A mi Józsefvárosunk

576. Ücsörgésellenesek (2)

2016. november 29. - Amijo

A padeltüntetés folytatódik. Nemrég ugyanis két (de lehet, hogy több) Népszínház utcai villamosmegállóban is leszedték az ülőkéket, és egy derékmagasságban felszerelt keskeny fadarab váltotta fel őket. Így aztán már csak állni és könyökölni lehet. Mert a felvonulók lakók ezt kérték. Aha. Akik panaszkodtak a hajléktalanokra – írja a 444.hu.

ucsorges-1.jpg

ucsorges-2.jpg

Fotók: 444.hu

A lap kérdésére a kerületi önkormányzat – gondolom reflexszerűen – először azt bírta válaszolni, hogy a BKK távolította el az ülőkéket, de aztán pontosítottak: a BKK az önkormányzat kérésére lépett akcióba, az önkormányzat pedig azért szólt, mert a lakók panaszkodtak a megállók állapotára.

"A Társak a Teleki Térért Egyesületről van szó, melynek tagjai mind a környéken élő józsefvárosiak – írta válaszában az önkormányzat. – Ők jelezték a környéken élők arra vonatkozó panaszát, hogy a szóban forgó villamosmegállóban az ülőkéket nem tudják rendeltetésszerűen használni, mert az ott kialakult életvitel-szerű tartózkodás és az azzal együtt megjelenő és állandósuló szeszesital-fogyasztás, valamint az ebből adódó bűz és mocsok élhetetlenné tette a megálló környékét. A civilek szerint a hely- zet tarthatatlanná vált, ezért kérték az önkormányzattól, hogy jelezze a panaszukat az illetékesek felé megoldási javaslatot – akár az ülőke eltávolítását – kérve.”

Így aztán azokat eltávolították. Ettől aztán a megállók (köz)állapota azonnal jobb lett. Csak épp már senki sem tud leülni. Józsefváros, én így szeretlek!

P.s.: Nézegettem a régebbi, még 2009 környékén készült képeket, azokon még voltak padok, vagy ha úgy tetszik – utcabútorok is. Le lehetett ülni, és nem csak bent a megállók- ban, hanem végig az utcán. (Hasonlóak voltak, mint például amilyenek a mai napig vannak a Szabó Ervin téren…)

LaMa

***

Érdekes, ha a szegény emberek b@sztatásáról van szó, akkor valahogy az önkormányzatok azonnal meghallják a lakók panaszait. Ha útfelújításról, szociális, oktatási, vagy egészség- ügyi beruházásról akkor nem. (Kettős Mérce)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9412009174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása