A mi Józsefvárosunk

577. Testületi ülés volt (13)

2016. december 02. - Amijo

És akkor most újra a testületiről. Merthogy volt megint. A napirenden most olyan témák szerepeltek, mint a közterületek használatáról szóló rendelet módosítása, szó volt még parkolásról, a közszolgálati lakások a bérlakás-rendszer felülvizsgálatáról, a szociális rászorultság újragondolásáról és Trianon-emlékműről – de még sok minden más is terítékre került. (Itt lehet megnézni a mostani ülésről készült felvételt, jó szórakozást!)

testuleti20161201.jpg

Egyéb elfoglaltságai miatt most nem volt 8keres tudósító az önkormányzatnál, de a neten követték a tv-közvetítést, kis késéssel a fészbukra fel is tették azt, ami a 12:20-es szünetig történt. (Itt megszakadt az adás, a tévés portálon még ma is csak a Trianon-emlékműig lehet látni az eseményeket...)

Érdekes különben, hogy az ülés túlnyomó részét kitevő bérlakásüggyel kapcsolatban, változatlanul senkinek se jutott eszébe megemlíteni az állagmegóvás teljes hiánya miatt beállott, páratlan mértékű épületkárosodások kérdését. Én nem kívánom minősíteni a polgármester kifakadását se, miszerint a házak egyre nagyobb hányadának ár/érték aránya mindinkább a bontóbrigádok bevetését teszi egyedül rentábilissá, de annyi bizonyos, hogy például a több mint százéves, ún. "kátránypapíros szigetelési szisztéma," a házak túlnyomó részében máig nem lett érdemben korszerűsítve, hogy az ólomcsöves vezetékek pincékben tenyésző szép vízpermetrózsáiról, most ne is essék szó. (Budaházy Gusztáv fb-bejegyzése)

Ezt a pár sort meg Virág Tamás írta fb-oldalára még csütörtökön reggel a testületi elé...

Két óra múlva kezdődik a 8keres testületi ülés, ahol a napirend szerint tárgyalják az alábbi két – most még közzé nem tett, ezért ismeretlen – rendeletet:

  • Javaslat a Budapest Józsefvárosi Önkormányzat tulajdonában álló lakások elidegenítéséről szóló rendelet megalkotására
  • Javaslat Józsefváros rendjét és biztonságát szolgáló rendeletek megalkotására

Nem rendkívüli a dolog, egy hónapja az SZMSZ-módosítást is tartalmazó rendeletet osztották ki az ülésen, ezért olvasási szünetet kellett tartani. Vajon hogy dolgozhatnak, ha a havi egy ülés anyagai nem készülnek el időben, mert csak nem direkt dugdossa a sok jogász/politikus az anyagokat... (#huncutkocsismate)

P.s.: Tegnap este dr. Erőss Gábor is feltett egy posztot a blogjára az Orczy-kertes napirend kapcsán, az meg itt olvasható el.

Mára röviden ennyi volt, további szép estét mindenkinek.

***

Ha már szóba került a parkolás meg az Orczy-kert: pár napja, november 29-én a szomszé- dos Erzsébetvárosban közmeghallgatás volt. A lakossági kérdések és panaszok elsősorban két nagy témacsoport köré szerveződtek, úgymint a bulinegyed-beli „békés” élet, illetve a Dózsa György úti házak és a Városliget sorsa. Ez utóbbi témában több kérdést a Városliget Zrt. vezérigazgatója próbált megválaszolni. Nem sok sikerrel. Valós tényeken alapuló információkat a jelen levők nem tudhattak meg, pusztán csak annyit, hogy "levélben fogjuk a válaszunkat elküldeni a kérdést feltevőknek". Gondolom, ez (is) ismerős mindenkinek…

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9412017485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása