A mi Józsefvárosunk

662. Egykor volt fák emléke

2017. augusztus 11. - Amijo

A Corvin Sétány helyén egykor fák (is) éltek. A filmben látható fotók 2005-2006 során készültek ott, ahol ma a Corvin Sétány és épületei vannak a Corvin köz és a Leonardo utca között. A kritikusaim mondhatják, hogy egy fát többször is lefényképeztem – mert így igaz.

corvin_negyed_fak1.jpg

Sosem gondoltam volna, hogy a tizenévvel ezelőtt készített fotók mennyire fontosak lesznek most – amikor a jelenlegi város- és kerületvezetés szinte sportot űz a budapesti faállomány módszeres legyilkolásából és kiirtásából.

És a nagy kérdés: a Corvin Sétány és épületeinek területén vajon hány százaléka a lombtömeg annak a lombtömegnek, mely 2004-ben a területen volt? Szerintem ránézésre biztos, hogy 20% alatt van! És ez a gyalázat!

Frigyesmester

***

2017/08/11-én az újabb hőhullám reggelén pár pillanat a Corvin Sétányról, illetve annak keleti végéből. A képekért erre tessék.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1812740248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása