HTML

A mi Józsefvárosunk

Budapest egyik pesti oldalon fekvő kerülete, nevét II. József után kapta 1777-ben. Területe 6,85 km², lakossága 71. 642 fő.

Facebook oldalunk

Utolsó szavak

  • bizottsagiirnok: Minek tartja az ember az ellenzéki képviselőt, e... (2017.10.08. 17:58) 681. Rend a lelke
  • Amijo: Gondolom úgy gondolták, hogy ez a téma alig érin... (2017.10.08. 13:17) 681. Rend a lelke
  • bizottsagiirnok: Sára Botond alpolgármester a vitában elmondta az... (2017.10.07. 22:19) 681. Rend a lelke
  • Utolsó 20

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg a blogra felkerült összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2017.02.06. 18:01 Amijo

599. Elgurult a gyógyszer? (2)

Címkék: önkormányzat házak rehabilitáció leonardo utca nagytemplom utca

Az elmúlt napokban kiderült (?), hogy a 2018-as választáson Vas Imre helyett Kocsis Máté lesz a fidesz országgyűlési képviselő-jelöltje Vas Imre helyett a budapesti 6-os választó- kerületben (Józsefváros-Ferencváros). És bár ez egy roppant fontos és izgalmas hír, mi most azért egy röpke pillanatra még maradnánk az egyik, korábbi posztban szóba került Leonardo utcai nyolcemeletes "toronyház" témakörénél.

leo50_epterv1.jpg

Az építési engedély tervrajza

Tehát: annyi már bizonyos, hogy a Leonardo utca 50. szám alatti telken jelenleg is üzemelő parkolási cég március elsejével levonul a területről. Az is bizonyos – legalább is több forrás szerint –, hogy az ide tervezett épület nem egy standard lakóház lesz, hanem apartman hotelként üzemel majd, így nem lehet számítani a sétánynál kicsit olcsóbb, de mégis új építésű lakásokra: minden a beruházó kezében marad.

nagytemplom31_terkep.jpg

A Corvin-negyedben egyébként már működik hasonló elven egy egység, mégpedig a Nagytemplom utcai Fraser Residence Budapest (leánykori nevén: Cordia Art Residence) ennek utcafrontja – magasság, szélesség, épített környezet – erős hasonlóságot mutat (bár kisebb) a Leonardo utcába tervezett házzal. (forrás: Corvin negyed fb-oldala)

nagytemplom31-2.jpg

nagytemplom31-1.jpg

Nagytemplom utca 31.

Mit ne mondjak: biztos szép lesz, jó lesz a Leonardo utcai ház is. Mert Józsefváros újjá- épül. Persze mindannyiunk legnagyobb örömére. 

P.s.: Ma megjelent az Indexen egy cikk, mely szerint a budai Naphegyre tervezett 88 lakásos ház ellen teljes offenzívát hirdetett a környék, a lakók szerint ugyanis túl nagy lesz az épület. Így aztán perre mentek a szomszédok, féltve házukat a süllyedéstől, környéket pedig a túlzsúfoltságtól. A beruházó „természetesen” nem érti, mi a gond. (Ugye senki sem feledte, a Leonardo utcába egy 86 lakásos házat terveznek felépíteni. Megjegyzendő még, hogy a példaként felhozott Nagytemplom utcai ház „csak” 6+1 emeletes, és 54 lakásos…)

***

Egy Leonardo u. 43/B alatti lakos kommentben érdeklődött, hogy nálunk mit lehet tenni a lassan kezdődő építkezés ellen. Szomorú, hogy egy válaszoló szerint állítólag már csak egy dologba, a parkoló- helyek számába lehet belekötni, semmi másba.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5312188482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.