A mi Józsefvárosunk

555. Púpnak lenni baj hátán?

2016. szeptember 27. - Amijo

Elmolyolgatunk mi itt több kevesebb sikerrel, közben persze kapunk egy-egy észrevételt, kritikát, vagy ha úgy tetszik – maflást. Mint most is. Előző posztunkhoz a fészbukon egy hosszabb kommentet fűzött az általunk (is) tisztelt, becsült Budaházy Gusztáv. És persze – mint már annyiszor – jórészt most is igaza van. Csakhát ettől még – az ő szavaival élve – partnerek híján, feldughatjuk magunknak az igazunkat. Mindannyian. (Annyit azért még csendesen megjegyeznék: CBFM bizgatását nagyon nem tartjuk jogosnak, ő legalább van, létezik, mozog, s megpróbálja (itt is, ott is) szóvátenni a gondokat, bajokat. Nekünk meg csak annyink van, hogy szólunk, és újra meg újra szólunk... - a Szerk.)

***

Kedves "amijo" és CBFM, aki az itt megosztott posztot is jegyzed az említett oldalon! Épp most rendezem "sajtó alá" azokat a fényképeket, amelyek az épp 10 éve általunk megindított Magdolna Program kezdő házában készültek, s amelyeken tizenéves srácként, te is ott serénykedsz köztünk, a Bérlői Bevonással történő Felújítási Rendszer keretében, a folyó munkálatokban való részvételre megszervezett kicsiny, de elszánt csapatban.

butor_osszerakas_2006_09_09_pince_takaritas_086.jpg

És most, h egy nagy ellenzéki párt ifjú tagjaként – nem először – számba veszed azokat a főbenjáró hiányosságokat, melyeket joggal rósz fel e milliárdos pénzeket felemésztő Magdolna Program mai gazdáinak, én is kérdeznék tőled/tőletek valamit. Azt ugyanis, h ti, akik a legnagyobb ellenzéki pártként, dörgedelmes interpellációkban és vitriolos "elvi cikkekben" bíráljátok a mostani vezetés súlyos mulasztásait, hol voltatok/vagytok akkor, amikor a Programmal kapcsolatos konkrét, mindennapi kifogásainkat terjesztetjük be, s kérjük számon a projektgazda önkormányzaton?

Szinte már kínos ugyanis számunkra, "egyszerű lakosságra" nézve, h mennyire csak a napi, központilag megszabott "elvi" pártérdekek megszabta mezsgyén vagytok képesek mozogni, s mennyire kínos-következetesen tartózkodtok naponta számon kérni az eddig majd' 7 mrd-nyi pályázati pénz nagy részének felelőtlen elherdálását, melyről "elviekben" annyit beszéltek.

butor_osszerakas_2006_09_09_pince_takaritas_081.jpg

butor_osszerakas_2006_09_09_pince_takaritas_087.jpg

Hogy mást ne mondjak, az általunk, lakók által szóvá tett, immár tizedjére felbontott házunkbeli térkövezet ügyét említeném – melyről a többi más műszaki és szociális megoldatlan kérdéshez hasonlóan, valójában mit se tudtok – s melyek egy részét a napokban, épp a polgármester fb-oldalán tettük szóvá. Ezek az ügyek azok ugyanis, melyek a "nagy elvi kérdések" mellett, a mindenkori ellenzék soraiban nem látszanak problémának lenni, pedig épp ezek rendszerszintű szervezetlensége az, ami oda juttatta a főváros legnagyobb önkormányzati bérlakásállományát, ahol most van.

Tudtok erről s a néhány, ehhez hasonló, minket nyomasztó ügyekről egyáltalán valamit is? A szétázott, beomlott, rohadó pallókkal lefedett balesetveszélyes udvarról például, mely évekig senkinek se tűnt fel? S az se, h a laza talajba – még az udvari csatornázás előtt(!) – lerakott drága viacolor burkolat sose fog stabilan rögzülni, s mely tényt mi, a Program munkálatait megkifogásoló 2010-es hibalistánkban, a többi hiányosság mellett, szóvá is tettük? Ki olvas nálatok ilyesmit, mármint közvetlen lakossági forrásból származó észrevé- teleket, melyeket pedig nyilvános formában juttattunk el anno a polgármesternek?

Nem gondoljátok, h a képviselő-testületi jegyzőkönyvekben írottak a tényleges valóságnak csak az egyik oldala, s nektek nemcsak a hivatali bürokrácia, de a lakosság szemével is kéne látnotok?

butor_osszerakas_2006_09_09_pince_takaritas_093.jpg

butor_osszerakas_2006_09_09_pince_takaritas_084.jpg

Mert persze, a lakosság nem a "nagy elvi kérdések," hanem mindennapi aktuális gondjainak tételes számbavételére és azok hathatós érdek-képviseletére vár feleletet mindenkori megbízottaitól, s nem a hangzatos, senki által számon nem kérhető, "országosnak" mondott ügyekre. Ezek ugyanis kábé annyira érdeklik őket, mint a "népszavazásnak" nevezett hitvány kutyakomédia, melynek előmozdítására küldött önkormányzati megbízott, épp most adta át a ház lakóinak a "nemzeti végveszélyre" figyelmeztető felhívást. Ahol a rendezetlen, nem "címazonos" lakhatási kavalkádban persze, egymaga eligazodni se tudott.

Magam, mint aki néhány, nemcsak "elvi", hanem konkrét, számon kérhető programelem megvalósításában is vállaltam némi szerény részt, s a kataklizma szélén tántorgó kelet-józsefvárosi bérlakáshelyzetre számos konkrét – és részben el is fogadott – megoldás- tervezetet terjesztettem be, arra kérnélek titeket s a többi jóakaratú polgárt is, h a hangzatos s a politikai börzén jól jegyzett fikázások helyett, embereljétek meg magatokat, s álljatok oda legnagyobb önkormányzati bérlakáskomplexum szenvedő kiszolgáltatottjai mögé, különben – saját véleményem ez – csak "púp vagytok a növekvő baj hátán."

butor_osszerakas_2006_09_09_pince_takaritas_089.jpg

Mindezt nemcsak a te, hanem a Magyar Nemzetnek a Diószeghyről írott, tényfeltárónak nevezett írása mián is írom, mely – egyébként nagyon helyesen – kábé huszadjára mutatja be az épp soros sajtóorgánumban azokat az infernális körülményeket, melyek ország-világ előtt, úgy huszonöt éve, mindenki előtt ismeretesek. De arról ők se szólnak egy árva szót se, h ennek felszámolását hogyan is kezdjük el. Pedig erről – és nem másról – kéne beszélni! Mármint azoknak, akiknek langyos közhelyeken kívül, van is valami mondanivalójuk...

Budaházy Gusztáv

A fotók majd' pontosan 10 évvel ezelőtt, 2006. szeptember 9-én készültek a NÉGYHÁZ Egyesület által szervezett Bérlői Bevonással történő munkálatokról a Magdolna Program kezdő házában.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8811747135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása