A mi Józsefvárosunk

570. Testületi ülés volt (12)

2016. november 11. - Amijo

Jó estét mindenkinek! Csak röviden: tegnap, november 10-én reggel – bepótolva a múlt héten elmaradtat – ülésezett a képviselő-testület. Többek között olyan témák kerültek terítékre, mint a Corvin Sétány projekt lezárása, a Bláthy Ottó utca felújítása,, de volt JÓKÉSZ módosítás és szóba került az életmentő pont kialakítása is. A testületiről készült videót itt lehet megnézni. Akinek meg mindez nem elég, vagy csak nincs kedve videózgatni, annak itt van egy részletes beszámoló is a 8ker facebook-oldaláról…

testuleti20160407.jpg

Virág Tamás fb-bejegyzése mindehhez: A szociális munka napjához közel eső mai 8keres testületi ülésen Kocsis Máté és az egyetlen jobbikos képviselő kánonban szapulták a fedél nélkül élő embereket segítő szervezeteket. Kocsis szerint őt azóta tartják szegény-ellenesnek, amióta kritizálta a munkájukat. Más okot erre nem lát, bizonyára nincs is. Egy fideszes társa a lakáspolitika számonkérésekor visszautasította annak a "sejtetését is, hogy az önkormányzat részt vesz bármi módon a hajléktalanná válásban, a hajléktalanság fenn- tartásában". Szerinte a "megoldás kerékkötői a hajléktalan-ellátók, baloldali politikai és a jogvédők". Kocsis arról sem tud, hogy a hajléktalan emberek pénzbüntetést kaptak volna, a helyi polgárőrparancsnok fideszes képviselő szerint is "csak lakást". Kellemetlen alakok, de írhatnám másképp is. (#huncutkocsismate)

További szép estét mindenkinek!

***

Tuttta? Kocsis eddig megúszta, most nyert, de még nincs vége. Kocsis Máté 2015-ös hírhedt menekültek elleni kirohanása nem tartozik az egyenlő bánásmód törvényi hatálya alá a bíróság szerint, ezért az elutasította a Magyar Helsinki Bizottság keresetét. A jogvédő szervezet furcsállja a bírósági indoklást és fellebbez – írta meg a napokban a HVG. (A per előtt egyébként Kocsisék megkeresték a Helsinkit, hogy peren kívül megegyezzenek, majd visszaléptek ettől.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8911950653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása