HTML

A mi Józsefvárosunk

Budapest egyik pesti oldalon fekvő kerülete, nevét II. József után kapta 1777-ben. Területe 6,85 km², lakossága 71. 642 fő.

Facebook oldalunk

Utolsó szavak

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg a blogra felkerült összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2016.12.17. 08:25 Amijo

582. A hét riportja

Címkék: videó kolozsvári szalonna mészáros lőrinc 444.hu

Ami mellett mi sem mehetünk el szó nélkül. A hét közepén a 444.hu elkészítette a hét – de még az is lehet, hogy az év riportját. Csak épp annyira kínos, hogy elsőre (másodikra, harmadikra) nem bírtam végignézni. Sokadjára azonban igen. És bizony mondom néktek, megérte. Ez a 7 perc mindent elárul napjaink egyre jobban erősödő Magyarországáról és az ő általa kitermelt plebejus, mindenhez értő, nem stróman hőséről. 

meszaros_lorinc2.jpg

A riport Mészáros Lőrinc gázszerelő, futballakadémiai elnök, médiatulajdonos, élelmiszer- ipari befektető, építési vállalkozó és felcsúti polgármester éves közmeghallgatása után készült a helyi faluházban. Aki azonban nem szeretné végignézni, annak My Name is Ninooo összefoglalta ennek a médiatörténeti mélyinterjúnak a lényegét:

- Milyen tévét szeretne?
- Jót.
- Mi hiányzott eddig a tv-ből?
- Sport, művészet, kultúra.
- Fényűző az életmódja?
- Igen, de nem, és ne fogalmazzunk így. Azt se tudom mekkora a vagyonom.
- Ahol ön van, onnan már könnyű elcsúzni nem?
- Bárki könnyen elcsúszhat, én nem kérkedek, buta ember aki kérkedék, tudnák csúnyábbat is mondani, de nem mondok.
- Karácsonyi ajándékot kinek vesz?
- Szűk családnak és a miniszterelnökúrnak. 

Aki meg ennél hosszabbat szeretne, az legyen szíves átgyalogolni a Kolozsvári Szalonna oldalára, ott megcsinálták a „beszélgetés” egy részének szószerinti leiratát is, tessék feltétlenül elolvasni. Meg úgy egészében magát a posztot is a felcsúti polihisztorról.

a Szerk.

***

Mészáros Lőrinc nem tudja, mennyi pénze van, de segít neki a 24.hu: A felcsúti polgár- mesternek több bevétele keletkezett idén, mint a teljes magyar felsőoktatás büdzséje. Vállalkozásai csak idén összesen 220 milliárd forint értékű közbeszerzést nyertek el. Mészáros cégeinek jövedelemtermelő képessége rövid idő alatt megszázszorozódott, akárcsak Orbán Viktor barátaié. Röpke három év alatt Magyarország 28. leggazdagabb embere lett. Személyes vagyona már 35,4 milliárd forintra rúg, írta a Forbes. Mészáros nettó jövedelme havi 1,8 milliárdra rúghat. A hogyanra könnyebb válaszolni, mert Mészáros üzleti modellje nagyon egyszerű. Kizárólag állami megrendelésekből szerezte vagyonát. (24.hu.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1912053441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi nyilatkozatban.

Nincsenek hozzászólások.