A mi Józsefvárosunk

596. Szmoghelyzet van

2017. január 28. - Amijo

Most csak röviden: itt egy kép a légszennyezettségi adatokról, és egy másik kép a Tömő utcában minden hétköznap zajló forgalomról. Szóval: a csórónépek 00-04-es környezetvédelmi besorolású autóit letiltották a jellemzően porból összejövő súlyos légszennyezettségi helyzet miatt; miközben a tuti, hogy valami Rezsim-potentáthoz közel álló vállalkozó tíz-húsztonnás monstrumai szabadon pöföghetik a füstöt azon az építési földmunkák okán, melyek során rengeteg szálló por kerül a levegőbe.

szmog1.jpgszmog2.jpg

Bezzeg őket nem hajlandó leállítani mondjuk két hétre a Fővárosi Önkormányzat a légszennyezettségi helyzet miatt – pedig ők legalább olyan okozói a jelenlegi szmoghelyzetnek, mint a közutakról mostanság letiltott autók – vagy még jobban okozói. "Köszönöm" FIDESZ, "köszönöm" Tarlós, "köszönöm" Kocsis Máté...

Frigyesmester

***

A Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint megszűnt a szmogriadó riasztási fokozata, a Budapesti Közlekedési Központ azonban arra kéri a fővárosban közlekedőket, hogy lehetőség szerint továbbra is szüneteltessék az egyéni gépjárműhasználatot, és válasszák a közösségi közlekedést. Budapest közigazgatási határán belül a 0, 1, 2, 3, 4 környezet- védelmi besorolású forgalmi engedély felmutatásával 2017. január 27-én (pénteken), 24:00-ig lehetett ingyen utazni a BKK járatain tekintettel arra, hogy tegnap hajnalban lépett érvénybe a változtatás. (Megj.: Budapesten az utóbbi 24 órában nem javult, hanem romlott a levegő minősége. Csak azoknak, akik nem hisznek a propagandának…)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2412162495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása