A mi Józsefvárosunk

603. Kampányidőszaki Kamumesék 11.

2017. február 18. - Amijo

És akkor most pár szó a kerületi aktualitásról – még akkor is, ha az időközi választás és Dopeman szinte mindenkit leszorít a “térképről”. (És a Momentum által leadott 266 ezer népszavazásos aláírásról – ez ugyebár egy „kissé több”, mint a budapesti népszavazás kiírásához szükséges 138 ezer aláírás – még nem is beszéltünk. De fogunk…)

Kampányidőszaki kamumesék – Zsákutcák

Komolyan: olyan nagy cucc kitenni irányonként egy-egy táblát az Illés utcába a Práter utcánál illetve a Baross utcában a Szigony utca előtt hogy „Szigony utca és Leonardo utca lezárva a Práter és Tömő utca között”? Ugyanis eléggé súlyos probléma, hogy semmi nem jelzi időben, hogy a Práter utcától délre le van zárva a Szigony és a Leonardo utca – így a teljes Szigony utcai lakótelep és környéke egy totális zsákutca lett. Ugyanis aki a Baross utca felől jön be a Szigony utcába, az csak a Baross utcára tud kijutni, valamint aki az Illés utca felől jön be a Práter utcára, az vagy a Szigony utcán vagy a Leonardo-Nap tér-Nap utca útvonalon szintén csak a Baross utcára tud ki- és visszajutni. Meg lehet nézni azt a káoszt, ami a Práter utcában van a Molnár Ferenc tér és a Leonardo utca között.

kamumese_szigony1.jpg

És persze a Lósy Imre utca is zsákutca, a Szigony utca lezárása miatt. El tudom képzelni azon autósok idegragyáját, akik csak "áthaladó forgalom" lennének, aztán a végén keringenek egy jó nagy hurkot ebben a zsákutcában. Aztán tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy ha valaki a Tömő utca felől próbálkozik, a végén egy totális zsákutcába jut, mert a Tömő utca csak a Füvészkert utcáig kétirányú, onnan a Füvészkert utcán át a Jázmin utcában lehet továbbhaladni. Vagyis lehetne, mert a Szigony utca lezárása miatt a Jázmin utca is egy nagy zsákutca, ahonnan a Füvészkert utcán át a Práter utcára lehet kijutni… persze csak a Szigony utca irányába, majd a „Szigony Szopóroller” keretében csak a Baross utca a „kijárat”. Aztán ne feledkezzünk meg a Leonardo és a Práter utca kereszteződésében arról a közműépítésről sem, ami miatt a kereszteződésben minden irányba egy forgalmi sávra szűkül le a haladás lehetősége. És persze éber legyen a honpolgár, hogy idejében észrevegye, hogy melyik KRESZ tábla épp mit mutat; pláne úgy, hogy a környéken alig van olyan tábla, amely egyáltalán a megfelelő irányba lett tájolva!

kamumese_terkep1.jpg

És hogy ne legyen egyszerű az élet: idő kérdése, és a Bókay utca is lezárt szakasz lesz. Így az Üllői út és a Szigony utcai lakótelep között mindennemű közvetlen közúti forgalom meg fog szűnni. De ha már így alakult: miért nem lehet mindezeket „időben” táblákkal előre jelezni mondjuk a Baross utcában, az Illés utcában, illetve az Üllői úton? Egy biztos: senkinek sem jó az, ha sok autós gyanútlanul begördül ebbe a közúti csapdába, majd mind a lakótelep, mind a SOTE Külső Klinikák tömbjei között vergődik, kétségbeesetten keresve a kiutat, és egy lehetséges másik útvonalat oda, ahová épp igyekszik.

„Természetesen” a terület lakossága semmilyen értesítést, figyelmeztetést nem kapott mindezen forgalomkorlátozásokról. Ez is egy „olyan” hogy mind a Lakótelep, mind a Szegregátum lakosságát semmibe veszi és senkinek tekinti mind az Önkormányzat, mind a Corvin Sétány építkezésein dolgozó kivitelezők és befektetők. Úgy vannak vele, hogy a terület lakossága csak „fogja be” és vegye tudomásul hogy tűrniük kell mindazon kellemetlenségeket, mely abból ered hogy Józsefváros Újjáépül, de csak és kizárólag a „Felsőbbrendűek”, a „Magasabb Társadalmi Státuszúak” számára.

kamumese_prater2.jpg

Mert nem hiszem el, hogy egynéhány – legrosszabb esetben egy tucat – megfelelő helyre kitett tábla olyan egetverő költség lett volna, hogy érdemben sértse a „Befektetők” profitérdekeit. Viszont sok bosszúságtól kímélné meg a „Nép Egyszerű Gyermekei” közül azokat, akik vagy ezért vagy azért épp autóval fordulnak meg Józsefváros e vidékén.

És akkor ott van a beruházások miatt átmenetileg és véglegesen megszűnt és megszüntetett parkolóhelyek kérdése: ugyanis a környék lakossága a SkyPark átadott irodaházai miatt nagyjából 50-100 parkolóhely szűnt meg a Bókay, a Szigony és a Práter utcában, amely eddig a környék lakosságának állt rendelkezésére. De Kocsis Máté és Soós György nem érzi magáénak és feladatának azt, hogy a lakosságot ért ezen negatív externáliával érdemben foglalkozzon – viszont zokszó nélkül kiszolgálja pl. a NOKIA és a Corvin sétány ingatlan-befektetőinek profitérdekeit… többek között a józsefvárosi helyi lakosok rovására is.

Frigyesmester

***

Óriásit bukna a népszavazáson az olimpia - Budapest nem akar olimpiát, a Závecz Research friss felmérése szerint az elutasítók aránya a fővárosban átlépte az 50 százalékot, a támogatók aránya 20,2 százalék. Akik biztosan elmennének a referendumra, 62,7 százalék leszavazná a rendezés ötletét, és csak 24,5 százalék támogatná, míg 12,7 százalék még bizonytalan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7512270992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása