni a parlamentbe, oszt' jónapot.

***

Fordulat a visszalépéseknél. Az MSZP és az LMP vezetői kedden állítólag megegyeztek, hogy több helyen visszaléptetik egymás javára a jelöltjeiket, hogy lehetőleg egy esélyes ellenzéki maradjon a Fidesszel szemben. Köztük két problémás helyen is. Nálunk nem.

UPDATE 2018.04.03. 21:44 Az LMP máris beintett Karácsony Gergelynek - Alig pár órát élt, ráadásul nagyon viharos volt a baloldali ellenzéki együttműködés lehetősége. De nyil- ván lesz még folytatása. (via Index)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2313803748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tommm 2018.04.04. 11:53:21

Kedves Szerkesztők!

Ki az általatok preferált jelölt a kerületben? Úgy tűnik iskolapéldája leszünk az ellenzéki széthúzásnak. Ara-Kovács semmit nem tett a kerületért, most mégis esélyesnek tűnhetne, ugyanakkor Jakabfy érdemelné meg tisztességgel a szavazatot, hiszen megdolgozott érte. Csak gyengébbnek tűnik. S akkor ott van még Dúró Dóra...
Szavaznék én a legesélyesebb ellenzékire, de mintha kilóra megvette volna a FIDESZ az egész bagázst.

Üdv, www.facebook.com/corvinnegyed/ - Szerkesztőség

Amijo 2018.04.04. 12:28:14

@tommm: Kedves Szerkesztők!

Röviden:
Jobb híján Ara-Kovács Attila (Lásd.: semmit nem tett a kerületért)
Hosszabban:
Pl. a taktikaiszavazas.hu elemzői szerint a Budapest 6-os választókerületben jelenleg Ara-Kovács az az ellenzéki jelölt, akinek a legnagyobb esélye van arra, hogy a 2014-ben szoros versenyben elvesztett körzetet megnyerje. Most is szoros verseny várható a szétaprózódó ellenzéki szavazatok miatt; ezért lenne érdemes a kisebb pártoknak Ara-Kovács javára visszalépniük és a szavazóiknak is beállni a jelölt mögé. Persze csak ha győzni akarnak, és nem csak a töredékszavazatokra hajtanak.
Magánvélemény:
Személy szerint Baranyi Krisztinát tartanám/tartanánk a legjobb jelöltnek. Csak hát…
P.s.: Szívmelengető érzés lenne, ha vki a nagy arcot növesztő, és magabiztosnak látszó dr. Kocsis Mátét elkalapálná…

Üdv: a Szerk.

tommm 2018.04.04. 13:16:37

Természetesen tisztában vagyok a taktikai szavazás karakterisztikájával, éppen annak apropojan írtam, amit.

Nekem a számok alapján tipikusan egy olyan körzetnek tűnik a mienk, ami osszefogással nagy eséllyel nyerhető lenne. De csak úgy, más esetben biztosan bukó.

Ennek ellenére bővelkedünk a kihívókban, s lehet h Ara Kovacs tűnik a legerősebbnek,de ez teljesen irreleváns, hiszen borítékba lehet tenni Kocsis Maté győzelmét ha így marad a felállás.

Ellenzéki oldalon vagy csak teljesen inkomeptens hülyék ülnek (amit kétlek), vagy nincs valódi szándék kormányváltásra / a FIDESZ kilóra megvette a csapatot.

Mivel nyilvánvalóan a második verzió áll fent, úgy gondolom hipokrita viselkedés tépni a szánkat bármi máson a 8kerben.

Amijo 2018.04.04. 17:16:30

„Ellenzéki oldalon vagy csak teljesen inkomeptens hülyék ülnek (amit kétlek), vagy nincs valódi szándék kormányváltásra / a FIDESZ kilóra megvette a csapatot.”
Csak remélni tudom, hogy nincs igazad. 
De négy nap – és kiderül. (Ám ha így marad a felállás, akkor valóban Kocsis viszi a kerületet. Mindenesetre nem jósolok hosszú politikai karriert annak, aki miatt esetleg ez megtörténik. Bár ki tudja…)

tommm 2018.04.09. 09:28:27

Nem ezen múlott a tisztes helytállás, de hozzájárult a csúfos bukóhoz. Sajnálom!
süti beállítások módosítása