A mi Józsefvárosunk

714. Befektetés a jövőbe?

2018. január 15. - Amijo

 Ennek a nemrég megjelent cikknek a margójára... 

Egy európai uniós pályázat révén másfél milliárdért szervezi a Székesfehérvári Egyházmegye „A Magyar Szent Család nyomában – Tematikus zarándokút fejlesztése a Székesfehérvári Egyházmegyében” elnevezésű projektjét. Mondom, másfél milliárdért.

zarandok.jpg

Ez a másfél milliárd, ez 1500 millió. Krámli Kinga műtétje 2 millió. Az 1500 millióból 750 ilyen műtét telne ki. Kevesebb mint harmada négy évről nullára csökkentené a komoly endometriás műtétek várakozási idejét, és még maradna is hasonló várólisták kurtítására (a jelenlegi heti egy finanszírozott műtéttel a négy év mintegy 210 várakozót jelent).

Amikor az a kérdés, hogy zarándokutat fejlesszünk vagy segítsünk 750 olyan, súlyosan beteg emberen, akik kapnának fejenként négy év szenvedés helyett ugyanannyi teljes értékű életet, nem lehet kétséges, hogy kormányunk melyiket választja.

Kiemelendő a program címe: "Befektetés a jövőbe". Ebben a vágyott jövőben a betegek nem a sebészhez mennek, hanem zarándokútra. Közben szorgosan imádkoznak, és a végén kijelentik, hogy meggyógyultak.

Fügedi Ubul

***

Nézzük azért meg, hogy a magyar szent család az uniós támogatások lehívásából mivel is költözhet a szívünkbe: a püspöki palota kertjének végében, a Lakatos utcában látogató- központot alakítanak ki; amelyben kőtár, látványraktár, tematikus kiállítótér kap helyet; az emeletén múzeumpedagógiai foglalkoztató-termek létesülnek. Megújul az egyházme- gyei múzeum épülete: a homlokzat részleges rekonstrukciója mellett a belső udvart a zarándokok fogadására alkalmas térré alakítják... stb.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1713578141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása