A mi Józsefvárosunk

739. Jól van ez így?

2018. március 31. - Amijo

Pár napja történt, hogy átkopogott az egyik szomszéd, legyek kedves átmenni hozzá, mert nem igazán érti, mit akarnak tőle. Átmentem vele hozzájuk. Ott volt egy hölgy; leveleket hozott a házba Orbán Viktortól. Névre szólókat. Kedélyesen elbeszélgettünk. Rákérdeztem, hogy milyen indíttatásból csinálja ezt? Talán közmunkás? Kellemetlenül érezte magát. Ezt válaszolta: "Most mondjam azt, hogy polgárőr vagyok?!"

kocsis-pszichologiai-elemzes.jpg

Egy lista is volt nála, amin be kellett jelölnie, hogy a listán szereplő illető átvette-e a levelet vagy sem, illetve elhunyt-e, elköltőzött-e vagy egyéb (gondoljunk amire akarunk).

Mondtam neki, hogy nem kellene ezt csinálnia. Hümmögött. Megkérdezem, hogy legalább pénzt kapnak-e ezért, mint négy éve? Nem túl meggyőzően azt mondta, hogy nem. Csak jelképes összeget, ha sok munkaórát dolgoznak le. Önkéntesen. Hát persze...

Üdvözletem küldtem Kaiser Józsinak. Mosolygott s azt mondta, átadja. Jól van ez így? Nem hiszem. Április 8-án erről is döntünk!

Camara-Bereczki (CBFM), Magdolna-negyed

P.s.: És bár sem olyan idős, sem olyan élettapasztalt nem vagyok, mint Kaiser képviselő úr, bizton állíthatom, hogy a polgárőrség nem azért van, hogy egyik vagy másik párt (kép- viselő) seggéből kilógva – akár civil, akár polgárőr egyenruhában – magánhadseregként kampányoljon. Hanem hogy a rendőrség és a közterület-felügyelettel együtt hatékonyan és törvénytisztelő eszközökkel segítse a kerület lakóinak mindennapi életét – hasznos szere- pet betöltő önkéntes társadalmi szervezetként.

***

Arról már Mérce adott hírt, hogy a Momentum fellebbezése nyomán a Józsefváros új- ságot mégiscsak elmeszelte a Nemzeti Választási Bizottság, amiért a 20 oldalas lapban 25 alkalommal szerepelt Kocsis Máténak a neve, és tízszer a fényképe. Miközben az ellenzéki jelöltekről egy árva szó sem esett a lapban. Az NVB döntését azzal indokolta, hogy ez már kampányolásnak felel meg, a helyi jelöltek között pedig sérült az esélyegyenlőség. 138 ezer forintra büntették ezért a lapot. Az újság viszont fellebbezett a döntés ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1213796544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása