HTML

A mi Józsefvárosunk

Budapest egyik pesti oldalon fekvő kerülete, nevét II. József után kapta 1777-ben. Területe 6,85 km², lakossága 71. 642 fő.

Facebook oldalunk

Utolsó szavak

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg a blogra felkerült összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2018.01.12. 18:00 Amijo

713. Erős kövek közi bérakva

Címkék: pályázatok önkormányzat felújítás lakásbérlők

Felújítási támogatást ad az önkormányzat a hátralékkal nem rendelkező önkormányzati lakást bérlőknek. "Az otthon-felújítási programra 50 millió forintot különítettek el, pályázatonként legalább 50 ezer, legfeljebb 500 ezer forintot lehet igényelni" – írja az ezzel kapcsolatos közlemény. Ez az összeg, tekintve a kábé 5000-es, bérlakás-állomány siralmas állapotait, amúgy is igen szűkös, de a baj inkább az, hogy az önkormányzati koncepcióból, szinte teljes mértékben hiányoznak úgy az állagmegőrzés, mint a tervszerű, megelőző karbantartás egyéb formái, az innovációs beruházásokról most nem is beszélve.

seta5.jpg

Ez utóbbin az állagmegőrzés során alkalmazott korszerű technológiák (pl. szigetelési eljárások, ólomcsövek kicserélése, szabványos biztonságvédelmi technológiák, stb…) értendők, melyek nélkül az egész bérlővédelmi- és otthon-felújítási koncepció nem más, mint dőre illúzió.

És mindehhez egy olyan belső rendtartási koncepció kialakítása is kéne, mely átláthatóvá téve a ma kaotikus lakhatási állapotokat, egy korszerű jogi- és szociális elveken nyugvó bérleményi jogviszony-rendszert vezet be, a teljesen szétzilálódott és a bűnözés bevehe- tetlen bástyáivá vált önkormányzati bérlakásrendszerben.

Mindezeket immár, tán századjára írom le, s most csak azért újra, hogy világossá tegyem, mért nem látom értelmét, hogy sokévi (s nem is minden tekintetben eredménytelen mun- kánkat) tovább folytassam. Ez az egész abszurd s békeidőben ezidáig elképzelhetetlen "eljárásrend," nekem különben, mindig a Kőmíves Kelemen székely népballada sorait juttatja eszembe: "amit raktak délig, leomlott estélre," s magam – bármily röhejes, de mint obsitos "érdekvédő civil aktivista" – nem mondhatok erre mást, mint a balladabeli befa- lazott anya, az őt szólongató fiának: "Nem szólhatok fiam! mert a kőfal szorít, Erős kövek közi vagyok bérakva itt."

Budaházy Gusztáv

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6713569193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.