A mi Józsefvárosunk

554. Kinek mi fontos

2016. szeptember 24. - Amijo

Néhány napja az Orczy-negyedről, pontosabban a Diószegi Sámuel utca legkeményebb házairól írt a Kovacsik Ágnes a Magyar Nemzetben, Élőhalottak Budapest közepén címmel. Merthogy elméletileg két éven belül megújulhat a városrész, csakhogy a cikk írója által végigjárt házak egyike se lesz bent annak a programnak akcióterületében, melyre közel 2 milliárd forintot költene Józsefváros. Tehát pont az a leginkább problémás terület marad ki az elkövetkező fejlesztésből, amelyben jelenleg a kosz és a mocsok az úr.

dioszegi2016-2.jpg

Azt egyelőre még homály fedi, hogy az Orczy negyed rehabilitációjával miképp söpri ki a drogosokat a józsefvárosi önkormányzat a Diószegi Sámuel utcából és mi lesz a sorsa az itt lakóknak. Menniük kell vagy maradhatnak? Bontanak vagy felújítanak? Még maguk sem tudják. (Hiába kerestük az önkormányzatot a konkrétumokkal kapcsolatban, cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz a hivataltól. - Élőhalottak Budapest közepén, MNO)

Ezzel így  megint jött egy aktuális (de mindenképp jogos) rácsodálkozás, miközben évtize- dek óta ez megy a Diószegi utcában. Végig lehetett nézni, hogy 10 év alatt a Kőris - Diószegi sarkán lakó fiatal srác a zacskós szipuzástól hogyan jutott el a mai, már emberi roncsnak sem nevezhető állapotig. Beljebb meg még rosszabb. És ezt mindenki – az önkormányzat is – pontosan tudta, tudja. Csak épp lesz@rja. Mint annyi más, hasonló problémát.

dioszegi2016-3.jpg

Fotók: Balogh Dávid / Magyar Nemzet

És csak hogy lehessen tudni, mi az ami fontos, amire sürgősséggel költeni kell a kerületben (már úgy értve, hogy a díszkövezett fekvőrendőrön kívül): jó pár napja kering az utcákon egy reklámautó meg pár lábhajtásos kicsikocsi, ezek a kvótanépszavazáson való részvételre (és persze a nemmel szavazásra) buzdítanak, a napokban pedig villanyoszlopokra is felkerültek az önkormányzat kis plakátjai – összesen tízmillióért. Annak érzékeltetésére, hogy mennyi az a bruttó 10 millió (nettó 7 millió) forint, amit a józsefvárosi önkormányzat elkölt a kvótanépszavazásos kampányra, érdemes fellapozni a kerület honlapján közzétett költségvetési dokumentumokat – írja a Vastagbőr/Átlátszó. 

2016-ban, az egész évben összesen a józsefvárosi

  • óvodákban szakmai anyagok beszerzésére 5,4 millió forint jut
  • bölcsődék karbantartása 6,2 millió forintba kerül
  • egészségügyi szolgálat eszközvásárlásaira 9 millió forintkerül
  • önkormányzat 13 millió forintot költ lakhatással kapcsolatos ellátásokra.

10 millióból kampányol Józsefváros (vastagbor.atlatszo.hu)

További szép napot mindenkinek.

CBFM - Józsefváros, Magdolna negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9211739647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frigyesmester 2016.09.24. 15:03:07

"Merthogy elméletileg két éven belül megújulhat a városrész"
- Én a hangsúlyt az "elméletileg" szóra tenném - mert biztos vagyok benne, hogy GYAKORLATILAG semmi nem lesz az egészből.

Amúgy micsoda véletlen, hogy a szavazáson való részvétel szempontjából az ország egyik leginaktívabb településrészének felújításának ígéretét épp a kvótareferendum kampányában lengette be... - ez annyira átlátszó és álszent, hogy arra nincs is szó. :)
süti beállítások módosítása