A mi Józsefvárosunk

594. 400-an voltak

2017. január 22. - Amijo

Mostanra már nagyjából lecsendesült a karácsonyi Erzsébet-utalványok körüli eszeveszett kavarás, többségében már mindenhová megérkeztek. Emlékezetes, hogy Orbán Viktor még karácsony előtt jelentette be, hogy legkésőbb a két ünnep között minden nyugdíjas, kivétel nélkül kap 10 ezer forintnyi utalványt. Akár szüksége van rá, akár nincs. Azaz, az o.gy. képviselőknek is járt a nagyvonalú kormányfői kegy, lásd többek közt: Harrach, Lezsák, Rubovszky, vagy éppen Hoffmann Rózsa.

ivanyi_gabor2017.jpg

Ezzel kapcsolatban még tavaly decemberben a Kétfarkú Kutyapárt az oldalán közzé tett egy levelet, melynek írója az javasolta, hogy a miniszterelnök „ajándékát” azok akiknek magas nyugdíjuk van, vagy akiknek ez az összeg nem hiányzik, vagy úgy érzik, hogy a minisz- terelnök ne tetszelegjen a jóságos télapó szerepében az adófizetők pénzéből, vagy csak hányingerük van a szavazatvásárlási akcióktól – ajánlják fel a mélyszegénységben élő családoknak, rászorulóknak, civileknek. Az Oltalom Karitatív Egyesületnek nagyjából 400 nyugdíjas ajánlotta fel a karácsonyra kapott Erzsébet-utalványát.

– Hálásan köszönjük azok felajánlását (körülbelül 400-an voltak eddig), akik Erzsébet-utalványaikat nekünk adták, ez december–január hónapban rendkívüli segítség a kórház, iskoláink és népkonyháink étkezési programjához – írta Iványi Gábor az általa vezetett egyesület oldalán.

A lelkész megosztotta a 24.hu-nak adott interjúját is (feltétlenül tessék elolvasni!), amelyben felháborítónak, skandalumnak, penetránsnak nevezte a kormány civilek ellen indított legújabb hadjáratát. Iványi Gábor szerint ők éppen azokat szolgálják, „akiket a kormány politikája az út szélén hagyott. Akik egyre szegényebbek és kilátástalanabbak, akiknek már nincs hova hátrálniuk. A teljes magyar lakosság negyven százalékáról beszélünk, a legszegényebbekről.” Kifejtette, hogy a „hatalom számára mindig kell egy ellenség. Ha nincs ilyen, akkor kreálnak egyet. Valakik a miniszterelnök környezetében ezt találták ki, hogy szavazatokat szerezzenek. Az Európai Unió és a menekültek után a civilek lettek az új ellenség.” Majd így folytatta: „A politikába azonban mindenkinek joga van beleszólni. Civileknek, lelkészeknek, egyszerű állampolgároknak. Sőt, kötelességünk is beleszólni, hiszen közügyekről van szó.”

Ennyi.

P.s.: Annak ellenére, hogy az Iványi Gábor vezette Oltalom Karitatív Egyesület és a MET (Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség) 1 milliárd forintos bevételkieséssel küzd, és továbbra is fenyegetett helyzetben van, nem adják fel küldetésüket, a nehézségekkel dacol- va folytatják a legelesettebbek megsegítését.

CBFM – Józsefváros, Magdolna negyed

***

Az Oltalom V. kerületi, József nádor téri 64 férőhelyes női átmeneti szállásán 2016-ban 126 nő lakott itt, ők 22.325 vendégéjszakát vettek igénybe. Ezt a szállást akarta a fővárosi köz- gyűlés mindenfajta előzetes tárgyalás vagy tájékoztatás nélkül felszámolni. (2016. október 3-án hatósági erővel próbáltak jogállamban ismeretlen eljárásuknak érvényt szerezni.) A hajléktalanellátás során 2016-ban 2084 fő vette igénybe a Dankó utca 9. sz. alatt nappali melegedőt, 1129-en pedig az éjszakai szállót. A Dankó utca 15-ben lévő fűtött utcában 1413 ember fordult meg nappal, 1088-an éjszaka. 2016-ban több hónapon keresztül látták el élelemmel, ruházattal és orvosi ellátással a szerb határon lévő több száz fős tömeget.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5012145671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása