A mi Józsefvárosunk

557. Tegnap

2016. október 03. - Amijo

Nos, tegnap megtörtént a kvótás népszavazás. Meg is van már a hivatalos végeredmény: 11 milliárd (vagy még több) elment a semmire. A kormány kidobott az ablakon tizenvalahány (mások szerint van az 20 is) milliárd forint közpénzt, az érvénytelen és eredménytelen népszavazásra, amely 40 % alatti érvényes szavazatot eredményezett. Mindezt tegnap este Orbán Viktor és a Fidesz elsöprő sikerként értékelte.

kocsis_gyozelem.gif

A győzelem pillanatai (kép: 444.hu)

Nálunk a következők szerint alakult a részvétel, illetve az érvénytelen szavazatok aránya:

  • 32,45 százalékos részvétel, 17 920 fő
  • 12,89 százalék érvénytelen szavazat, 2 307 fő

Országosan a szavazásra jogosultak 43,8 százaléka szavazott, érvénytelen szavazatot adott le 6,3 százalék. Az érvényesen szavazók döntő többsége nemmel szavazott. Józsefváros az országos átlagtól ugyan kicsit elmaradt, de a választásra jogosultak 28,23 % így is üzent Brüsszelnek. Mert „a minőségi munka most is meghozta gyümölcsét és a Fidesz József- városban is elsöprő győzelmet aratott a kvótanépszavazáson” – írta ma reggel minderről a 444.hu-n Horváth Bence, itt olvasható el a teljes cikk.

Kocsis okosan érzett rá, hogy az a jó kampány, ami nem mászik bele az emberek életébe, csak diszkréten figyelmeztet a mindannyiunkat érintő veszélyre. Ezért szólította fel a kerület közös képviselőit, hogy egy kényszerbetelepítéssel növekvő terrorveszélyre figyelmeztető plakátot tegyenek ki a hozzájuk tartozó házakban és ezért jelentek meg a kerületben a kormány plakátjai mellett saját plakátok is, amiket aztán kisteherautókra pakolva hordoztatott körbe egész nap az amúgy is kiváló józsefvárosi közlekedésben. (444.hu)

Ezt meg csak úgy a legvégire azoknak, akik lelkendezve, hatalmas győzelmet vizionálva fékevesztetten rohangálnak körbe-körbe a fészbukon tegnap este óta...

Kemény idők jönnek, én nem ünnepelném győzelemként ezt a napot, tisztelt ellenzék! Ellenben itt egy magas labda, amit okosan le lehetne csapni. Ja, és szerintem ebben a történelmileg érvénytelen, eredménytelen népszavazásban hatalmas szerepe a Kétfarkú Kutya Pártnak van. Szerintem megérdemlik: szép volt, fiúk! Kár, hogy Orbán hangos, zajos nemzeti konzultációja (ami a kopaszok februári akciózása óta tart!) és erőfelmérő közvéleménykutatása tizenmilliárdokba került. Ilyen a világon nincs. Egy érvénytelen népszavazást győzelemként kommunikálni (köszönöm Kéri Lászlónak is a szakértést)... (Kolozsvári Szalonna)

További szép, most már kvótanépszavazás-mentes estét kívánunk mindenkinek!

***

A szavazás után bizonyára kielemzik, melyik választókerületekben, mely településeken csúszott el a szavazás, hol volt alacsonyabb a részvétel, és ennek személyi konzekvenciái is lehetnek. A Népszabadság arról is írt pár nappal ezelőtt, hogy a gyengébb körzetek vezetőit Orbán leváltja, és lehúzza a 2018-as jelöltlistáról. Érdekesség, hogy a gyengén szereplő települések között megtalálható Józsefváros, vagyis annak a Kocsis Máténak a kerülete, aki a polgármesterek felelősségéről rengeteget beszélt a kampány előtt, és a polgármesteri mozgósítás egyik arca volt. (Index)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9411763719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása