A mi Józsefvárosunk

574. Kaiserképviselő

2016. november 23. - Amijo

03.jpgÉs nehogy már valaki azt higgye, hogy csak mi vagyunk olyan nagyon oda az ablakából fényképezgető, érzőszívű hobbifotóssá avanzsált Kaiser urért, á dehogy. Jó sokan vannak, kik még emlékeznek Kaiser úr ilyenolyan gázos ügyeire – volt bőven, számtalan. Most itt van például Csúcs Éva facebook bejegyzése, mely az előző kőpados poszt ürügyén a képviselő/polgárőr úr lakáskapásának mesébe illő, csodás történetét idézi fel újra. Íme:

Azt írta nekem Kaiser képviselő a lakásbotránya után, hogy igenis, ő rászoruló volt. Mert hatan laktak 36 nm-en. Szóval, Kaiser képviselő lakása egy elfekvő osztály volt, tele ágyakkal – másnak nem is nagyon jutott hely. Úgyhogy Kaiser képviselő kiszemelt magának a körúton egy jó nagy, felújításra sem szoruló nagypolgári lakást. Aztán Kaiser képviselő elintézte a hivatalban, hogy erre a lakásra írjanak ki pályázatot –, mégis legyen neve a gyereknek. És láss csodát, Kaiser képviselő (és más is) meg is pályázta ezt a lakást.

lakas_kaiser.jpg

Fűtött, három szoba, hall – ahonnan jól lehet aggódni...

A különbség csak az volt Kaiser képviselő meg mások között, hogy ő csak harmadszorra volt képes hiánytalanul kitölteni a pályázati anyagot, úgyhogy az első két forduló lezajlott "eredménytelenül". A lojális hivatal megvárta, amíg Kaiser képviselő megtanul olvasni és értelmezni az írott szót. A végét már úgyis tudjátok, Kaiser képviselő nyert, maga mögé utasítva egy – a gyermekeit egyedül nevelő –  egészségügyi dolgozót is. 

És Kaiser képviselő most – felkapaszkodván a fidesz uborkafájára – a kényelmes lakásából fotózgatja a kerület szegényeit, féltvén tőlük az új padokat. Kaiserképviselő. (Csúcs Éva)

***

A nevezetes lakáskapás zanzája: Hat év szünet után, 2012-ben kiírásra került az első lakáspályázat. Akkoriban mindössze öt lakás került pályáztatásra, köztük egy szokatlanul nagy, három szoba + hall, 96 m2 -es körúti lakás is, mely az öt közül a legjobb állapotú volt, így a felújítási költsége egy négyzetméterre vetítve a legolcsóbb lett. Erre a lakásra pályá- zott Kaiser képviselő 3 gyermekével, annak ellenére, hogy ekkora szobaszámú lakásra minimum 5 fős család pályázhatott, így harmadszor is érvénytelen lett a pályázata (az előző két kísérletnél ilyen-olyan okból az összes pályázat érvénytelen volt). A hosszú kitartó munka azonban mindig meghozza gyümölcsét, Kaiser képviselő negyedszer is nekifutott a 96 m2-nek, édesapja bejelentésével a lakásrendelet létszám-minimumát is teljesítette. A családi gyarapodás azonnal megtette hatását, Kaiser képviselő egy ponttal többet szerzett, mint vetélytársa, így beköltözhetett a három szoba hallos lakásba.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2711992260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása