A mi Józsefvárosunk

651. Időablak

2017. július 09. - Amijo

„Szabad-e vagy?” 

Tegnap lezajlott a 22. Budapest Pride. A szervezők a kezdés előtt jelentették be: alternatív útvonalon haladnak, miután a rendőrséggel nem sikerült megállapodni arról, hogy ne kelljen kordonok között vonulniuk. A Kossuth téren felállított színpadon Steiner Kristóf, Schilling Árpád és a Támogató Szülők Csoportjának alapítója is az esélyegyenlőség érvényesüléséért szólalt fel. A több mint húszezresre duzzadt tömeg fél 5-kor indult el a Várkert Bazár irányába, a menet vége hat óra után ért Budára, ekkor ért véget hivatalosan a rendezvény. (Népszava: Húszezren vonultak az egyenjogúságért)

pride2017.jpg

Budaházy Gusztáv pénteken osztott meg egy emléket az fb-oldalán még 2014-ből, ezzel a megjegyzéssel: A holnapi PRIDE megrendezése alkalmából osztanám meg újra az itt látható képet, abban a reményben, hogy annak három szereplője által sugárzott érzés, minden acsargó hatalomnál és kordonért kiáltó elmebajnál erősebb – ha kell, hát úgy is, hogy az ordas "többség törvényét túlkiáltja."

Mélységesen egyetértünk.

a Szerk.

P.s.: Vajon mennyien vonulhattak Kocsismáté-pólóban?

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8412650371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása