A mi Józsefvárosunk

637. Életképek 22. - Fmester

2017. május 28. - Amijo

Józsefváros, Apáthy István utca 6. Erre az üres telekre pakolták le a Cordia építkezéséről kitermelt földet és törmeléket, több méter magasra feltornyozva – egyúttal eltemetve az egykor itt volt növényzetet. Mostanság kezdik elvinni innen az építési hulladékot – és ahonnan elhordták, az addig eltemetett növényzet ismét (és igencsak vehemensen, látványosan) életre kelt, és nekiállt zöldellni. Nem tudom, hogy mi ez a növény, de igencsak kitartó. Szerintem mindenképp megmentendő a "génállománya", mert nagyon virulens – jól jönne ilyen növényzet pl. erősen szennyezett területen.

apathy6-1.jpg

apathy6-2.jpg

(Képek nagyobb méretben, itt.)

Apropó, növények: Nézzék, hogy zabálja az Orczy-kert fáit a Ludovika Campus - Az Index fotósa a minap a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri elméleti tömbjének (SOTE-torony) egyik legfölső emeletén járt, és készített pár képet az Orczy-kert panorámájáról.

Frigyesmester

***

A „szomszéd” ugyan már megírta, de: A VIII. és a IX. kerület önkormányzata is olyan szabályokon dolgozik, amelyek az eddigieknél szigorúbban korlátoznák a szórakozóhelyek nyitvatartását. Eszerint a vendéglátóhelyek vasárnaptól csütörtökig 23 óráig, míg pénteken és szombaton csak éjfélig lehetnének nyitva. Ettől eltérni csak külön jegyzői engedéllyel lehetne, de az bármikor visszavonható, ha a ház lakói indoklással ellátva kérik. Azóta a ferencvárosi képviselő-testület elfogadta a rendeletet és érvénybe is lépett a szigorítás. Józsefvárosban is készül egy ilyen rendelet, erről a Magyar Nemzet azt írta, hogy 22 órai zárást rendelne el.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3412546171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása