A mi Józsefvárosunk

660. Közvécéket Budapestre! 2.

2017. augusztus 05. - Amijo

„Ha egy helyen a vendégek kritizálják a polgármestert
(vagy Ferenc Jóskát leszarták a legyek), akkor bezárják.” 

És most újra a közvécékről meg az Auróráról: a közösségi ház elsőként csatlakozott A Város Mindenkié (AVM) csoport FreeWC kampányához: "Leszarjuk, hogy fizetsz vagy sem, mind a 11 vécénk nyitva áll, mert vécéhez mindenkinek joga van!" – írják.

wc_peticio2a.jpg

“Az Auróra három szintjén és a kertben 11 darab vécé van, mindenkinek megvan a maga kedvence. F, F és N például a mozgássérült vécé tágasságát és csendjét szereti. V, M és Gy a fenti coworking melletti vécé kevésbé csendes magányában érzi bizton- ságban magát. G ezzel szemben a pincében lévő vécék egyikét preferálja. F, F, N, V, Gy és G többek között azért érzik otthonuknak az Aurórát. Ezt az érzést senkitől így hát a vendégeinktől sem szeretnénk megvonni vagy elvenni. Ezek a vendégeink nagyon sokszor nem fogyasztó vendégek, sokszor csak beülnek tanulni vagy work- shopolni, esetleg beszélgetős programra, de az utcáról is bejöhet bárki.

(A kert egyébként is az utca meghosszabbítása, a házba is bárki bejöhet, MERT AZ AURÓRA NEM ZÁRT BE!)”

Ha azt szeretnénk, hogy ne csak a civilek, hanem az önkormányzat és az állam is vállaljon felelősséget a közvécékért, minél többen írjuk alá és terjesszük az AVM petícióját!

P.s.: Az Auróra már többször adott helyet az AVM – amely több ízben tiltakozott már Kocsis Máté hajléktalanokat büntető intézkedései ellen – eseményeinek.

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM) - Józsefváros, Magdolna negyed

***

Közvécéket Budapestre! Ha – ezt nem lehet finomabban – a húgyszagú belvárosban szédeleg, ne embertársait szidja, ha nincs vécé és sürget a szükség. A Város Mindenkié nyílt levelet írt Budapest főpolgármesterének, már közel 2000 ember írta alá azt a petíciót, amelyben a Belügyminisztériumot és a Fővárosi Önkormányzatot szólították fel a helyzet kezelésére. (Lásd.: szomszéd blogja)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6712722314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása