A mi Józsefvárosunk

587. Boldog újévet, Józsefváros!

2017. január 01. - Amijo

Mi mással kezdhetnénk ezt az előttünk álló, roppant biztatónak látszó újévet így dél körül, az esztendő első napján (illetve zárhatnánk le a 2016-os évet), mint egy kerületünk mindennapjaira annyira, de annyira jellemző történettel, melyet Csúcs Éva osztott meg még előtt a Facebook oldalán.

bokay43-0.jpg

Ezek a képek a Bókay utca 43. szám alatt készültek ma (december 30-án). Mire a helyszínre érkeztünk, az épület fele már elfogyott, a Corvin köz és a Szigony utca nagy részén pedig porfelhő kavargott. Kérdéseket tettünk fel a helyszínen álldogáló munkásoknak, hogy miért most, a két ünnep között kell ezt csinálni, amikor a emberek pihennének és miért nem locsolják vagy egyéb módon pormentesítik a bontást.

bokay43-3.jpg

bokay43-1.jpg

A kérdéseink annyira kiverték a biztosítékot, hogy az egyik jelenlevő, állítólag csak arra sétáló, de nem bontásvezető, nem cégvezető bőrkabátos úriembernél, hogy a Párbeszéd kerületi vezetőjét a arcánál fogva ellökte, majd a munkások segítségével kiabálás és szitkozódás közepette, fenyegetőzve kiszorították őt és az újságírókat az utcából.

bokay43-2.jpg

Szerencsére videós anyag is készült az esetről, ami pár napon belül elérhető lesz. A bontást leállították a kiérkező hatóságok, mert a bontás vezetőjét nem találták, se engedélyeket, se papírokat ott helyszínen nem tudtak mutatni. Talán majd később.

Hát ez volt december 30-án, a két ünnep között Józsefváros, a Corvin negyedben. (via - Párbeszéd Józsefvárosért)

A bontással megbízott cég vezetőjének személye is elég pikáns. Simon György bejegyzé- se erről: A mai napon folytatódott a szakszerűtlen és életveszélyes bontási munka a Bókai utca 43. számú épülettel és egy régi „kedves” ismerős is előkerült. A szokásos gányolós stílusban próbálták a föld színével egyenlővé tenni az épületet, mikor nagy robajjal és porfelhővel annak egy része kidőlt a forgalom elől nem lezárt utcára. Mikor az ott lakók ezt elkezdték videózni és dokumentálni akkor az építési munkások tettlegességig fajuló erőszakkal tessékelték ki Őket a területről, akik aztán rendőrségi feljelentést tettek.

bokay43-4.jpg

Amikor a rendőrök megjelentek akkor előkerült Jónás Nándor is, aki arról híresült már el, hogy rendre nyeri meg a helyi 100 milliós építési megrendeléseket és cserébe „önkéntes” karhatalmistaként védi a Fideszt a rendezvényeken. A bontást végző cég vezetőjeként jelent meg! Kíváncsian várom a rendőrségi vizsgálat végeredményét!

Mit ne mondjunk, mi is!
Boldogabb újévet, Józsefváros!

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8312087865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bodis.lajos 2017.01.01. 13:06:22

A hivatkozott fb-oldal:
"This post has been removed or could not be loaded."

bodis.lajos 2017.01.01. 13:27:23

a Simon Györgyös. bár ő letiltott engem, amiért kifogásoltam a passzivitását, talán más láthatja

Amijo 2017.01.01. 13:55:34

A "Tiltakozunk a Szigony utca átnevezése ellen!" csoportba írta, onnan lett belinkelve...

koszorumagdolna 2017.01.01. 16:03:48

@Amijo: Ezt az ügyet csak akkor lehetne teljes dimenzióiban kibontani, ha a szóban forgó vállalkozó előbbi, az MNP-projektekben betöltött, egészen elképesztő tevékenységét is vizsgálat alá vennénk. Ennek rövid történetét ezeken az oldalakon is megírtam komment formájában, de a nyolc évvel ezelőtti, az említett programban végzett, minden mértéket alulmúló "felújítási munkálatairól," terjedelmes hibalista benyújtásával számoltak be anno az érintett házak lakossági képviselői.
Magam - miután az önkormányzatot képviselő Rév8 vezető tisztviselői jelenlétében, az említett vállalkozó többször is megfenyegetett, majd az eset tanúit az említett cég közreműködésével a Kesztyűgyárba hívatva, ott nyomásgyakorlással befolyásolta - ugyan megtettem az ügyben a bírósági feljelentést, de attól, egyetlen tárgyalási napot követően, a tanúk "semlegesítése" következtében, kénytelen voltam elállni. Most, már csak a "felújított házak" épp most, nagyon is fókuszban lévő sorsa miatt is fontosnak tartom, h nemcsak a mostani precedens okán, de előzményeiben is vegyük újra terítékre ennek az embernek a viselt dolgait, hisz a nyakunkba szakadó újabb bontási műveletekkel járó "bérlakás-leépítési program" messze ható következményei égető aktualitást adnak ennek az elképesztő, a törvényes hatalom védernyője alatt végzett közönséges kalózkodásnak.
(Több dokumentum is áll rendelkezésre ez ügyben, de most csak a legutóbbit linkelem ide: www.facebook.com/gusztav.budahazy46/posts/10154425412619833:5 )

bodis.lajos 2017.01.01. 19:03:23

@Amijo: Kösz, egy másik profillal meg tudtam nézni. Ha letiltanak valakit, az illető semmit nem lát, amit a letiltó posztol. A letiltás az említett okból következett be, úgy látom, a képviselő úr - legalábbis ennek a témának és posztnak az erejéig - időközben aktivizálta magát.

bodis.lajos 2017.01.01. 19:04:00

@koszorumagdolna: Igaz! De kár, hogy annak idején nem lehetett megismerni ezt az ügyet!

koszorumagdolna 2017.01.01. 21:14:20

@bodis.lajos: Hát, ez már igazán nem számít, de annak idején - és azóta is néhányszor - közzé tettem s szóban is elmeséltem ezt a históriát, sőt, még két kormánypárti képviselő is foglalkozott ímmel-ámmal vele. Személy szerint feledném is a dolgot, de az itt hagyott kontármunka, melynek - pláne egy esetleges privatizálás esetén - csak mi isszuk meg a levét, mégis csak baromian bassza a csőröm.
Arról nem is beszélve, h semmi - érted, semmi - nincs kijavítva, ami az azóta keletkezett meghibásodásokat illeti, de az itt hagyott kontármunka is csak nálunk, és csak erős hiányokkal, átabotában. Az udvarokon szétdobált szennyes-férges lomok, a tetőn és az alagsorban pedig befolyik a víz.
Fáj a szolidáris civilek feje a kipenderített, kiszolgáltatott szegények miatt? Értem, az enyém is! De meg kéne végre értenetek, h a bérlakáskérdés nem csak lakbérhátralékos páriák valóban szívet tépő kálváriájából áll, hanem egy összeomlófélben lévő, Csáky szalmájaként kezelt, kirabolt, megfélemlített s az emberi élhetőség legalapvetőbb feltételeitől megfosztott sokezres, "legitimált" közösség sorsáról is. S többnyire azokéról, akik - miután az ő valódi, fojtogató problémáikat nemhogy szolidaritás, de még csak értő figyelem se kíséri - nem vállalnak közösséget még szerencsétlenebb társaikkal sem, mert csak azt látják, h lakhelyük, környezetük gátlástalan lepusztításában, szinte versenyben állanak az efféle szerzetekkel, akik közül egy, most újra felütötte a fejét pusztuló házaink kies tájain.
süti beállítások módosítása