A mi Józsefvárosunk

681. Rend a lelke

2017. október 07. - Amijo

Olvasom a 444.hu-n, hogy október elsejétől már csak a szomszédok engedélyével lehet airbnb-zni Józsefvárosban. Azaz, itt nálunk. Fene se tudja, én valahogy vegyes érzelmekkel vagyok ezzel a dologgal, több okból is. Egyik "unokatesóm" airbnb-zett itt a nyócban azzal a lakással, amit örökölt, és nem egyedül volt a tulajdonosa.

airbnb.jpg

Amíg romos volt a lakás, a szomszéd bagóért meg akarta venni; mikor felújították, akkor a másik szomszéd mószerolta be őt az önkormányzatnál mondvacsinált kamumesékkel. Aztán amikor a lakás társtulajdonosával beindult az airbnb-zés, akkor a lakást romosan megvenni akaró szomszéd nyomta fel az önkormányzatnál (pechje volt a bejelentőnek: "unokatesóék" mindent szabályosan csinált). De aztán a zaklatással felérő ellenőrzés-so- rozat után inkább abbahagyta. A bejelentő szomszéd most "örülhet" egy albérlő családnak – egy többgyerekes családnak.

- A házban ahol lakom, a lakóközösség felét még névről sem ismerem. A lakások többségét albérlők lakják, akik ki lettek okosítva, hogy "távoli rokon, csak szívességből lakik itt".
- A házban ahol lakom, a lakások egy részét nem is lakásnak használják, hanem irodának – viszont azt lakásnak használják, aminek a funkciója hivatalosan iroda. Van olyan lakás, ahol majdnem félszáz cég székhelye van bejelentve. A funkciótól eltérő használatról senki nem kérdezett senkit a házban.

P.s.: Mindenesetre, ha már az airbnb és a szobáztatás ügyében „rendet tett” Kocsis Máté és a Jegyző, akkor nekiugorhatnának intézkedni a Szigony utcát borító, illetve a Szigony- Tömő sarkán továbbra is képződő porszennyezésnek felszámolásának is. Ha már…

Frigyesmester

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5112936871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bizottsagiirnok 2017.10.07. 22:19:00

Sára Botond alpolgármester a vitában elmondta az airbnb szabályozási tervét, majd a jelenlévő 16 képviselő egyhangúlag támogatta az előterjesztést. Az ott ülő 5 ellenzéki közül ezt követően sem tartotta senki fontosnak jelezni bármit is a lakosoknak.

Amijo 2017.10.08. 13:17:12

Gondolom úgy gondolták, hogy ez a téma alig érint valakit, így aztán senkit nem is érdekel... Vagy mén valahová.

bizottsagiirnok 2017.10.08. 17:58:38

Minek tartja az ember az ellenzéki képviselőt, ehhez elég lenne a kormánypárt.
süti beállítások módosítása