A mi Józsefvárosunk

661. Történéseim (5)

2017. augusztus 08. - Amijo

De hiszen az sör!
Csinovnyikok rémuralma XIV.
Mi a szösz? I.

Az utóbbi időben rákaptam az alkoholmentes citromos sörre. Ha belegondolok, hogy pár éve már a nevétől is összeborzadtam, a fejlődés jelentősnek tűnik. Így hát, amikor a gyerek fölajánlotta, hogy elmegy a közértbe, kértem, hogy ebből is hozzon nekem vagy kettőt, mert kutya meleg van, meg egyébként is. Nem hozott. Kipakoltatták a kosarából, mert 18 éven aluli kis hazánkban szeszes italt nem vásárolhat. Mutatta, hogy az az ital nem szeszes, még ki is írták rá, hogy "alkohol 0,0 %". — Az nem számít! A sör az szeszes ital, fiatalkorú szeszes italt nem vásárolhat!

citromos_sor.jpg

A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 2012-ben módosított 16/A paragrafusa szerint "Tilos tizennyolcadik életévét be nem töltött személy részére — a kizárólag orvosi rendelvényre kiadható gyógyszer kivételével — alkoholtartalmú italt értékesíteni, illetve kiszolgálni". A jogszabály hatályos szövegében a "sör" szó nem szerepel.

Hogy jutottunk idáig?

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4112727138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása