HTML

A mi Józsefvárosunk

Budapest egyik pesti oldalon fekvő kerülete, nevét II. József után kapta 1777-ben. Területe 6,85 km², lakossága 71. 642 fő.

Facebook oldalunk

Utolsó szavak

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg a blogra felkerült összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2017.08.17. 18:00 Amijo

664. Megnyugodhatunk

Címkék: statisztika rendőrség önkormányzat közbiztonság józsefváros.hu

"A Pravdánál sohasem tévednek" (Sztálin) 

De tényleg. Itt van nekünk ez a szép nagy, elégedettséget sugalló egész oldalas tacepao* az önkormányzat méltán népszerű, objektivitásáról elhíresült újságjában, mely boldog önfeledtséggel közli mindenkivel, hogy Józsefváros egyre biztonságosabb, merthogy 33 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma a kerületben (11. oldal, feltétlenül tessék megnézni, szép zöld). Hát, most erre mit mondjon az ember, hogy hacsakúgynem?

nepszinhaz_rendorseg.jpg

(Fotó: 8ker fb-oldala)

Idéznék egyet innen, a szomszéd blogjáról, hogy ne teljesen hülyén halljunk meg:

Magyarországon nem azért csökken a bejelentett bűnesetek száma, mert javul a közbiztonság, hanem azért, mert annyira leromlott, hogy már nem jelentjük be őket. (Ez a megcsúfolt statisztikák és kozmetikázott "mérőszá- mok" bűvöletében élő kommunista kormányoknak mindig mindegy volt.) Az utóbbi négy évben hét bűncselekményt (lopás, mérgezés) nem jelentettünk be — amikor a közértben ellopták a táskámat az összes iratommal, azt persze kénytelen voltam (tehát a nyolcból egyet). Abból se lett semmi, pedig benne volt az elvileg bemérhető telefonom is. Ha ezt összevetjük az O. Ráhel esküvőjén ellopott egy szál telefon utáni nyomozás költségeivel, már azt is láthatjuk, ki az, akit itt szolgálnak és védenek.

A fenti pár sorban leírtak ellenére (vagy pont azért), a kerület vezetése és lapja fullba nyomja a sikerpropagandát, szerintük nekünk itt és most egyre szebb, egyre jobb és egyre biztonságosabb. Még ha az utcán, a téren és a házakban nem is ezt tapasztaljuk.

De sebaj, mi – pontosabban az önkormányzat – dicsőségesen tőr előre a munkaverseny (és a közbiztonság) frontján. És ha pontosak a történelmi ismereteim, a választások köze- ledtével lesz még ebből a harmincháromból akár 110 százalék is, vagy ezer, hiszen határ a csillagos ég! (Sztahanov elvtárs meg élt, él és élni fog, egyúttal mindenkit csókoltat...)

*Tacepao: kínai nagybetűs, eredetileg kézírásos, kalligrafikus jellegű felirat, faliújság. A kulturális forradalom idején vált ismertté világszerte, mint a kínai politikai propaganda eszköze. (Wikipédia)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1912757364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi nyilatkozatban.

Nincsenek hozzászólások.